AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

treshnjica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
..zaštita se pruža prema posljednjem stanju posjeda i nastalom smetanju neovisno o pravu na posjed, pravnom temelju posjeda, poštenju posjednika i je li smetanje u javnom,društvenom interesu.-dakle i viciozan posjednik ima pravo na zaštitu.
aktivna legitimacija- tužitelj može biti samo onaj koji je do trenutka smetanja bio posljednji mirni posjednik. ( znači kakav mora bit posjed- miran posjed.)
To sam joj bila rekla pa me pitala kakav je to miran posjed.. Znači tog nema ni u knjizi LOL
Evo našla sam odgovor u Zakonu o vlasništvu: Posjed koji je pribavljen silom, potajno ili prijevarom, ili zlouporabom povjerenja, postaje miran kad osobi od koje je tako pribavljen prestane njezino pravo da štiti svoj posjed koji joj je tako oduzet.

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ljudi ja neznam kako vi ali meni je zlo od ovog GP...dajte nek me netko utjesi i kaze da se stigne fino nauciti do roka u 4mje :/ :) !!
Vise ni sama ne znam koje sve skipte imam, procitam postove koje ste stavili fali ovo fali ono, pa se samo jos vise zbunim, ali po vecini je dosta montanina skripta...Nista vas ne pitam, samo se jadam :cry::confused::blush:

Aine

Ljudi ja neznam kako vi ali meni je zlo od ovog GP...dajte nek me netko utjesi i kaze da se stigne fino nauciti do roka u 4mje :/ :) !!
Vise ni sama ne znam koje sve skipte imam, procitam postove koje ste stavili fali ovo fali ono, pa se samo jos vise zbunim, ali po vecini je dosta montanina skripta...Nista vas ne pitam, samo se jadam :cry::confused::blush:
a jadna..a nemoj se deprimirat, jbga gle kako su ga drugi naucili i prosli tako ces i ti. ja ga isto moram polozit jer ne mogu polagat ova tri ispita sto mi je ostalo sa trece. ja cijelo vrijeme kao nesto citam pa podvlacim, ugl uopce ne ucim kako treba. a valjda cu pocet sutra...za ovaj rok 20.2. ;) meni isto ide na k sve sto ima veze s skriptama. jebote, jedna nema ovo, druga nema ono...ma katastrofa. ja sam skuzila da je montana zapravo copy paste lolly-nu skriptu i samo kao nabacao primjere. evo jos jednom da te utjesim, ja sam ludo optimisticna gp naucit u osam dana hihihi. nadam se da sam te bar malo nasmijala :)

honey1706

a jadna..a nemoj se deprimirat, jbga gle kako su ga drugi naucili i prosli tako ces i ti. ja ga isto moram polozit jer ne mogu polagat ova tri ispita sto mi je ostalo sa trece. ja cijelo vrijeme kao nesto citam pa podvlacim, ugl uopce ne ucim kako treba. a valjda cu pocet sutra...za ovaj rok 20.2. ;) meni isto ide na k sve sto ima veze s skriptama. jebote, jedna nema ovo, druga nema ono...ma katastrofa. ja sam skuzila da je montana zapravo copy paste lolly-nu skriptu i samo kao nabacao primjere. evo jos jednom da te utjesim, ja sam ludo optimisticna gp naucit u osam dana hihihi. nadam se da sam te bar malo nasmijala :)
Hehehhe za dobro jutro si me fino nasmijala..ali gle šalu na stranu možda te fino potrefe pitanja i to je to :))!!ja ga isto moram položiti jer isto imam 3 ispita s 3.g. samo sto ja ne idem na rok u 2mje ;)!!ono učim učim i onda kad trebam ponoviti blokada nis ne znam ...valjda bude s vremenom sjelo..thanks

cimiii

hahah i meni su ostala 3 ispita s treće i GP -.- ! do 4og sigurno stigneš naučit! i isto ko aine se nadam naučit sve do 20og...uzela sam si pauzu od zadnjeg roka da se fino priberem,al eto..i ono što sam znala sam zaboravila -.- imam osjećaj ko da idem sve ispočetka grrr!!! učim po montaninoj i baš me briga za ostale :D kolko sam vremena provela razmišljajući iz čeg da učim, da sam učila iz bilo čeg, valjda bi već prošla xD xD sve u svemu, sretno svima :)

Aine

Npr? :)
pa eto vidis, curka prica o zastiti posjeda, spomene miran posjed i ona pita kakav je to miran posjed. u skripti ne pise, u knjizi jos manje ali zato pise u zakonu. nek se spusti na zemlju jer mi nismo pravnici niti to ne zelimo biti(barem ja), dakle neka ispituje ipak manje detaljnije. am i right?

Nerea

pa eto vidis, curka prica o zastiti posjeda, spomene miran posjed i ona pita kakav je to miran posjed. u skripti ne pise, u knjizi jos manje ali zato pise u zakonu. nek se spusti na zemlju jer mi nismo pravnici niti to ne zelimo biti(barem ja), dakle neka ispituje ipak manje detaljnije. am i right?
slažem se s Vama kolegice! :)

na ispitima nas sve više tretiraju kao pravnike, a kad treba podići Javnu upravu na sveučilišnu razinu(tako da se i mi možemo nazivati magistrima jer smo to itekako zaslužili ovim nimalo laganim studijem) ili pronaći odgovarajući posao s obzirom na našu kvalifikaciju, onda smo znatno manje "važni"

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Kužim, da. To sam isto primijetio kao problem. Na mnogim katedrama, čini mi se, nedostaje dogovor oko stvarnog razgraničenja opsega materije između sveučilišnog i stručnog. Ako i postoji, mnogi znanstveni novaci ga očito labavo tumače zbog kojekakvih razloga.
Iako mi se miran posjed ne čini ništa extra. Bio sam se susretao s tim pojmom, pa sam išao priučavati što znači. Čini mi se da to ulazi u neke nužne osnove. Možda griješim, jbg. :)

Aine

Moze to biti osnova, ali zapravo je vrlo jednostavno. Definicija se nalazi u zakonu kojeg mi ne moramo uciti. Jos cemo na kraju stvarno uciti po Glihi. O jej. Da sam htjela na pravo isla bih na pravo. Dakle mlada asistentice ili sto vec jesi, spusti se zemlju. Svoje frustracije ili sto vec lijeci na svojim uvazenim kolegama pravnicima, buducnosti nase divne Rvacke.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Moze to biti osnova, ali zapravo je vrlo jednostavno. Definicija se nalazi u zakonu kojeg mi ne moramo uciti.
A, to nisam znao. Onda je to sasvim druga stvar. Rješenje je pristojno i diskretno napomenuti da to izlazi iz okvira službene literature i bok. ;)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Pala sam komisjiu i izlazim sad na ispit..Jel se može gdje poslati mail da me stave kod kog ja želim?
Žao mi je. :( Zovni u referadu. Ne znam na koji mejl bih ti dao osim Sanjin, ali ona ne radi popise.
Kod koga si pala i na kojim pitanjima?

mape5

Super Moderator
A, to nisam znao. Onda je to sasvim druga stvar. Rješenje je pristojno i diskretno napomenuti da to izlazi iz okvira službene literature i bok. ;)
a ja bi sad rekla, kaj je to uopće spominjala - miran posjed !? možda postoji u knjizi... više se ni nesjećam.... javit ću vam kad krenem s čitanjem. na to planiram izać u 6 mjesecu :hmmm:

hypnogirl

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ma zablokirala sam na prejednostavnim stvarima..:( nisam znala na koje razdoblje se daje naknada kod prava građenja vlasniku zemljišta....a prije toga nešto nisam potpuno znala...
Mislila sam poslati mail gospođi Slavici Habijan pošto je ona nadležna za tu katedru...zvala sam u referadu ali su mi rekli da takvo što nije moguće..-.-

sara.horbo

ja se nadam.. i ja pocinjem od danas.. ;)
odredila sam 3 str. na dan (učim iz skripte + nova knjiga) i mislim da bi trebalo bit dovoljno..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks