AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

martina_sk

Administrator
Jel hano bolji od matanovac??? pala sam već drugi puta kod matanovac, ne znam šta bi sad, molim vas,ako mi netko može dati savjet, nije da ništa nisam znala-ali svaki puta mi kaže da nije dovoljno... hvala
ja sam bila sva 3 puta kod nje tako da mogu samo reći po onome što sam pročitala po forumu da je možda hano bolji. al nije ni matanovac strašna. ako znaš proći ćeš. s tim da joj polovičan i nesigurna odgovor nije dosta za 2.

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kada obično padne građansko? Na koji dan? To o njima sve ovisi?
U 7. mjesecu je od 5. - 13., pa me zanima isplati li mi se mučit uopće s tim do tada, jer 10. idem na put ili da pokušam, pa šta bude.

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kada obično padne građansko? Na koji dan? To o njima sve ovisi?
U 7. mjesecu je od 5. - 13., pa me zanima isplati li mi se mučit uopće s tim do tada, jer 10. idem na put ili da pokušam, pa šta bude.
do sada je većinom bilo odmah prvi dan roka! tako da ce i sada vjerojatno biti 5,7

čedomir

Jel hano ispituje sve ugovore ili samo neke? a keglavić?? molim vas,ako netko zna,hoće mi reći, hvala

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
hano navodno ugovor o dozivotnom i dosmrtnom uzdrzavanju i ugovor o darovanju,a keglevic sve pita
Keglević ne pita sve, pita uglavnom Ugovor o dosmrtnom i Ugovor o doživotnom uzdržavanju. Ti se ugovori moraju znati za prolaz kod svih profesora, a ostali ugovori su vjerojatno za višu ocjenu.

pilic

kakva su iskustva na zadnjim rokovima kod prof keglevic? Jel moze ko dat kakav savjet za odgovaranje kod nje?

123

Ako me pamcenje dobro sluzi prof. Ofalk (vec sam zaboravila kako se zove) da u pravilniku naseg studija pise tipa da ako jednom odg.kod jednog prof i padned,ako te i drugi put potrefi taj isti prof da mozes traziti da te pita drugi... Ona je na to ukazala jednoj curi iz upp-a koja je odg kod nje i pala i sljedeci put je ponovno trebala odg kod nje pa joj je ona sama rekla da je njeno pravo da tako pise i da moze odgovarati kod drugog prof.. Pa eto ako vas muci ako ste dva puta zapali kod istog prof a ne zelite to da znate... Iako sanja ja mislim svaki rok sam zamijeni abecedu kod prof i ubaci ove sa zeljama... Inace MATANOVAC ZAAAAKON!!! Bila 5 min unutra izblebetala joj kaj sam trebala bez potpitanja posto sam joj sve bas rekla i nisam dopustila da me pita uopce potpitanja i dobila 4!! Samo moras biti siguran u to sto govoris i pricati i pricati... A normalno da rusi ekipu kaj ne zna osnove kao npr curu ispred mene sto je to kvalificiran posjed... Nije znala i cak preko toga je predla i pitala dosjelost i nije znala tako da normalno da je rusila... Ajdee samo hrabro i sretno svima...

tapravnica

Ispričavam se ako se ponavljam, zanima me koja je skripta bolja:

Građansko - Skripta by Monika ili
Uvod u građansko pravo ?

Just smile

Jučerašnja pitanja kod Hane; izvori gp, razlika između propisa i sudske prakse, vrste pravnih poslova, činidba, protučinidba, pobojnost, konverzija, konvalidacija, zastara, odgovornost za pravne nedostatke, pretpostavke odgovornosti za štetu, pravo građenja, zemljišna knjiga, dosjelost, zakonit posjed, prijevara, zabluda, načela gp, modus, oblici krivnje, legat, usmena oporuka, viša sila..

Prošlo ih je, ako se ne varam, samo troje od ukupno 20-ak ljudi, 1 cura s poreznog i 2 s upravnog, ugodaan ispitivač, ali stvarno se mora znati, sretno svima!

Fila

Evo da i ja podijelim dojmove s vama. Prošla sam jučer kod Hane, jedina sam bila po starom programu s upravnog.
Pitanja: što su nekretnine, kako se utvrđuje jel neka stvar nekretnina, prijeboj i vrste, zemljišna knjiga, od čega se sastoji, načela zk prava i objasniti načelo javnosti, što se upisuje u koji list, koja se 4 obvezna prava upisuju u teretovnicu, pravo građenja i kako se upisuje (dvostruki upis), nasljedni redovi i tko nasljeđuje.
Sve u svemu sasvim ugodan ispitivač.

čedomir

Da li se kod Hana mora sve znati točno i u potpunosti odg. za prolaz i da li pomaže pod-pitanjima?

Fila

Mora se puno znati.. ali ako zapne koja riječ, a vidi da znaš ali se ne možeš sjetiti ubaci ju :) Pomogne i potpitanjima, u smislu da pričaš nešto o nekoj temi pa ne znaš više što bi trebao reći, on ubaci potpitanje. To je moje iskustvo.
Sretno.

milkak

Da li se kod Hana mora sve znati točno i u potpunosti odg. za prolaz i da li pomaže pod-pitanjima?
Ne moraš znati sve, on je meni najbolji ispitivač na cijelom faksu, bio mi je na građanskom i sad na zemljišno knjižnom. Pomaže, ne moraš puno pričati, bitno da znaš što pita i počneš ukratko odgovarati, ne treba ništa predetaljno, samo najbitnije. Pita dosta pitanja, ali ako znaš on te prekine i postavi drugo pitanje i tako redom, vrlo brzo bude gotovo ako znaš. Po meni ne treba ulaziti u detalje, samo najvažnije ali dotakne se svega, nema nešto da ne moraš naučiti (osim onih ugovora) - ali ukratko, najvažnije stvari a ne u širinu. Ja sam prošla od prve i bilo je vrlo bezbolno.

suzyc

Ja sam danas popodne bila na faksu, jer sam stari program da vidim raspored, ali nema rasporeda. Mislim stvarno! Sad samo treba da ispit bude odmah u četvrtak

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks