Iz one od 134 str.Iz koje ste skripte učili
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Iz one od 134 str.Iz koje ste skripte učili
meni je kod nje bilo KOMA odgovarati, fakat cjepidlači... a i kod pr.vlasništva ima maksimalne dispozitivnosti. no, važno da je to iza nas:wink5:Da i ja podijelim dojmove. Položila sam jučer kod Keglević, dobila sam 2. pitanja su mi bila simulacija, pravo vlasništva i karakteristike, zakonsko nasljeđivanje i načela, jamstvo i vrste. Pita iz svakog dijela po jedno pitanje i pitanja su naizgled jednistavna, ali... NJOJ BI TREBALO BITI ZAKONOM ZABRANJENO POSTAVLJATI PODPITANJA!!!
Ta je žena u stanju navest studenta da posumnja u svoje ime, siguran si da znaš odgovor, ali će te ona podpitanjima tolko ubit u pojam da više nećeš znati ništa.
I da...skužila sam da me profesorica često blijedo gledala kad sam joj govorila neke informacije iz knjige, npr. rekla sam da se kod simulacije štite treće osobe ako su stekle neko pravo iz simuliranog posla pod uvjetom da su bile u dobroj vjeri, a ona me napala i tvrdila da treće osobe uopće ne postoje i otkud meni to... kad sam joj navodila karakteristike prava vlasništva i rekla maksimalna dispozitivnost, tvrdila je da ni to nije točno, bilo je još nekih pomutnji kod zakonskog nasljeđivanja, ali ne mogu se sjetit.
Sve u svemu, vrlo čudno ispitivanje, ali dvojka je u indexu i samo je to bitno![]()
da nju bi trebalo poslat natrag u USA na još koju godinu ili doživotno he, he, he žena me totalno traumatizirala ispitivanjem, 3 dana sam bila u totalnoj depri...prava riđovka... da ima te neke svoje fore npr. ja sam joj kod suvlasništva rekla onaj primjer iz skripte kad troje kupuju auto i ona mi je rekla da to nije točno ... hmm pitam se jel ona sigurno sposobna i ovlaštena biti profesoricom građanskog prava?!Da i ja podijelim dojmove. Položila sam jučer kod Keglević, dobila sam 2. pitanja su mi bila simulacija, pravo vlasništva i karakteristike, zakonsko nasljeđivanje i načela, jamstvo i vrste. Pita iz svakog dijela po jedno pitanje i pitanja su naizgled jednistavna, ali... NJOJ BI TREBALO BITI ZAKONOM ZABRANJENO POSTAVLJATI PODPITANJA!!!
Ta je žena u stanju navest studenta da posumnja u svoje ime, siguran si da znaš odgovor, ali će te ona podpitanjima tolko ubit u pojam da više nećeš znati ništa.
I da...skužila sam da me profesorica često blijedo gledala kad sam joj govorila neke informacije iz knjige, npr. rekla sam da se kod simulacije štite treće osobe ako su stekle neko pravo iz simuliranog posla pod uvjetom da su bile u dobroj vjeri, a ona me napala i tvrdila da treće osobe uopće ne postoje i otkud meni to... kad sam joj navodila karakteristike prava vlasništva i rekla maksimalna dispozitivnost, tvrdila je da ni to nije točno, bilo je još nekih pomutnji kod zakonskog nasljeđivanja, ali ne mogu se sjetit.
Sve u svemu, vrlo čudno ispitivanje, ali dvojka je u indexu i samo je to bitno![]()
Prema riječima Sanje Storjak... nema nekog pravila, oni prvo pričekaju sve prijave i sa prava i sa DZV i kad vide koliko je studenata u pitanju rade raspored prema tome koliko ih tko može uzeti s obzirom na svoj posao. Onda Sanja slaže prema tome raspored, ako si pisao nekog na prijavnicu uglavnom ti to Sanja ispoštuje, ako je moguće, ako nije završiš kod koga te dopadne. Rekla je da možemo pisati na prijavnicu koga god hoćemo, ona nema ništa protiv pa ako taj prof. bude na tom roku zadužen za upravu ona te uvrsti na raspored bez problema. Recimo na roku u 4.mj Hano uopće nije ispitivao upravu, samo poreznike. Ako ne napišeš nikog na prijavnicu onda te ona rasporedi na svoju ruku...to mi je bila kobna greška na roku u 4.mj jer sam završila kod Kegl.ako mi netko može reći koji je princip na građanskom,kak se određuje kod koga si na ispitu. Jel vrte profesore po abecedi-ono tipa početak,kraj,sredina ili kako?
Skripta od 134 stranice i skinula sam si sva pitanja s foruma i odgovarala na njih. Ta pitanja ti se stalno vrte i nije loše učiti po njima.cestitke svima na prolazu!!! jel bi vi koji ste prosli mogli reci po cemu ste ucili dal po knjizi ili po skriptama i ako ste po skriptama po kojima?? i okvirno koliko ste ga dugo spremali?? Hvala!!
montanina skripta - 2 tjedna samo po pitanjima pa na sreću kod Matanovac (jako dobre šanse za prolaz) ili mjesec dana za sve od-do pa na ziher (kod bilo koga od njih 3) ... opet pod uvjetom da se čita svaki dan barem malocestitke svima na prolazu!!! jel bi vi koji ste prosli mogli reci po cemu ste ucili dal po knjizi ili po skriptama i ako ste po skriptama po kojima?? i okvirno koliko ste ga dugo spremali?? Hvala!!
pozdrav kolege!
koliko vidim po postovima,ovo je jaaako "veseli" predmet,vidim da ce bit dugo toplo ljeto uz ovu radost
D
molim vas,moze li mi netko reci tocnu literaturu,ili bar broj stranice na kojoj se nalazi? puno vam hvala,i sretno nam svima!
dali je ta skripta rađena po najnovijem izdanju?ja ne mogu niti jednu skriptu skinuti iz skriptarnice pa ako mi ju molim vas može netko poslati na mail:[email protected],fala.)Skripta od 134 stranice i skinula sam si sva pitanja s foruma i odgovarala na njih. Ta pitanja ti se stalno vrte i nije loše učiti po njima.
idem obrisati poruke,hvala.)mico, poslala sam ti tu skriptu, ali poštanski sandučić ti je pun pa je neisporučivo.
prazan mi je sandučić ali svejedno mi nije stigla skripta pa ako bi mi mogla ponovo poslat,hvala ti puno.))mico, poslala sam ti tu skriptu, ali poštanski sandučić ti je pun pa je neisporučivo.
već smo puno puta pisali na forumu da je to stara literaturaDRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU - UPRAVNI ODJEL
OSNOVE GRAĐANSKOG PRAVA
Predmet na 2. godini
Literatura:
Klarić, P. i Vedriš, M. : Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006. (odabrani dijelovi)
- sastavni dio literature za pripremanje ispita je i novi Zakon o nasljeđivanju (Narodne novine 48/03. i 163/03.).
Osim poglavlja:
Pravna priroda pravne osobe Od afirmativnog uvjeta do roka Stvaranje nove stvari, Spajanje i miješanje, Građenje na tuđem zemljištu, Odvajanje plodova, Okupacije Od načela stvarnosti do načela prvenstva (zemljišnoknjižna načela) Načela založnog prava Obveze s više činidaba Personalna subrogacija Djelovanje ugovora prema trećima Prodaja s pridržajem prava vlasništva do Prodajni nalog Ugovor o uskladištenju i Ugovor o nalogu Komision Predugovorna odgovornost Stjecanje bez osnove, Poslovodstvo bez naloga, Javno obećanje nagrade Vrijednosni papiri Ostavinski postupak
u međuvremenu je izašlo 12. izdanje, Narodne novine, Zagreb, 2009.
moja greška, nisam niti previše čitala, samo copy-paste sa stranica našeg dragog fakulteta.već smo puno puta pisali na forumu da je to stara literatura
već najmanje 2 godine se treba znati cijela knjiga osim vrijednosnih papira i ostavinskog postupka
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.