AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

monii

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Tocno. Zabranjeni poslovi (spadaju u nedopustenost cinidbe) su poslovi protivni prisilnim propisima pravnog poretka npr. prodaja stvari izvan prometa. Takvi poslovi izazivaju nistetnost.

Sretno nam svima sutra!!

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas sam prosla kod prof. Matanovac, Bog ju blagoslovio. Nemam rijeci... :worshippy:

Pitanja: cinidba (shame on me, tu sam zatiltala - nista o tome nisam rekla), pravni poslovi (tu me krenulo), mane volje, razlike izmedju pobojnosti i nistetnosti, oporuka, prijeboj. Ostalog se ne sjecam.

Kod prijave ispita na prijavnicu sam napisala Matanovac...

Ovo mi je bio zadnji ispit...:tulum::zivili::yahoo:

pjosy

Danas sam prosla kod prof. Matanovac, Bog ju blagoslovio. Nemam rijeci... :worshippy:

Pitanja: cinidba (shame on me, tu sam zatiltala - nista o tome nisam rekla), pravni poslovi (tu me krenulo), mane volje, razlike izmedju pobojnosti i nistetnosti, oporuka, prijeboj. Ostalog se ne sjecam.

Kod prijave ispita na prijavnicu sam napisala Matanovac...

Ovo mi je bio zadnji ispit...:tulum::zivili::yahoo:
čestitam od srca...

mrcina

prošla, zadnji ispit napokon!!! kod matanovac bila, satisfakcija, zabluda, nužno nasljedno pravo i suvlasništvo...čestitke svima koji su prošli

jadra

prošla, matanovac je super
pitanja: simulacija, pretpostavke odgovornosti za štetu, kauzalni neksus, nasljeđivanje bračnog druga, zaštita posjeda i objasni ...ne sjećam se je li bilo još koje

londres

Pitanja kod Matanovac: založno pravo, suvlasništvo, činidba, nužni nasljednici i cesije.
Prošla sam...
Prije je još postavila pitanja susjedska prava-ne nabrojiti nego pod šta spadaju, dosta po založnom pravu pita i tu se svi spetljaju...

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo da se i ja javim da nebi ispaslo da su svi prošli :wink5:
ja sam pala,pitala me je vrste oporuke,sudska oporuka objasniti,suvlasništvo,razvrgnuće suvlasništva,kvalificirani posjed kakav je pa objasniti zakonit,istinit i pošten posjed

anaya

Evo i ja sam pala, ali mi je nasreću vratila prijavnicu jer mi je treći put, ali i dalje tvrdim da je žena super, samo što ja nažalost uvijek zablokiram na usmenom i smrzne se mozak...:tongue2: :frustrating:
Ali valjda ću ga i ja jednom uspjet riješit! :happy:
Moja pitanja su bila ono što se sjećam, pravo vlasništva, vlasničke tužbe, koje su itd...
A prošli put me pitala oporuku, vrste, opoziv...

pjosy

jer Matanovac traži sve u detalje ili pušta i onako...da ne moraš baš sve zanti ko vodu piti?

majolada

jer Matanovac traži sve u detalje ili pušta i onako...da ne moraš baš sve zanti ko vodu piti?
ne znam kak je inače
na ovom roku je puštala ljude sa znanjem sa kakvim naprimjer keglević nikad nebi pustila

hrgolina

npr.pitanje posjed-ja sam samo nabrajala vrste i počela nešto o zaštiti...važno je da pričaš...ne traži puno

marti

i ja se moram pohvalit da sam prošla i da je matanovac super bez obzira što sam već pala kod nje..birala sam ju do kraja!! pitala me : legat,cesija,notifikacija,bonitet(kada-samo ako ga strane ugovore)pr. vlasništva,karakteristike,2. nasljedni red..to su standardna pitanja,ali moj savjet : obvezno,stvarno i nasljedno znat sva njena pitanja,opći samo ponovit jer ga i ne pita baš..cure su znale 4,5 pitanja odgovorit super,ali kad je ona vidila da im obvezno ne ide samo ih je po tome driblala i rušila ih..zato..sva njena pitanja proći!!sretno svima koji još nisu položili!:D

anaya

dal ima možda tko sva pitanja na jednom mjestu pa da može poslat mailom, ako nije problem
Imam ja, samo nemam sa zadnjih par rokova...ali imam unazad cca zadnje dvije godine pa javi mail adresu na koju da ti pošaljem...:wink5:

I imam pitanje za one koji su iz Zg-a ako bude zainteresiranih za zajedničko učenje/ponavljanje/ispitivanje je ja više ne znam na koji način da to učim da mi ostane u glavi i da ima nekog smisla...planiram opet pisat Matanovac na prijavnicu jer mi je žena stvarno super, i na prvom roku moram proći više to građansko...Hvala unaprijed...:happy:

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kolege svima čestike na prolazu građanskog, i dok je još friško ;) pls, vidim da ste većina išli ne baš prvi puta na to svima nam mrsko građansko, pa jeste li učili po montana skripti onda i po tim pitanjima kaj se vrte ili ste se služili knjigom. Znam da će većina okrenuti očima i reći da smo pitanje literature apsolvirali, no samo se je jedna kolegica par postova niže oglasila s inf. da je učila skriptu dok nije ponorela i nabubala je gotovo u slovo i prošla iz drugi puta, no ne znam jel ista kolegica stari program jer ja nisam. Kaj velite vi ostali sretnici kaj imate friški žigić iz građanskog.HVALA PUNO unaprijed,spasit ćete mnoge ziher :)

monii

Prosla sam u ponedjeljak kod Matanovac. Zena je super, djeluje nervozno, ali ima strpljenja za svakakvo neznanje npr. tko spada u drugi nasljedni red...ne trazi previse u detalje, ako ne znas postavlja dosta potpitanja, uglavnom pomaze. Trazi osnove, i ima pitanja koja su se dosta ponavljala (takoder ta pitanja su na forumu) Mene je pitala sto znam o zaloznom pravu - znaci pricala sam od pocetka ono osnovno pa dalje sto sam se sjetila... npr. pignus, hipoteka... pitala me cesiju, zastaru, zastarne rokove, oporuku i opoziv oporuke, i jos nesto al moram se sjetit :) Uglavnom nista novo, uobicajena pitanja. Ucila sam nekih tri tjedna, iz skripte od 137 strana. i pisala sam matanovac na prijavnicu, i stavili su me kod nje... sretno svima!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks