AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Zaboravih napisati u prethodnom postu, moj savjet za ucenje:

Ako imate vremena, uzmite montaninu skriptu i prodjite je paralelno s knjigom te nadopunite da vama bude jasnije. Ima nekih nejasnoca i greskica koje se uoce tek nakon nekoliko citanja. Inace je skripta super! E, i nakon toga vam predlazem da prvo dobro, ali zaista dobro, naucite osnove - definicije, glavne podjele, itd. Kad vam sjednu osnovne karakteristike, svojstva i nacela, vjerujte mi, ostalo dolazi samo po sebi i sjeda na svoje mjesto. Ja sam to skuzila tek kad sam pocela ponavljati, nekoliko dana prije ispita. Dakle - prekasno. :blushed: Ovaj ispit je puno lakse proci ako se uci s razumijevanjem. Sretno!

anaya

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ajde ako imaš ta pitanja pa stavi tu na forum tako da svi možemo do njih
Ali to i jesu sva pitanja sa foruma, samo sam ih ja sve copy paste u word i spremila!! :wink5:
Ako hoćeš pošalji mi mail adresu da ti proslijedim pitanja jer stvaaaaaaarno nema smisla da stavljam na forum jedna te ista pitanja koja su već tu i kojih ima brdo, samo treba malo volje da se to sortira i pregleda forum i postovi! :happy:

da,ako može, pliiiiz
Pošalji mi mail adresu pa proslijedim...:happy:

jadra

jer Matanovac traži sve u detalje ili pušta i onako...da ne moraš baš sve zanti ko vodu piti?
ne traži detalje, tj. - traži da kažeš ono bitno. znači nekakve osnove. ako ne znaš jedno pitanje daje ti zamjensko, pita po pitanje iz svakog dijela. ako se smotaš i ne znaš reći točnu definiciju postavlja ti potpitanja kojima te navodi da uspiješ to reći, ili možeš objasniti svojim riječima, uglavnom nije stroga u smislu da se mora sve znati napamet.
isto, prema mojoj procjeni, bitno je da o svemu pričaš barem nešto, pa čak ako znaš da nije to baš odgovor na pitanje, da probaš odvući na nešto što znaš (znači ako ne znaš definiciju onda recimo da prijeđeš na vrste ili tako nešto). ima strpljenja i daje dovoljno vremena i da razmisliš, a ako ne znaš postavit će drugo pitanje; ima i razumijevanja za tremu i "traženje riječi" i sve u svemu je baš ok.

mica

bok ljudi koliko okvirno treba vremena za ovaj ispit,ja sam si osobno odredila 45 dana po 3-4 sata ,pa me zanima dali je to dovoljno!!!)))

ja sam zaboravila napisati kod koga želim odgovarati ali koliko vidim tak je svejednpo jer jedni govore da je keglević ok jedni da nije pa tako i za hana pa mislim da mi je svejedno!

hrgolina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok ljudi koliko okvirno treba vremena za ovaj ispit,ja sam si osobno odredila 45 dana po 3-4 sata ,pa me zanima dali je to dovoljno!!!)))

ja sam zaboravila napisati kod koga želim odgovarati ali koliko vidim tak je svejednpo jer jedni govore da je keglević ok jedni da nije pa tako i za hana pa mislim da mi je svejedno!
dovoljno ti je 45 dana da naučiš. a kaj se tiče profesora, kod svakog treba znanje. nekom je jedan dobar, nekom drugi...to je sve individualno...meni je osobno keglević malo predugo ispitivala a matanovac 3-4 pitanja,znaš ne znaš.

honey1706

ja isto ucim to gradansko i tek sam pocela a na zlo mi ide...muko moja predji na drugoga hehe...ja mislim da ti je 45 dana taman za nekoga mozda i previse...ja se nadam da cu ga do prvog roka nauciti i proci..s time da mnogo manje vremena imam...

monii

Ja bih svakome preporucila matanovac. Ne zato sto sam i sama polozila kod nje, nego zato sto sam slusala ispitivanje nekoliko ljudi, i pali su oni koji nisu znali osnove npr. drugi nasljedni red i slicno... njena pitanja se ponavljaju, trazi osnovno, cak nekad ne postavi konkretno pitanje nego samo kaze npr. sto znate o oporuci... pa ti pricaj sta znas... istina da izgleda nervozno i djeluje kao da joj svi idemo na zivce zasto smo uopce dosli, ali stvarno se trudi iz svakoga izvuci odgovor... nije bas znas - ne znas, ako neko pitanje ne znas, uvijek ali uvijek postavlja dalje druga pitanja... za keglevic sam cula da mrcvari i da trazi detalje, ubije u pojam... tako da je moj savjet, napisat matanovac na prijavnicu. tako sam i ja, stavili su me kod nje, prosla iz prve! ucila sam nekih tri tjedna iz skripte.

mica

Ja bih svakome preporucila matanovac. Ne zato sto sam i sama polozila kod nje, nego zato sto sam slusala ispitivanje nekoliko ljudi, i pali su oni koji nisu znali osnove npr. drugi nasljedni red i slicno... njena pitanja se ponavljaju, trazi osnovno, cak nekad ne postavi konkretno pitanje nego samo kaze npr. sto znate o oporuci... pa ti pricaj sta znas... istina da izgleda nervozno i djeluje kao da joj svi idemo na zivce zasto smo uopce dosli, ali stvarno se trudi iz svakoga izvuci odgovor... nije bas znas - ne znas, ako neko pitanje ne znas, uvijek ali uvijek postavlja dalje druga pitanja... za keglevic sam cula da mrcvari i da trazi detalje, ubije u pojam... tako da je moj savjet, napisat matanovac na prijavnicu. tako sam i ja, stavili su me kod nje, prosla iz prve! ucila sam nekih tri tjedna iz skripte.
ma ja sam zaboravila napisati na prijavnicu kod koga želim,ali sam čula da to ne ovisi o tome već kako oni podjele tako da mi je svejedno

xxx

ma ja sam zaboravila napisati na prijavnicu kod koga želim,ali sam čula da to ne ovisi o tome već kako oni podjele tako da mi je svejedno
Nije istina, ako nekog napišeš na prijavnicu to ti uvaže ako je moguće, a tek kad nije moguće npr. zato jer taj prof. ne ispituje tu grupu studenata na tom roku, te rasporede na svoju ruku... barem mi je tako objasnila Sanja Storjak koja radi raspored za građansko

Ja sam dvije godine povlačila građansko, naslušala se ispita kod svih njih i mogu reći da je po mom mišljenju najlakše proći kod Matanovac jer od njih troje najmanje traži, iza nje dolazi Hano, pa daleko iza njih na samom kraju kao definitivno najzahtijevnija i najzeznutija Keglević.

Za bilo prolaz kod bilo koga od njih troje dovoljno je učiti samo po skripti cca mjesec dana ali svakodnevno s time da je za Kegl. preporučljivo pogledati i knjigu.

monii

Slazem se s kolegicom, stvarno ti uvaze zelju ako prof nije sprijecen/a biti na tom roku. npr. ja sam prijavila gradansko u 4. mjesecu i stavili su me kod matanovac, nisam nikog napisala na prijavnicu. onda sam se raspitala i pretrazila forum i skuzila da ona najmanje trazi, (iako sam dosta ucila, cijelo gradivo prosla, svaki dan ucila). pa sam ju napisala na prijavnicu sad na zadnjem roku i stavili su me kod nje iako sam zadnji put po rasporedu trebala kod nje odgovarati. Sretno :wink5:

martina_sk

Administrator
a ja budala zaboravila sad napisati na prijavnicu kod kojeg prof hocu :D a kad je taj rok u 9 mj tako daleko nisam razmisljala o tome vec samo da se sjetim prijaviti :)

mica

a ja budala zaboravila sad napisati na prijavnicu kod kojeg prof hocu :D a kad je taj rok u 9 mj tako daleko nisam razmisljala o tome vec samo da se sjetim prijaviti :)
ma i ja sam zaboravila a kako bude bit će šta sad ako me i stave kod keglević ako naučim pa valjda me neće bezveze rušiti,ako ne prođem drugi puta ću napisati koga želim i dobro iako ne bi smjelo biti drugog puta.))))sa obzirom na 30.09.

martina_sk

Administrator
ma i ja sam zaboravila a kako bude bit će šta sad ako me i stave kod keglević ako naučim pa valjda me neće bezveze rušiti,ako ne prođem drugi puta ću napisati koga želim i dobro iako ne bi smjelo biti drugog puta.))))sa obzirom na 30.09.
:) ni kod mene ne bi trebalo biti drugog puta jer bih htjela sto prije upisati trecu godinu da upisem smjer i izborne koje zelim. ali ipak, ljeto je, a meni je gradansko dosadno... :)

honey1706

ja kako ucim ovo gradansko, mislim da ga nikada necu nauciti, koliko mi je grrr...zaista svaka cast onima koji su ga naucili i prosli...i zavidim im hehe...nadam se da cemo mi koji cemo ga citavo ljeto ucit i rijesiti na rokovima u 9mje.

jadra

ja kako ucim ovo gradansko, mislim da ga nikada necu nauciti, koliko mi je grrr...zaista svaka cast onima koji su ga naucili i prosli...i zavidim im hehe...nadam se da cemo mi koji cemo ga citavo ljeto ucit i rijesiti na rokovima u 9mje.
ma i mi koji smo prošli već smo imali ovo "mislim da ga nikad neću naučiti" - bar mogu reći u svoje ime sigurno...
probaj za početak kao informativno pročitat te dijelove više onako da ti ostane nekakav "kostur" toga svega u glavi, npr. pročitaš definicije najvažnijih pojmova (ono na početku svakog dijela), pa pogledaš oblike/vrste ili podjele i načela i to se potrudiš zapamtiti, a poslije samo na to nadograđuješ polako sve.
meni osobno je nasljedno bilo najzanimljivije od toga svega, pa sam zadnji put krenula s tim dijelom i nekako me recimo motiviralo da se primim toga dalje...
ma krenut će to, samo se ne dajte obeshrabriti

honey1706

ma i mi koji smo prošli već smo imali ovo "mislim da ga nikad neću naučiti" - bar mogu reći u svoje ime sigurno...
probaj za početak kao informativno pročitat te dijelove više onako da ti ostane nekakav "kostur" toga svega u glavi, npr. pročitaš definicije najvažnijih pojmova (ono na početku svakog dijela), pa pogledaš oblike/vrste ili podjele i načela i to se potrudiš zapamtiti, a poslije samo na to nadograđuješ polako sve.
meni osobno je nasljedno bilo najzanimljivije od toga svega, pa sam zadnji put krenula s tim dijelom i nekako me recimo motiviralo da se primim toga dalje...
ma krenut će to, samo se ne dajte obeshrabriti
ma ja sam vec duze vrijeme bila na pocetku gradiva i nikako da se maknem dalje...i sad sam pocela stvarno pravo uciti...ma iskreno se nadam da cu ga nauciti i skinuti s dnevnog reda, jer mi to gradansko izlazi na jetru..jedini ispit s druge godine..zelim ga sada nauciti preko ljeta, jer ispiti s 3 nisu tako teski..mogla bih njih komotno sve nauciti preko ljeta, ali ja zapela za ovo cudo i amen..jer ga necu moci izbjeci, cekat se me tak i tak...hvala ti na savjetu :)...

jadra

ma ja sam vec duze vrijeme bila na pocetku gradiva i nikako da se maknem dalje...i sad sam pocela stvarno pravo uciti...ma iskreno se nadam da cu ga nauciti i skinuti s dnevnog reda, jer mi to gradansko izlazi na jetru..jedini ispit s druge godine..zelim ga sada nauciti preko ljeta, jer ispiti s 3 nisu tako teski..mogla bih njih komotno sve nauciti preko ljeta, ali ja zapela za ovo cudo i amen..jer ga necu moci izbjeci, cekat se me tak i tak...hvala ti na savjetu :)...
tako sam i ja bila zapela na početku, svaki put ispočetka dok ga već nisam pjevala :crazy: a nikako se pokrenut preko sredine do kraja, zato sam zadnji put krenula od nasljednog.
pa mislim da ti je dobra odluka da se sad posvetiš građanskom pošto imaš dovoljno vremena, kao što kažeš - ispiti s 3.god. su lakši ili si barem "manji" tj. nema toliko za učiti i njih onda možeš rješavati na ovim rokovima između kojih je cca 2 tjedna slobodno za učit, pogotovo izborne, to ti neće biti problem.
sretno s učenjem! :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks