AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

elvie

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da sve je izglednije da će tako i biti jer je ovo ful ful na knap za petak budući da još nema rasporeda a po pravilu bi raspored trebali objaviti tjedan dana ranije
trebalo bi da al se oni to nikad ne drze kaj nije uredu i zato se tak i ponasju prema nama jer nas smatraju... kmeeeee...nema uopce postovanja:angry:

jadra

Da sve je izglednije da će tako i biti jer je ovo ful ful na knap za petak budući da još nema rasporeda a po pravilu bi raspored trebali objaviti tjedan dana ranije
a s ovim građanskim fakat UVIJEK prekrše to pravilo...
i da stave u ovaj petak e onda bi to već stvarno prešlo svaku mjeru...

evo ga na netu!! 14.6. bolonja!

xxx

Evo ja sam sad razgovarala sa Sanjom... Jadra, Anaya i ja (stari program) smo kod Matanovac u ponedjeljak 14.6. u 17.30h

jadra

Evo ja sam sad razgovarala sa Sanjom... Jadra, Anaya i ja (stari program) smo kod Matanovac u ponedjeljak 14.6. u 17.30h
ponedjeljak ili utorak? :S
hvala ti, onda ja više ne zivkam!

xxx

sve 3 smo pisale Matanovac na prijavnicu tako da su najvjerojatnije i ostali koji su je pisali od starog programa kod nje...hanna na tebe mislim ali zvrcni pa provjeri just in case

ponedjeljak ili utorak? :S
hvala ti, onda ja više ne zivkam!
sorry utorak...14.6.... mislila sam da je 14.pon ali sam sad sam provjerila kalendar i to je definitivno utorak ...joj sad sam još više oduševljena :laughing: još da položim ma gdje bi samo bio kraj mojoj sreći :tongue2:

jadra

sve 3 smo pisale Matanovac na prijavnicu tako da su najvjerojatnije i ostali koji su je pisali od starog programa kod nje...hanna na tebe mislim ali zvrcni pa provjeri just in case

sorry utorak...14.6.... mislila sam da je 14.pon ali sam sad sam provjerila kalendar i to je definitivno utorak ...joj sad sam još više oduševljena :laughing: još da položim ma gdje bi samo bio kraj mojoj sreći :tongue2:
hvala! (nema mi onog "hvala" dolje), malo sam se zbunila, ali i mislila sam da će biti utorak pošto si napisala datum :D :D :D
e da, sad još samo da imamo sreće...pa da se toga više riješimo!:amen:

xxx

eee a baš gledam raspored za bolonju pa kaj su nas stavili u isti termin?! nevjerojatno...ne znam kaj bi rekla opet će nas se u tom malom hodniku natrpati gro jedni na druge i čekati dok ne prošvikamo ... nadam se da će ovaj put dati prednost s.p.

jadra

eee a baš gledam raspored za bolonju pa kaj su nas stavili u isti termin?! nevjerojatno...ne znam kaj bi rekla opet će nas se u tom malom hodniku natrpati gro jedni na druge i čekati dok ne prošvikamo ... nadam se da će ovaj put dati prednost s.p.
pssst, bolje i to nego da su nas stvarno stavili u ponedjeljak ;)
možda ćemo jednostavno po abecedi i onda nijedna od nas ne bi predugo čekala

hanna

Ljudi ja sam kod Hana u utorak u 16h, xxx hvala ti što isliš na mene. Ako riješimo, morat ćemo ići proslaviti!!!

xxx

Ljudi ja sam kod Hana u utorak u 16h, xxx hvala ti što isliš na mene. Ako riješimo, morat ćemo ići proslaviti!!!
Da sorry u datom momentu se nisam mogla sjetiti tvog prezimena danas mi je koncentracija ravna nuli...ako položimo definitivno idemo :zivili:

hanna

Molila bih ako netko ima živaca i volje objasniti onak laički totalno suvlasništvo i etažno vlasništvo sa primjerima. Hvala unaprijed onome tko se smiluje... jer više ništa neznam :(

xxx

Molila bih ako netko ima živaca i volje objasniti onak laički totalno suvlasništvo i etažno vlasništvo sa primjerima. Hvala unaprijed onome tko se smiluje... jer više ništa neznam :(
Hmm ne znam ako je primjer najbolji ali to mi prvo pada napamet...npr. žena i muž kupuju kuću katnicu i upišu se u zemljišne knjige kao suvlasnici znači oni su i jedan i drugi vlasnici cijele kuće ali svaki u 1/2 idealnog dijela te cijele kuće... (treba razlikovati idealnu podijelu koja se ne vidi gdje se pravno podijeljuje neka stvar na sadržajno jednake idealne dijelove, a veličina tih dijelova se računski određuje u određenom razmjeru prema cijeloj stvari i izražava se razlomkom od realne podijele koja je vidljiva..realna kod suvlasništva ne postoj niti može postojati ali kad bi npr. postojala onda bi ženi pripalalo (bezveze bubam) krov, ulaz i stepenice, a mužu kupaonica, spavaća soba i kuhinja ...sad vidiš i sama da to nema smisla.
E sad što se tiče etažnog u ovom mom primjeru recimo da ide ovako... muž i žena jednog dana zahlade odnose i ne žele više živjeti zajedno ali ne žele ni iseliti iz kuće jer im je predobra pa se dogovore (sporazumna odluka suvlasnika - osnova za osivanje etaž.vl.) da i jedan i drugi ostanu živjeti u kući ali tako da žive odvojeno, muž ostane u prizemlju, a žena ode na kat i svaki za sebe osnuje etažno vlasništvo za svoj dio na temelju svog suvlasničkog dijela te kuće koji mora biti odgovarajući (znači da svaki kat može funkcionirati kao zaseban stan za svakoga od njih...da ima sve potrebne prostorije koje čine zatvorenu građevinsku cjelinu sa posebnim ulazom). Oni i dalje ostaju suvlasnici kuće ali sada svaki ima još i posebno vlasništvo na svom suvlasničkom dijelu - etažno vlasništvo - vlasništvo jedne etaže u kući, muž stana u prizemlju, žena stana na katu...kad bi sad išli u još veće detalje što je možda nebitno ali ne škodi spomenuti...u ovom slučaju adresa je ista ali svaki dobiva svoje račune i režije posebno za svoj stan i na svoje ime ako tako odrede.

mislim da sam negdje u skripti vidjela da se za etažno navodi primjer stana u zgradi...to je najjednostavniji primjer...znači svi stanari cijele zgrade su suvlasnici te zgrade ali su još posebno vlasnici svog stana u toj zgradi.

xxx

Hej društvo koliko se detaljno mora naučiti onaj dio o roku, uvjetu i nalogu za matanovac...jel dosta znati samo definiciju, što je i nabrojati vrste uvjeta ili treba naučiti što svaki znači... to mi je takva muka i tlaka, nezanimljivo do bola i totalni gubitak vremena...

Dijana936

Hej društvo koliko se detaljno mora naučiti onaj dio o roku, uvjetu i nalogu za matanovac...jel dosta znati samo definiciju, što je i nabrojati vrste uvjeta ili treba naučiti što svaki znači... to mi je takva muka i tlaka, nezanimljivo do bola i totalni gubitak vremena...
dali ona pita taj uvijet,nalog i rok di se spominju pravni poslovi ili gdje se spominje sadrzaj oporuke??mislim to je isto i povezano ali ovo di je sadrzaj je onak samo opcenito...zato kaj cesto pita sadrzaj oporuke pa se mozda misli na to tu di je sadrzaj oporuke a ne sve ono s pocetka hihihihi iako valja i ono malo nauciti...

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dok sam ja slušala ispit kod Matanovac o roku je trebalo reći definiciju ,nabrojati vrste i objasniti
kod uvjeta definiciju, što je i nabrojati vrste uvjeta a objasniti samo odgodni i raskidni uvjet
nalog nije pitala taj put

dali ona pita taj uvijet,nalog i rok di se spominju pravni poslovi ili gdje se spominje sadrzaj oporuke??mislim to je isto i povezano ali ovo di je sadrzaj je onak samo opcenito...zato kaj cesto pita sadrzaj oporuke pa se mozda misli na to tu di je sadrzaj oporuke a ne sve ono s pocetka hihihihi iako valja i ono malo nauciti...
pita uvjet rok i nalog kod pravnih poslova,kod sadržaja oporuke samo treba spomenuti da oni ulaze u sadržaj i ništa više

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks