AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

alma1311

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja sa danasnjeg roka: sto su mane volje,podjela i koje uzrokuju nistetnost a koje pobojnost,zabluda,bitna zabluda,suvlasnistvo,redoviti i izvanredni poslovi kod suvlasnista,razvrgnuce suvlasnistva,opoziv oporuke.
Profesorica za svaku pohvalu,daje vremena za razmisljanje,izvlaci iz tebe pozitivnu ocjenu ako vidi da si se pogubio a opet ako vidi da si ucio. Nekih cca 2 do 3 tjedna ucenja,prolaz je tu :)

Moki

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
18.9.2019.

Povjerenje upisa u zemljišne knjige, materijalni nedostatci, stjecanje prava vlasništva od nevlasnika, drugi nasljedni red i kada je moguće da nasljedi brat ostavitelja.
Pitanja ostalih kolega uglavnom su se vrtjela oko zaštite posjeda, objektivna odgovornost, prijeboj, služnosti, itd.

ana.lagin

Pitanja sa danasnjeg roka: suvlasnistvo (donosenje odluka, upravljanje), negatorna tuzba, imisije, raskid ugovora, sto se upisuje u zemljisne knjige (konkretno u vlastovnicu i teretovnicu), nasljednicka izjava.

Posljednje uređivanje:

Betmen55

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jamstvo (karakteristike, vrste te objasniti svaku), reivindikacija (koje prigovore tuženi može stavit i primjer), nedostojan nasljednik.
Bio mi je prvi izlazak, učila sam doslovno 12 dana i prošla. Profesorica nema namjeru rušit, pogotovo ako vidi da si učio i da shvaćaš gradivo ili daješ svoje primjere. Naučit moraš, al nije tako strašno. Sretno svima!

Star

Imovina, vrste i funkcije imovine
Oporuka, usmena oporuka pred svjedocima
Reivindikacija
Ugovorna kazna/penal

Moki

Mozete li mi rec jesu li samo usmeni ispiti ili ima kolokvija i kakva je situacija s potpisima?
Samo usmeni, a što se tiče potpisa ove godine je profesorica Kanceljak rekla da će potpis dobiti svi bez obzira na dolaznost, ali predavanja su poprilično korisna tako da...

Ivancica05

Pozdrav,

da li je netko bio na predavanjima za izvaredne studente? Ukoliko nemamo potpis sa predavanja, da li možemo izaći na rok u studenom?

Hvala!

alma1311

Pozdrav,

da li je netko bio na predavanjima za izvaredne studente? Ukoliko nemamo potpis sa predavanja, da li možemo izaći na rok u studenom?

Hvala!
Ako ti je prvi upis mislim da svakako ne mozes izaci na rok u studenom jer je to izvanredan rok. Ako si ga vec prije upisivala i sad opet onda mozes i bez potpisa ako si potpis dobila prosle godine.

KMLM

Evo neka pitanja sa danasnjeg roka....
Stjecanje prava vlasnistva na temelju pr. Posla, kojim ugovor se mose steci, pa ugovor o darovanju sve, oporuka te sta sadrzi, kakav bi bio ugovor o darovanju ako je darovatelj pogresnoj osobi nest poklonio! Ugl 3 u indeksu, profa je super ima strpljenja, navodi na odgovore, I pita doslovno osnove! Sretno svima

Helena40

Jel to ucio po skripti by Aine? Jel
Postoji nesto sto se ne treba znati iz te skripte? Tnx
Odi na stranicu predmeta i tamo ti piše kaj sve ne moras znat.
Znam da pravo stvarno tereta ne treba i da neke ugovore ne moras znat. :)

Margarita

Pravna narav pravne osobe? To ne treba znati
Jel se to odnosi na ovo na pocetku u opcem dijelu opcenito o pravnoj osobi? Hvalaa

Margarita

Da li je netko bio na ovom roku, kako je proslo?
Ja i jos jedna cura smo prosle,za decka nakon ne znam.
Mene je pitala
Pravni posao,vrste,onda aleatorni i komutativni definicije,oporuka i tko moze oporuciti,ne sjecam se vise iskreno. Previse treme. Pitala me jel moze 2 i ja sam prihvatila ofc

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks