AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

Marin123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Usmeni : pobojnost , razlozi pobojnosti , mane volje koje uzrokuju pobojnost , prekomjerno ostecenje , delacija (to je kod nacela nasljednog prava ) mislim da je to sve sto me pitala , ucio sam po skripti by aine , mjesec dana po 5 sati dnevno i prije spavanja ponovit , dvojka je pala moglo je i bolje al nebunim se , jedan manje na kašiku haha sretno svima

ivab080

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kazu da je danas u 16 sati
[DOUBLEPOST=1559564437,1559564386][/DOUBLEPOST]Kazu da je danas u 16 sati

Tinac

Rok 3.6.
Pala sam na temelju 5pitanja iz 2cjeline...
Pitala me imovina i to sam znala zatim funkcije imovine i to sam znala i onda mi je rekla da objasnim jamstvenu funkciju i ja sam rekla da sluzi kao osiguranje vjerovniku za namirenje trazbine i na to mi je rekla da nije bit u tome, da nisam dobro to shvatila pa ako moze da mi netko to objasni...
Zatim me pitala konvalidaciju i to sam znala pa me pitala kada i zasto dolazi do konvaldacije, ja sam pocela nabrajati da kod nistetnih dolazi kod zelenaških ugovora i onda me prekinula i pitala da koji poslovi u pravilu konvaldiraju pa sam rekla pobojni poslovi onda se vratila na pitanje kada i zašto dolazii do konvaldacije i to nisam znala.. Molim da mi netko napp odg na to pitanje ako netko zna...
Ugl meni osobno nepravedno ocjenjivanje jer ona trazi da znas za 4/5 ili padas... I uopce me nije navodila na ikakav odgovor a procitala sam dosta iskustva gdje je izvlačila za 2.. ocito joj ovisi o danu a taj dan je bila bas mrzovoljna...
Sretno svima

DIDI2205

Rok 3.6.
Pala sam na temelju 5pitanja iz 2cjeline...
Pitala me imovina i to sam znala zatim funkcije imovine i to sam znala i onda mi je rekla da objasnim jamstvenu funkciju i ja sam rekla da sluzi kao osiguranje vjerovniku za namirenje trazbine i na to mi je rekla da nije bit u tome, da nisam dobro to shvatila pa ako moze da mi netko to objasni...
Zatim me pitala konvalidaciju i to sam znala pa me pitala kada i zasto dolazi do konvaldacije, ja sam pocela nabrajati da kod nistetnih dolazi kod zelenaških ugovora i onda me prekinula i pitala da koji poslovi u pravilu konvaldiraju pa sam rekla pobojni poslovi onda se vratila na pitanje kada i zašto dolazii do konvaldacije i to nisam znala.. Molim da mi netko napp odg na to pitanje ako netko zna...
Ugl meni osobno nepravedno ocjenjivanje jer ona trazi da znas za 4/5 ili padas... I uopce me nije navodila na ikakav odgovor a procitala sam dosta iskustva gdje je izvlačila za 2.. ocito joj ovisi o danu a taj dan je bila bas mrzovoljna...
Sretno svima
[DOUBLEPOST=1560091336,1560091203][/DOUBLEPOST]Čitam i ne vjerujem... Baš mi je žao što si pala :(... Hvala puno za pitanja!

petrah19

Rok 17.6.
Pobojnost i razlozi, objasni prijetnju, zalozno pravo, kako se stjece,gdje se upisuju pokretnine a gdje nekretnine, duznosti zaloznog vjerovnika, ugl sve o zaloznom pravu, 2.nasljedni red, prekomjerno ostecenje, i sto moze zahtijevat ostecena strana, a sto moze ponudit stetnik
Neka pitanja od kolegica; jamstvo, podjamstvo, ugovor, upis, uknjizba, nistetnost i razlozi, konvalidacija, ugovor o darovanju, sluznosti, sto je pravni posao, bitni sastojci pravnog posla i za svaki primjer
Po mom iskustvu odlicna profesorica, iako treba znat, pogotovo baratat kljucnim terminima, znat definicije jer to joj je dosta bitno, primjere, itd..

Star

Rok 1.7.
Izvori gradanskog prava
Nekretnina
Cesija
Prestanak obveznopravnog odnosa
Odgovornost nasljednika za dugove ostavitelja
Jamstvo

Irenaa

Koliko je otprilike potrebno da se dobro i kvalitetno spremi ovaj ispit? :)
Najmanje 3 tjedna. Predmet nije težak,ali je opsežan. I treba dobro naučiti sve te definicije. A ako se se uči kraće od toga , lako se sve to pomiješa .

Irenaa

Ljudi imate savjet iz čega je najbolje učiti?
Skripta od Aine ili Montanina skripta. Obje su super. Ja sam učila po skripti od Aine i pročitala knjigu i prošla. Predmet nije težak ,samo je detaljan.
Na forumu imaš najčešća pitanja sa usmenog pa pročitaj si koja su to. Eto to je uglavnom to. Naravno potrebna je i sreća na usmenom da te pita ono što najbolje znaš :)

Maja2345

U koliko sati je obično ispit? Hvala
[DOUBLEPOST=1566994315,1566993773][/DOUBLEPOST]Hy, u koliko sati je obično ispit? Komisija? Iskustva sa komisijskog? Hvala
Pripreme su u tijeku....

alma1311

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Zna netko odgovor na pitanje “Nasljednička izjava” i “Sposobnost oporučitelja”? Ne mogu naći. Hvala :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks