AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Skripta od 134 str. + pitanja s foruma...po meni sasvim dovoljno,s tim da se ta skripta mora dobro i temeljito naučit..

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa kak? tak piše na stranici pravnog fakulteta, koja sad vrijedi? :unsure:
nemoj gledati literaturu na web stranicama pravnog fakulteta, očito je nisu promijenili. nama su rekli da to bude što novija knjiga jer je pisana u skladu s važećim propisima...dakle, nova knjiga ti je iz 2009. godine. ona knjiga - Klarić, Vedriš: Građansko pravo...:wink5:

učiti sve osim: vrijednosni papiri, postupak kod nasljeđivanja, teorije o pravnoj osobi, teorije o zabludi. dobro je i pogledati uz učenje knjige zakon o obveznim odnosima, zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i zakon o nasljeđivanju.

Twity

Dal zna netko koji su to dijelovi u novoj knjizi drugačiji od one iz 2006.? Ajd ako netko pliz može navesti te dijelove koji su promijenjeni da ne kupujem novu knjigu ako promjene nisu velike jer imam onu iz 2006. I još jedno pitanje, po kojoj knjizi su pisane skripte, npr. ova od 134.str.? Po onoj iz 2006. ili 2009.?

chasei

znam da je o tome bilo pisano već tisuću puta jer sam čitala, al svejedno me zanima jer sam malo zbunjena sa svime pa...
zanima me dal se mora baš sve, ali sve znati i dal se o svemu baš sve mora znati?
ili je dovoljno skinut pitanja sa foruma i učit po njima?
i dal je dovoljno vremena za naučit to do sljedećeg roka,znači od 5.01...i da li počinie ispit odma prve dane roka ili zadnje?
HVALA HVALA HVALA...

xxx

Meni su rekli da se mora znati sve što je u skripti - može i svojim riječima, ali bitno je da se kaže bit. Kod Matanovac su neki učili samo 2 tjedna isključivo po pitanjima s foruma i prošli...Hano je malo drugačija priča on pita stvarno puno na preskokce sve i svašta i bitno mu je da pričaš, samo ne šutit. On zna tražiti da mu se na primjeru objasni, definicije su mu manje važne, ali neke se stvari jednostavno moraju naštrebetati tako kako pišu.
Zadnja dva roka je stari program bio isključivo kod Hana bez obzira koga smo pisali na prijavnicu i ispit je bio u ponedjeljak u 8 ujutro oba puta ako se ne varam ali nikad se ne zna dosad su raspored organizirali svakako pa tko će ga znat kako će biti u 1.mj..
Ako kreneš s učenjem sada i ako učiš svaki dan bar po nekoliko sati to ti je dovoljno za pripremiti ispit za 1.mjesec...tako ću barem ja...nadam se hi hi..ajde sretno svima s učenjem:laughing::laughing::laughing:

chasei

nemoj gledati literaturu na web stranicama pravnog fakulteta, očito je nisu promijenili. nama su rekli da to bude što novija knjiga jer je pisana u skladu s važećim propisima...dakle, nova knjiga ti je iz 2009. godine. ona knjiga - Klarić, Vedriš: Građansko pravo...:wink5:

učiti sve osim: vrijednosni papiri, postupak kod nasljeđivanja, teorije o pravnoj osobi, teorije o zabludi. dobro je i pogledati uz učenje knjige zakon o obveznim odnosima, zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i zakon o nasljeđivanju.
zanima me dal stvarno ne treba teorije o pravnoj osobi jer sam vidjela u pitanjima da se javlja jedna teorija?

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
zanima me dal stvarno ne treba teorije o pravnoj osobi jer sam vidjela u pitanjima da se javlja jedna teorija?
Prof.Hano je rekao prošle godine na predavanjima da možemo to preskočiti, a ne vjerujem da itko to pita, pa samo to pročitaj. Ja sam učila po pitanjima s foruma i nigdje nisam vidjela da je itko pitao te teorije, ne kažem da neće ali vjerojatnost je mala :laughing:. Fokusiraj se najprije na ona bitna i osnovna pitanja koja se konstantno vrte, to moraš znati jer bez toga nema prolaza.

martina_sk

Administrator
Prof.Hano je rekao prošle godine na predavanjima da možemo to preskočiti, a ne vjerujem da itko to pita, pa samo to pročitaj. Ja sam učila po pitanjima s foruma i nigdje nisam vidjela da je itko pitao te teorije, ne kažem da neće ali vjerojatnost je mala :laughing:. Fokusiraj se najprije na ona bitna i osnovna pitanja koja se konstantno vrte, to moraš znati jer bez toga nema prolaza.
a ja sam isto vidjela po forumu da nekad pitaju zabludu a to kao ne moramo?

majolada

a ja sam isto vidjela po forumu da nekad pitaju zabludu a to kao ne moramo?
ovo je stvarno zadnji put da pišem:eek:bavjest na katedri građanskog parava na internetu je zastarjela,učimo sve osim ostavinskog postupka i vrijednosnih papira

martina_sk

Administrator
ovo je stvarno zadnji put da pišem:eek:bavjest na katedri građanskog parava na internetu je zastarjela,učimo sve osim ostavinskog postupka i vrijednosnih papira
ali profesor je to isto rekao na prvom predavanju ove godine. ja sam bila, cula i zapisala. :)

majolada

ali profesor je to isto rekao na prvom predavanju ove godine. ja sam bila, cula i zapisala. :)
možda ju on ne pita,prof.keglević je zabluda jako važna to pita sve od a do ž i ako ne znaš zabludu padaš istog trena,tak je bar bilo na zadnja tri roka

vanny

pitanje ne pripada ovoj temi,al evo nabrzaka pitanje: dal redovnim studentima jos traju predavanja i do kad traju?

saga

Bok ekipa!

Kak vam ide?
Ja se spremam za rok u 1. mj. ovaj opći dio je ok, ali me stvarno umara stvaro pravo od nabrajanja, a ježim se pogledati obvezno.
Učim iz skripte (134) i čitam knjigu i pijem čaj od kamilice za umirenje.:hebemu:

chasei

Bok ekipa!

Kak vam ide?
Ja se spremam za rok u 1. mj. ovaj opći dio je ok, ali me stvarno umara stvaro pravo od nabrajanja, a ježim se pogledati obvezno.
Učim iz skripte (134) i čitam knjigu i pijem čaj od kamilice za umirenje.:hebemu:[/QUOTE

hehe, meni je jedino nasljedno za sad okej... :laughing:
sad sam na općem dijelu, i ajde, možda će i on nekako proć :wink5:
ali sve u svemu :confused2:
nikako da mi se mozak privikne na ovo gradivo i počne povezivat i pamtit...
ja imam onu skriptu od 180 i nešto str i još je dopunjujem knjigom...mislim da na taj način neću stić naučit do siječnja pa moram nešto promijenit...

martina_sk

Administrator
Bok ekipa!

Kak vam ide?
Učim iz skripte (134) i čitam knjigu i pijem čaj od kamilice za umirenje.:hebemu:
ja isto ucim iz skripte od 130 str i nadam se da cu stici do 2 mj to nauciti i rijesiti uz ostale predmete ovog semestra. samo mi se bas i ne svida taj predmet... kako sto...

hanna

Ja evo isto spremam građansko za 1. mjesec po skripti od 130 strana. Iako zvuči jako malo strana, toga ima JAAAAKO puno, puno nabrajanja i svega. zasada sam naučila samo nasljedno i nadam se da ću stići do 10.1. naučiti sve. Jer ovo mi je zadnji ispit i više sam sluđena od ovog faxa onak totalno. :-(

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks