Ovo prvo sam i ja rekla i to je točno, ali drugo ti nisam ziher, jer to sam i ja rekla i nije bilo točno... prvo sam rekla da žena, majka i brat dobivaju svaki 1/3 i to nije bilo točno, pa sam rekla da žena i roditelji dijele po pola i ona mi je rekla da je to istina, ali kada su RODITELJI u pitanju, ali da je ovdje samo majka i da mi je namjerno rekla brata jer i on ima svoj dio... tako da još uvijek ne znam koji je točan odg. na to pitanje, a baš me zanima pa ak netko zna nek slobodno napiše.![]()
evo sad sam isla pogledati... piše da ostavitelja može nasljediti njegov brat/sestra jedino ako iza sebe nije ostavio bračnog/izvanbračnog druga, a jedan ili oba roditelja su umrla prije ostavitelja. npr. ostavitelj je umro 2000.godine, nije imao bračnog /izvanbračnog druga, te su ostali majka i 2 braće.. kako je otac umro 1999. godine (dakle prije sina) majka nasljeđuje polovicu, a drugu polovicu prema načelu reprezentacije nasljeđuju braća i dijele ju na pola odnosno svaki dobila 1/4.
e sad ako tu ima još nešto što ja ne znam... onda treba otići na konzultacije i rješit se dvojbe...