AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

pristina

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jeste sigurni da ne treba poglavlja vrijednosni papiri i ostavinski postupak, jer se pitanje Ostavinski postupak pojavljuje među pitanjima sa rokova od Hane (točnije 12.09.2009, 06.07.2009,14.01.2010.) il se to pitanje odnosi na nešt drugo

anaya

Da li netko zna jel dobra ova najnovija skripta od 192 str. što je ANČI postala 18.02.2010... Čini mi se malo velika!? :unsure:
Ja sam već počela raditi po onoj od 131.str. što svi kažu da je najbolja...:confused2:
Bila bi zahvalna na nekoj povratnoj info...thanks!:happy:

Prčiguz

Da li netko zna jel dobra ova najnovija skripta od 192 str. što je ANČI postala 18.02.2010... Čini mi se malo velika!? :unsure:
Ja sam već počela raditi po onoj od 131.str. što svi kažu da je najbolja...:confused2:
Bila bi zahvalna na nekoj povratnoj info...thanks!:happy:
ta skripta od 131 str je sasvim solidna, ali da bi znala potpuno moras barem jednom proc knjigu, tj procitat s razumjevanjem jer tesko je proc uceci samo iz skripte jer nisu sve stvari detaljno objasnjene i nema primjera, no ugl da ne kompliciram dalje skripta od 131 str je jako dobra no ne i dovoljna:)

anaya

ta skripta od 131 str je sasvim solidna, ali da bi znala potpuno moras barem jednom proc knjigu, tj procitat s razumjevanjem jer tesko je proc uceci samo iz skripte jer nisu sve stvari detaljno objasnjene i nema primjera, no ugl da ne kompliciram dalje skripta od 131 str je jako dobra no ne i dovoljna:)
Thanks! :happy:
Ma prošla sam ja već prije par puta knjigu al nije ništa ostalo u glavi nažalost :crazy:, a to sam skužila već iz čitanja po forumu da je poželjno znati i primjere (jer se možda i lakše razumiju neke stvari)...pa mi je to definitivno u planu useporedno prolaziti skriptu sa kjnigom...

Pitanje: dal mi je dosta vremena mjesec i pol za građ., tj za rok sad u 4-om mj... Thanks...

dali u skripti od 192 str ima primjera?
Ne znam, ali čak i da ima ne da mi se miješati sad dvije skripte...ako saznaš javi! :wink5:

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Klarić, P. i Vedriš, M. : Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006., osim poglavlja:vrijednosni papiri i ostavinski postupak
DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU - UPRAVNI ODJEL

DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU - UPRAVNI ODJEL

OSNOVE GRAĐANSKOG PRAVA

Predmet na 2. godini

Literatura:

Klarić, P. i Vedriš, M. : Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006. (odabrani dijelovi)

- sastavni dio literature za pripremanje ispita je i novi Zakon o nasljeđivanju (Narodne novine 48/03. i 163/03.).

Osim poglavlja:

Pravna priroda pravne osobe Od afirmativnog uvjeta do roka Stvaranje nove stvari, Spajanje i miješanje, Građenje na tuđem zemljištu, Odvajanje plodova, Okupacije Od načela stvarnosti do načela prvenstva (zemljišnoknjižna načela) Načela založnog prava Obveze s više činidaba Personalna subrogacija Djelovanje ugovora prema trećima Prodaja s pridržajem prava vlasništva do Prodajni nalog Ugovor o uskladištenju i Ugovor o nalogu Komision Predugovorna odgovornost Stjecanje bez osnove, Poslovodstvo bez naloga, Javno obećanje nagrade Vrijednosni papiri Ostavinski postupak

jel netko zna da li stvarno ne pitaju onda ova poglavlja,
e da i...ja išla kopirat knjigu i rekli mi da je izašla nova nakon 2006 iz veljače 2009, pa eto ja kupila tu!

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
dali u skripti od 192 str ima primjera?
Ima primjera ! Ja sam si danas to isprintala. Skripta je obujmnija, ali mislim da dođe na isto, jer je meni osobno nova skripta mnogo preglednija i lakše je učiti.

cuckonja

ja bi molila ako i meni mozes poslat pitanja po dijelovima na mail
[email protected]

unaprijed hvala!
tinach! Možeš li mi poslati ta pitanja po djelovimana e-mail adresu [email protected]
unaprijed hvala

Sanja,

ja sam zapela pa te molim ako mi možeš poslati Građansko, pitanja, sve (tu famoznu skriptu od 131 str, pitanja, kaj god imaš) na mail [email protected]

hvala ti unaprijed :)
sanja, molim te pošalji mi građansko na [email protected]
zahvalna sam ti unaprijed i svaka čast na sistematičnosti i uloženom trudu

Boris

ljudi procito sam na forumu da se ''komotno mogu preskocit stranice od 41-48, 55-59''... koliko ima istine u tome???
thnx

enna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok kolege...jel zna netko kad počinju predavanja za građansko,za izvanredne?
hvala..

maya_21

Prodaje li netko knjigu iz građanskog,a da je u dobro stanju,može i kopirano(trebam građansko,obiteljsko,radno i socijalno,) rađe neku kunu dam kolegi neko ostavim na kopiranju,zapravo zanima me da li neka od tih knjiga treba biti kupljena oriđiđi?!:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks