Tihana I.
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ma ne moraš to učitda li se moraju znati latinski nazivi? tj. da li to pitaju?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ma ne moraš to učitda li se moraju znati latinski nazivi? tj. da li to pitaju?
Hvala!Draga SanjaS,
čestitam ti na prolazu. Molim te reci nam da li si uzela godišnji kada si za mjesec dana položila građansko ili ne radiš ne razumujem"Imala sam 3 tjedna učenja od jutra do mraka, a ostatak vremena poslije posla".
Thanks !
bilo bi dobro kad bi netko napisao tocno koje str netreba... jer su prof na predavanjima vec govorili koje netreba, znam da ih nema puno no kad se uci dosta je lakse ako se ne uci nepotrebno...Ovako ljudi, nije mi sad jasno u vezi odabranih poglavlja, na katedri piše da je literatura
Klarić, P. i Vedriš, M. : Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006
Osim poglavlja:
Pravna priroda pravne osobe Od afirmativnog uvjeta do roka Stvaranje nove stvari, Spajanje i miješanje, Građenje na tuđem zemljištu, Odvajanje plodova, Okupacije Od načela stvarnosti do načela prvenstva (zemljišnoknjižna načela) Načela založnog prava Obveze s više činidaba Personalna subrogacija Djelovanje ugovora prema trećima Prodaja s pridržajem prava vlasništva do Prodajni nalog Ugovor o uskladištenju i Ugovor o nalogu Komision Predugovorna odgovornost Stjecanje bez osnove, Poslovodstvo bez naloga, Javno obećanje nagrade Vrijednosni papiri Ostavinski postupak
Znači to netreba? A vidim tu na forumu neki pišu da se sve mora znati osim 2 poglavlja :Vrijednosni papiri i Ostavinski postupak.
Pa jel mi može netko reći sa 100% sigurnošću koja se na kraju poglavlja netrebaju znati, ili bar stranice koje se netrebaju ?
I pod literaturu spada Zakon o nasljeđivanju, jel se to treba posebno skinuti ili to ima u knjizi?
Molim neka mi netko odgovori jer počela bi učiti građansko, a nije mi sad jasno što se netreba :crazy:
Ja ne znam koliko je profesorima zbilja "dovoljno" da znaš o tim ugovorima... nisu česta pitanja...zanima me koliko se dobro mora znati ugovor o građenju, ostava, ortaštvo... primjetila sam da na forumu nitko nije pisao ništa o tim ugovorima pa eto-pitam...
i još nešto-gdje je ona skripta od 131 str.? (jer je u skriptarnici nema...)
Sanella, naravno - šaljem ti. Samo mi pošalji tvoju e-mail adresu (možeš kao privatnu poruku). To su ti pitanja sa starih rokova tj. sva ona koja su ljudi postali tu na forumu.Sanja molim te možeš li mi poslati ta pitanja iz građanskog koja se ponavljaju? Bila bih ti jako zahvalna...![]()
na predavanju nam je receno da je knjiga iz 2008, tj najnovija verzija koja ima, a za zakone nije toliko bitno... vise manje je sve napisao u knjiziImam pitanje dal je nama ispitna literatura knjiga iz 2006.g. tj. jer ju svi samo copy-paste,a ima i iz 2009.g. tj. nova ?
i ima još jedna izmjena Zakona o nasljeđivanja NN 35/05
pretpostavljam da bi trebalo učiti po najnovijoj literatui, izmjenama...
Može, al ja nisamjel se može proć ovaj predmet po skripti iz skriptarnice i pitanjima s foruma..![]()
![]()
aj pliz nek neko odgovori!!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.