AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

AnaVi258

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Rok 06.02.2015.
Na zaokruživanje: publikacija, skupštinska republika, grane prava, fingiranje u pravu, talionsko načelo, interno pravo, antinomije....
Grupa A esejska: oblik vladavine pojam i posebno o ograničenoj monarhiji
pravni akt pojam i posebno o običajnom pravu
logičko tumačenje pravnih pravila

ivana16

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Danasnji ispit grupa A pitanja na zaokruzivanje: kolizija, promulgacija, dispozicija, materijalno pravo, pravna ustanova, analogija, satisfakcija... Ne mogu se sjetiti dalje. Tko zna nek napise.

Vuco10

Esejska pitanja danas B grupa: oblik vladavine pojam i posebno o predsjednickoj republici, pravni akt pojam i posebno o aktima privatnih osoba, povijesno tumacenje pravnih pravila

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kolege, može li se ovaj predmet proci ako ucimo samo iz skripte?
treba dobro pročitati knjigu radi razumijevanja gradiva

P.S. prvih 10 pitanja na zaokruživanje je logičko zaključivanje

Mima1991

Kako se ocijenjuje pismeni ispit, koliko bodova nose pitanja na zaokruzivanje, a koliko eseji? I koliko moramo imati za prolaz?

AnaVi258

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Rok 20.02.2015.
Grupa B esejska: Podjela vlasti pojam i posebno o upravi, pravna norma pojam i posebno pravna norma s obzirom na vremensku valjanost, pravne praznine i načini njihova popunjavanja
Na zaokruživanje: državna tijela, radno i socijalno pravo, pravni lijekovi, predsjednička republika, djelatna sposobnost, pravomoćnost, teritorij, pravna norma....

Vuco10

Na zaokruzivanje moras imat 5 tocnih jer ti automatski nece ni gledat eseje, a eseje bi trenala od svakog po nesto napisat i mislim da bi to trebalo bit dosta za prolaz

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Grupa A
Podjela vlasti, pojam i posebno o zakonodavnoj
Pravna norma,pojam i posebno pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost
Antinomije i njihovo rjesavanje
Zaokruzivanje: upravno pravo, iskljucenje protupravnosti, drzavno sudbeno vijece, zakonsko zastupanje, parlamentarna republika.. Ne sjecam se vise

Stigli su rezultati!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks