AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

Chelsea94

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kod Burazina smo svi prosli.
ja nisam kod njega prošla, al zato ne krivim njega nek sebe i svoju tremu, jbg...inače je stvarno dobar i strpljiv i ne postavlja nikakava teška pitanja, al jbg ak nejde, nejde xD al sad sam zapravo shvatila da taj dip nije niš prestrašno, i eseji i zaokruživanje se konstantno ponavljaju i sve to se može naći tu u skriptarnici ili na grupi na fejsu :) sigurna sam da sljedeći put prolazim :) i svima držim fige za rok u 4. mjesecu! ;)

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Eseji koji su bili od prvog roka u 2. mj 2013.god do sad ovog zadnjeg u 2.mj 2014.god
Monarhija, predsjednicka rep, dederacija, konfederacija, stanovnistvo, teritorij, logicko tumacenje, teleolosko tumacenje, fizicke osobe kao pravni subjekti, pravne osobe kao pravni subjekti, pravne praznine, proturjecja, suverenost, posljedice pravomocnosti, zastupstvo, pravni akti, protupravnost, iskljucenje protuprqvnosti, pravni objekt, pravni posao, obicajno pravo kao izvor prava, pravni lijekovi, pravne grana: obiteljsko, kazneno, radno i socijalno, nacela uprave, upravni postupak, zakonodavni postupak..

sampic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Eseji koji su bili od prvog roka u 2. mj 2013.god do sad ovog zadnjeg u 2.mj 2014.god
Monarhija, predsjednicka rep, dederacija, konfederacija, stanovnistvo, teritorij, logicko tumacenje, teleolosko tumacenje, fizicke osobe kao pravni subjekti, pravne osobe kao pravni subjekti, pravne praznine, proturjecja, suverenost, posljedice pravomocnosti, zastupstvo, pravni akti, protupravnost, iskljucenje protuprqvnosti, pravni objekt, pravni posao, obicajno pravo kao izvor prava, pravni lijekovi, pravne grana: obiteljsko, kazneno, radno i socijalno, nacela uprave, upravni postupak, zakonodavni postupak..
E sad, ove eseje bi trebalo isključiti ili se u stvari navedeni ponavljaju?

sampic

ti eseji se stalno vrte.. Ispricavam se zbog gramatickih gresaka.. Glupi mobitel na tać :)
Jos bi dodala: uredbe, nadleznost
Hvala Maja, nadam se da će mnogi od nas na idućem roku doživjeti taj osjećaj olakšanja.

Bumblebee

Evo da ja napokon prepricam svoju "kalvariju" nakon 3godine mucenja.
Izlazila sam jako puno puta, i uvijek sam zaribala zaokruzivanja.
Ovaj predmet treba stvarno jako dobro naucit i ucit. Ja sam radila svoju skriptu, imam ih cca 3..
Kako kome, ali meni je jako duuugo trebalo da mi sjedne u glavu.
Pitanja na zaokruzivanje se ponavljaju, eseji takodjer. Samo treba jako dobro naucit gradivo.

Danas na usmenom, pola nas je bilo kod prof. Kresica, pola kod prof. Burazina.. Kod Kresica nije bila neka prolaznost. Kod Burazina smo svi prosli. Burazin je okej, pitao me prisilu, svrhu kazne, pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost.. Ostale je pitao: kvorum, suverenost, kruti meki ustav, gradjansko pravo

Evo ja sad napokon zatvaram ovo veeeeliko poglavlje u svom studetskom zivotu koje mi je oduzelo 3godine studiranja.
Ako je tko zainteresiran za skripte, slobodno se javite
sretno svima :))))

Isplati li se mozda za pismeni nastrebati pitanja na zaoukrizavanje iz skriptarnice?

Chelsea94

Isplati li se mozda za pismeni nastrebati pitanja na zaoukrizavanje iz skriptarnice?
definitivno da...bar 5 od tih svih će se sigurno pojaviti u ispitu, ako ne i svih 10 :) ali samo provjeri si još po knjizi/skripti da li su odgovori točni :)

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Di se nalaze tih 90pitanja na zaokruzivanje? Hvala :)
rečeno mi je da se to nalazi na fejsu.

facebook grupa Pravni fakultet-stručni studij javne uprave

MOLIM one koji su aktivni na fejsu i koji su pronašli spomenutu skriptu da ju pošalju uredništvu foruma,tako da je imamo i u našoj forumskoj skriptarnici.

MateaKralj

Najbitnije je nauciti : elementi države ( teritorij, stanovnisto i državna vlast ), pravna norma (pojam pravne vlasti u svezi pravne norme, efikasnost pravne norme, vrste pravne norme), fikcija i presumpcija, protupravnost i pravna odgovornost, pravni odnos, pravni subjekti, zastupstvo, pravni akt, ustav te podjela ustava, pravni lijekovi-vrste, pravomoćnost pravnog akta. Znaci prvi i drugi sadržaj za kolokvij su najvažnija

:awesome:Tehniku prava uopće nisam učila kao ni one grane

arizona

Bitne su i tehnike i grane prava. Grane su bila pitanja u obje grupe na roku u drugom mjesecu. A tehnika je u bila u pitanjima na zaokruživanje.

Chelsea94

poslala sam u skriptarnicu pitanja i odgovore :) valjda budu objavili uz napomenu da nisu baš svi odgovori točni i da treba još po knjizi provjerit :)

medoo

Ja sam se isto mucila s tim predmetom..i pomogla mi je jedino knjiga i moja skripta..steta sto ju vise nemam da ju podjelim s vama :(

MateaKralj

Ovaj predmet je valjda jedini iz kojeg svi uče iz knjige ali ne postoji drugi način, ne postoji skripta sa toliko detalja :/ Prošla sam ga iz prve ali sam učila 2 mjeseca

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks