AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

Maree

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
U petak nas je dosta prošlo, između 10 i 15. I na usmenom smo svi prošli. Bili smo kod Barbare Preložnjak. Ona je stvarno super! Svi smo se složili da je to bio najugodniji usmeni ikad!
Pitanja na usmenom su bila Upravni spor i postupak, Grane prava i posebno o Radnom i socijalnom, Te pravni akt- pojam i posebno o zakonu
Ovih na zaokruživanje se baš ne sjećam.. Ali vrte se ona pitanja s foruma na zaokruživanje..
Uglavnom, predmet nije baš težak za naučiti! I što se tiče pismenog dijela dosta je težak jer ovaj prvi dio ispita (na zaokruživanje) je puka sreća ja bi rekla. Ali na usmenom su ugodni i korektni.
Ja sam učila iz pravokutnikove skripte koja je stvarno dobra, samo sam izbacila dijelove koje mi ne trebamo, pa skripta ima oko 140 stranica.
Sretno svima! :)

Luka11/7

Bok,

da li netko možda zna iz iskustva, kada bi mogao biti komisijski ispit, odmah isti dan ili par dana nakom pismenog.

Majoli

Može pitanja s današnjeg roka.. pismeni i usmeni? ako nije problem da mi ukratko napišete po kojem principu treba učiti za prolaz? hvala :)

Luka11/7

pozdrav,

molio bih Vas odgovor:

da li netko ima iskustva s komisijama, tj. što se događa ako npr. ne prođeš pismeni na zaokruživanju, jel odmah dobivam zabranu polaganja ili ipak mogu doći do usmenog? (naravno esejski pismeni nije problem)

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pozdrav,

molio bih Vas odgovor:

da li netko ima iskustva s komisijama, tj. što se događa ako npr. ne prođeš pismeni na zaokruživanju, jel odmah dobivam zabranu polaganja ili ipak mogu doći do usmenog? (naravno esejski pismeni nije problem)

Dobijes indeks kad su komisijski sa zabranom
Nemas mogucnosti na usmeni, ako ne prodjes pismeni

tina4

Pitanja s danasnjeg roka?
esejska sa fejsa...
1.Zakonodavni postupak
2. Moze li dijete od 3 godine biti vlasnikom traktora? Obrazlozi detaljno svoj odgovor.
3. Osoba koja je ukrala kilu mahuna kaznit ce se...i jos je trebalo nabrojati nekaj i opisati za pravnu normu i one pi*darije oko kaznjavanja...svi smo imali ista pitanja...

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
esejska sa fejsa...
1.Zakonodavni postupak
2. Moze li dijete od 3 godine biti vlasnikom traktora? Obrazlozi detaljno svoj odgovor.
3. Osoba koja je ukrala kilu mahuna kaznit ce se...i jos je trebalo nabrojati nekaj i opisati za pravnu normu i one pi*darije oko kaznjavanja...svi smo imali ista pitanja...

Haaaaa? Wtf, kakva su to pitanja na eseju?!:wtf:

tina4

Haaaaa? Wtf, kakva su to pitanja na eseju?!:wtf:
ja sam taj ispit vec dala tako da ne pratim bas vise pitanja ali i mene je zacudio malo ovaj tip pitanja jer jos nisam naletila na takva... ali u svakom slucaju slazem se s ovime sto Horiemon kaze i cak mislim da bi trebalo biti vise takvih "prakticnih" stvari..

patkica

Ja sam ovaj ispit prošla od 3 puta, nisam sigurna kako ali prošla sam.
Eseji su mi bili isto apstrakcija ali nešto sam napisala. Ne mogu reći da sam sve znala jer nisam niti mogla za 10 dana naučiti svo to gradivo (ne zbog opsežnosti ili težine već zbog silnih podjela). Na usmenom sam zakazala na oblicima isključenja protupravnosti i ipak prošla.
Što se tiče savjeta pokušavajte spajati i uočavati razlike između pojedinih pojmova (jedno od pitanja je bilo vrste republike, kolegica je zastala. Barbara je postavljala pitanja kao što su npr. kakva je republika bila RH do 2001. godine, a kakva je danas - navodila ju je na odgovor).

Što se tiče usmenog mislim da se baš profesori ne trude da dobijete ocjenu višu nego u testu. Pitanja na zaokruživanje su NAJVAŽNIJI dio ispita, a eseji koliko toliko mogu pomoći.

S prvom godinom sam gotova. Prijaviti ću 1 ispit iz druge (ostale 2 prijave su mi propale jer mi je ostao 1 ispit iz prve tako da NISAM MOGLA polagati predmete iz druge).

Nadam se da će odobriti DEKANSKI to bi mi značilo još dva položena iz druge godine.

SRETNO SVIMA

Bumblebee

U petak nas je dosta prošlo, između 10 i 15. I na usmenom smo svi prošli. Bili smo kod Barbare Preložnjak. Ona je stvarno super! Svi smo se složili da je to bio najugodniji usmeni ikad!
Pitanja na usmenom su bila Upravni spor i postupak, Grane prava i posebno o Radnom i socijalnom, Te pravni akt- pojam i posebno o zakonu
Ovih na zaokruživanje se baš ne sjećam.. Ali vrte se ona pitanja s foruma na zaokruživanje..
Uglavnom, predmet nije baš težak za naučiti! I što se tiče pismenog dijela dosta je težak jer ovaj prvi dio ispita (na zaokruživanje) je puka sreća ja bi rekla. Ali na usmenom su ugodni i korektni.
Ja sam učila iz pravokutnikove skripte koja je stvarno dobra, samo sam izbacila dijelove koje mi ne trebamo, pa skripta ima oko 140 stranica.
Sretno svima! :)

mozes li mi molim te reci koji su to djelovi koje ne trebamo?

hvala :)))

Luka11/7

Bok,

evo nekih pitanja s usmenog komisijskog od 23.9.: Pravna norma, što je i s obzirom na intenzitet, pravna ustanova, retroaktivnost. pitali su lagano, bitno je samo da ste sigurni u sebe i prolazite :)

Prof, Savić, Krešić i Oršolić su bili u komisiji i koretktni su, pitaju osnove i ako imalo znaš prolaziš. Sretno svima

reny

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim vas, može li mi netko reći dal su se knjige i skripte tj. općenito literatura iz ovog a i ostalih predmeta za 1. g od 2010. godine promijenile? Ne znam gdje to mogu saznat na jednom mjestu, pa tu pitam. Hvala unaprijed!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks