AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

maLa kiky

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
zaokruživanje je bilo dosta lagano: državljanstvo,državni organi po sastavu,sudovi,fikcije,retroaktivnost,grane prava,oborivost..nemrem se sad sve sjetit :/
eseji: pravne praznine,oblik državnog uređenja i posebno o konfederaciji i pravne osobe kao pravni subjekti

filip01

ja sam jučer prošo, dobio sam 2 iz testa, na usmenom me pitala nešto o djelatnoj sposobnosti i pravne lijekove, ovo prvo sam nešto na pola reko, a pravne lijekove sam znao, na kraju 2 u indeksu. ostale je pitala kolizija, zastara, isključenje protupravnosti i promulgaciju (te osnove morate znat, na tome je rušila jednu curu). jedina zamjerka je što se to čekanje poslije ispita dosta odužilo

megan fox

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
mene je rusila i imala je pravo zbunila sam se cjela!al od svih me najteza pitanja pitala...barem tako mislim...a i druge cure!

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel mi moze neko objasnit kako bi to trebalo zaokruzivat na kolokviju?Ja sam zaokruzivala sve ono sto mi je izgledalo kao točan odgovor i na kraju padnem.Znam da je glupo pitanje,al eto ako mi neko moze pomoc bila bi mu zahvalna,nezelim opet past

MajaF

Jel mi moze neko objasnit kako bi to trebalo zaokruzivat na kolokviju?Ja sam zaokruzivala sve ono sto mi je izgledalo kao točan odgovor i na kraju padnem.Znam da je glupo pitanje,al eto ako mi neko moze pomoc bila bi mu zahvalna,nezelim opet past
Pa tako i treba, zaokružuješ što je točno,istinito, zato pitanja treba temeljito pročitati.Lako se pogriješi.Trebala si ići na uvid da vidiš gdje si pogriješila.

tomicabomi

jel se treba prijavljivat ispravak 1, kolokvija koji se pise 30. 11. 2012., ili se samo pojavimo ko na prvom kolokviju

i samo da potvrdim, jel se za taj 1.kolokvij uci od 35str (struktura države, neka pobliža obilježja države, organi i funkcije države) pa do 137 stranice (elementi države)

pitam zato što na zadnjem kolokviju, meni se činilo ko da se neka pitanja uopće ne nalaze u navedenim odjeljcima, (skoro cijela prva stranica mi je bila nepoznata)

unatoč tomu falio mi je 1 bod za prolaz

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel se treba prijavljivat ispravak 1, kolokvija koji se pise 30. 11. 2012., ili se samo pojavimo ko na prvom kolokviju
ne treba se prijaviti, samo se pojaviš tamo..

i samo da potvrdim, jel se za taj 1.kolokvij uci od 35str (struktura države, neka pobliža obilježja države, organi i funkcije države) pa do 137 stranice (elementi države)
da

tomicabomi

što se dogodi ako padnemo 2. kolokvij, jer nam to ikako poništava 1. kolokvij,

pitam zato jer sam prošao 1. kolokvij,
a drugi nist neznam pa otišao čisto da vidim pitanja

valka

ne poništava ti se ništa, prije 3.kolokvija će biti ispravak 2. pa tad izađeš i ispraviš :D

sampic

Ima li netko pitanja esejska i na zaokruživanje s dosadašnjih ispita (znam, trebala bih švrljati po forumu, da imam više vremena...). Hvala!

Ima li netko pitanja esejska i na zaokruživanje s dosadašnjih ispita (znam, trebala bih švrljati po forumu, da imam više vremena...). Hvala!
Dobila sam jedan odgovor, ali je u meduvremenu nestao. Još jednom molim poveznicu za grupu.

ivancica20

Jel se mogu negdje naci primjeri esejskih pitanja i da li bilo tko zna koji dio najvise traze? Na zaokruzivanje mi je islo jer imam fotografsko pamcenje ali esejskog se bojim! Koliko su strogi na tome i kako to uopce ocjenjuju?

sampic

Dobila sam jedan odgovor, ali je u meduvremenu nestao. Još jednom molim poveznicu za grupu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks