AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel mi može netko objasniti prijavu ispita? Namjeravam 14.1 izaći na ispit a moram ga prijaviti 22/23.12 , znam da trebam po nekakvu prijavnicu i u referadu je odnijeti, ali kakvu prijavnicu,kuda i kada? help :p

Ninek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel mi može netko objasniti prijavu ispita? Namjeravam 14.1 izaći na ispit a moram ga prijaviti 22/23.12 , znam da trebam po nekakvu prijavnicu i u referadu je odnijeti, ali kakvu prijavnicu,kuda i kada? help :p
kupiš u skriptarnici (tmt3, kod onih birtija) prijavnicu za upravni studij po bolonji (narančasta - 5 kuna) i ispišeš sve kaj te pita pod osobni podaci.
ime, prezime, br.indexa, koji put polažeš, označiš status (redovni,izvanredni), koji ispit i rok ispita, znači 14.1
u gundulićevu na prvi kat jedan od ova dva datuma kad je prijava između 10 i 12 sati, i u sobicu di sjede dvije tete, samo ostaviš na hrpici na kojoj piše Uvod u dip

*dada*

kupiš u skriptarnici (tmt3, kod onih birtija) prijavnicu za upravni studij po bolonji (narančasta - 5 kuna) i ispišeš sve kaj te pita pod osobni podaci.
ime, prezime, br.indexa, koji put polažeš, označiš status (redovni,izvanredni), koji ispit i rok ispita, znači 14.1
u gundulićevu na prvi kat jedan od ova dva datuma kad je prijava između 10 i 12 sati, i u sobicu di sjede dvije tete, samo ostaviš na hrpici na kojoj piše Uvod u dip
a broj sobice je... :unsure:

monii

Pošto više nemam pravo na kolkvij,jel ima netko od starijih kolega neka pitanja s ispita iz DRŽAVE I PRAVA,neke savjete,na koje stvari da više obratimo pažnju,itd? Bila bih jako zahvalna...:)
Ja sam prošle godine izlazila na kolokvije, i nisam prošla ispravak 3. pa vise nisam imala pravo ici dalje na kolokvij - zadnji koji je ostao. U srednjoj sam imala uvod u drzavu i pravo pa mi je to dosta pomoglo ali moj savjet je ako vise nemas pravo na kolokvij : odmah na prvi rok na koji mozes izaci (ja sam pocetkom 2. mj.jer sam redovni) dok ti je jos svjeze u glavi. Ispit je, po mom mišljenju, bio dosta lagan nakon svih mutavih kolokvija na kojim sam bila i glupim pitanjima s kojima sam se srela. Pitanja su bila dosta jednostavna pa tako ko je ucio za kolokvije ispit je rijesio bez puno muke, svaki iduci rok je bio sve tezi pa je tak puno ljudi izlazilo 4, 5 puta na ispit - samo zbog glupih pitanja. Eto moje iskustvo. Sretno :)

I jos jedna stvar jako bitna - najbolje je uciti po knjizi, zbog razumijevanja i sitnih detalja, izraza... koja se nađu u ispitu. Skripta je odlična za ponavljanje, ali učenje definitivno po knjizi.

mininfax

ja sam ti bila na ispitu prosli put i pitanja su ti bila: konfederacija,inartikulacija,vacasio legis,egeneza,retroaktivnost,ustavni su(karakteristike),oblici ustava,dosjelost,opca nacela prava,pojedinacne pravne norme su...to ti je 10 na zaokruzivanje,a eseji: opci pravni akt,teritorij RH i pr.norma pojam...prelagano nesto,jos se grizem sto sam pala a ucila ko mazga,,tako da i kad sve naucis mozes pasti..sad ponovno idem 14.1 tako da svima koji izlaze sad na ispit SRETNOOO!!:))

Eriatarka

ja sam ti bila na ispitu prosli put i pitanja su ti bila: konfederacija,inartikulacija,vacasio legis,egeneza,retroaktivnost,ustavni su(karakteristike),oblici ustava,dosjelost,opca nacela prava,pojedinacne pravne norme su...to ti je 10 na zaokruzivanje,a eseji: opci pravni akt,teritorij RH i pr.norma pojam...prelagano nesto,jos se grizem sto sam pala a ucila ko mazga,,tako da i kad sve naucis mozes pasti..sad ponovno idem 14.1 tako da svima koji izlaze sad na ispit SRETNOOO!!:))
Ja ne znam na kojem si ti ispitu bila, ali ovo nije ni bilo blizu pelaganome :-/. Haha. Bilo nas je oko 30-40, prošlo nas je 4-5. Ispit je bio težak. Pitanja na zaokruživanje su bila itekako sjebana, zato je tako mala prolaznost.

C!ko

g!ve!tall
evo pitanja za 3 kolkvij koja su danas bila..

pravni institut ili ustanova
tehnika prava (za što služi)
antinomija
autentično tumačenje
logična interpretacija
opći pravni akt
materijalna nezakonitost
ustav prema načinu svog mijenjanja
subjektivno pravo
posljedice pravomoćnosti

.i da..svi smo bili ista grupa

mininfax

ona pitania koja sam nabrojala s proslog ispita,,su bila najlaksa pitanja ikad vidjena na ovom ispitu zato sam rekla prelagano,,al pad svima na guzicu kad smo vidjeli da nismo prosli..ovaj predmet je zapravo laganica na usmenom,samo je pismeni od svih predmeta najzahebaniji,5 ponudjenih fulas jedno ode sve i jos 3 eseja svaki mora biti dvije stranice...go uvod go go :D

Eriatarka

ona pitania koja sam nabrojala s proslog ispita,,su bila najlaksa pitanja ikad vidjena na ovom ispitu zato sam rekla prelagano,,al pad svima na guzicu kad smo vidjeli da nismo prosli..ovaj predmet je zapravo laganica na usmenom,samo je pismeni od svih predmeta najzahebaniji,5 ponudjenih fulas jedno ode sve i jos 3 eseja svaki mora biti dvije stranice...go uvod go go :D
Šta ja znam. Meni se činilo puno 'lakše' na dekanskom roku. Ova pitanja sa zadnjeg :-/... hm ... koliko se sjećam bilo je nešto i o apsolutno ili relativno određenoj hipotezi ili dispoziciji i još tako sličnih nekoliko, koja se ja nisam potrudila uopće zapamtiti. Uostalom, pala sam već ovaj ispit dva puta, jedinog ga vučem iz prve godine :-/ ... Knjige mi izgledaju kao salata, imam sama napravljenu svoju skriptu s esejima i odgovorila sam točno sama na sva pitanja na zaokruživanje koja su se pojavila na forumu, a uz to sam nadopunila skriptu iz skriptarnice neku. I svejedno - nisam prošla.
Kako god da bilo, idem učit ... nikada ne znaš. Sjećam se kada sam pisala nauku. Došla sam doma s uvjerenjem da sam katastrofalno napisala i da neću proći, na kraju - prošla. Možda mi se to dogodi i ovaj put.
Idem, idem učit.

Andrej21

Treći kolokvij:

A grupa, slova od A do K (pisali u ponedjeljak)
16 - pisalo drugi kolokvij
0-4 boda - 2 studenta
5 bodova - 4 studenta
6 bodova - 3 studenta
7 bodova - 4 studenta
8 bodova - 0 studenata
9 bodova - 3 studenta

Prolaznost prve (A) grupe: 87 %
:crazy:zanimljiva statistika hhh...xd
Očito je 2 kolokvij problematičan hhh...sve manje i manje ima ljudi

maleenaa

ako se pojavis na ispitu i odustanes racuna se kao pad,ali ako prijavis ispit i ne pojavis se ne racuna se kao pad!sretno svima sutra :)

suzzza

ja bih zamolila nekog tko je polagao usmeni kod profesorice barbare podložnjak da mi napiše kako je bilo :) unaprijed zahvalna :) nadam se gramatički ispravna :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks