Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
kakva su to trik pitanja? misliš kolko smo pristuni na usmenom dijelu ispita?E da, voli postavljati trik pitanja ovima za višu ocjenu da vidi koliko ste prisutni na ispitu. Samo riječi pohvale.:wink5:
Ako nekome trebaju pitanja sa pismenih i usmenih, nek mi javi na pvt.
Sretno
Možeš molim te navest par primjera šta smatraš pod osnovno... tek toliko da znam na šta da se više fokusiram...jer ja uvijek mislim da je sve važno i nemogu odrediti na šta bi se trebala više orijentirati. Hvala!Nije moguće, usmeni je obvezan :crazy: Za 2 treba znati osnovno (ali to ne znači da nitko ne pada na usmenom), nejde se baš u detalje, a za veću ocjenu treba znati više.
Npr. Objasnite mi ako se ja posvađam sa svojim prijateljem koji sud je nadležan za rješavanje takve vrste spora?jel zna netko jel puno pitaa prof. Burazin za 3 i kakva pitanja??
kakva su to trik pitanja? misliš kolko smo pristuni na usmenom dijelu ispita?
pa nijedan, jel tak, jer taj odnos nije pravno reguliran?? (mislim znam da je to samo primjer al..Npr. Objasnite mi ako se ja posvađam sa svojim prijateljem koji sud je nadležan za rješavanje takve vrste spora?
Sa takvim pitanjima želi vidjeti koliko ste koncentrirani.
Da to nije pravni odnos, ali ljudi često nisu koncetrirani, pa lupaju svakakve gluposti. To je samo da vidi jesi li tamo ili negdje drugdje.pa nijedan, jel tak, jer taj odnos nije pravno reguliran?? (mislim znam da je to samo primjer al..
i da koliko ih ide unutra? (po abecedi ili... )
pa to, i ja mislim da se treba reć da treba bit u skladu sa načelom zakonitosti i ustavnosti (ako nije da dolazi do nezakonitosti) a sad ne znam jel se tu može ubrojit i ono ako državni organi pogrešno donesu odluku - greške u odlučivanju i greška u postupku, jer se tu upotrebljuju pravni lijekovi protiv otklanjanja nezakonitosti...našla sam da pitaju nezakonitost pr.norme..ne kužim kaj hoće da pričam o formalnoj i materijalnoj nezak.pr.akta ili nešto drugo???hvala..
pa to sam i ja našla već davno, i mučilo me to, a sad znači iako je to hipotetski, ako oni donesu tu odluku i donesu je po postupku kak treba, onda bi to po toj logici trebala bit pravna norma, kaj ne??našla i 1 trik pitanjce :wink5: koje glasi: ako bi Sabor donio odluku da se nju odlikuje zato što je položila ovaj ispit,da li bi to bila pr.norma ???
Moje osobno mišljenje je da sabor niti nemože donijeti takvu odluku zato jer to nije u njegovim ovlastima.Odlikovanja donosi predsjednik,ali niti on nemože donijeti odlikovanje takve vrste. Odlikovanje ne pripada u pravne norme, pa čak i da ga donese sabor, a ne može.našla i 1 trik pitanjce :wink5: koje glasi: ako bi Sabor donio odluku da se nju odlikuje zato što je položila ovaj ispit,da li bi to bila pr.norma ???
a ne znam više... nego koji bi bili razlozi nastajanja protupravnosti pravnog akta (jel se to odnosi na greške u odlučivanju i greška u postupku) ili je to nešto drugo???Moje osobno mišljenje je da sabor niti nemože donijeti takvu odluku zato jer to nije u njegovim ovlastima.Odlikovanja donosi predsjednik,ali niti on nemože donijeti odlikovanje takve vrste. Odlikovanje ne pripada u pravne norme, pa čak i da ga donese sabor, a ne može.
jedino znam da je kateg.pravilo,stoga,ius cogens pravna norma,adresat nema slobodnu volju raspoložbe...moze mala pomoc!!!
1)pozitivno pravo se dijeli na...
2)kategoricko pravilo-----------------?
3)logicko tumacenje protupravnosti???'
druga knjiga str. 10 To su ti načini na koje pravna pravila gube snagu. Detaljno ti je u knjizi napisano posebno za abrogaciju, posebno za derogaciju.Moze li mi neko reći gdje je u knjizi abrogacija i derogacija?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.