Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
1.Vojnih sudova više nema,u staroj knjizi se navodi da postoje specijalizirani sudovi u koje spadaju vojni i ustavni sud...to je kao netočno jer se promijenilo...
zna netko šta je točno promijenjeno?
99% sam sigurna da se ne računa kao pad! Ja sam već puno puta prijavila neki ispit pa nisam izašla. Sljedeći put mi je na listi pisalo PRIJAVA 2 ili 3, POLAGANJE 1.LJUDI ZNACI AKO NE DODEM U PETAK NA ISPIT.NECE MI SE RACUNATI KAO PAD...DA LI JE TO STO POSTO!!!dal ima koga tko se prijavio u petak a da isto nece izac
ja mislim da ne, tj. nisam sigurna, al ja ne bih zaokružila... al nemoj to uzet kao potpuno točan odgovor...ekipa jel onda ta doktrinarna interpretacija djeluje snagom svoje uvjerljivosti ?? jel treba to zaokruziti to u knjizi ne pise ...hvala na odgovoruu
ja mislim da ne, tj. nisam sigurna, al ja ne bih zaokružila... al nemoj to uzet kao potpuno točan odgovor...
ovak, piše znači da se danas tom znanstvenom tj. doktorinarnom tumačenju ne priznaje pravno obvezna snaga, no da to ne znači da ta tumačenja ne utječu na formiranje interpretacijske prakse = znači po tome bi logično značilo da ipak znači djeluju snagom svoje uvjerljivosti, ja stvarno ne znam kak to onda drugačije protumačitima joj u knjizi ne pise ali ne kuzim kako onda..ali u knjizi ne pise jedino da je drukcije preformulirano ..ne znam
ovak, piše znači da se danas tom znanstvenom tj. doktorinarnom tumačenju ne priznaje pravno obvezna snaga, no da to ne znači da ta tumačenja ne utječu na formiranje interpretacijske prakse = znači po tome bi logično značilo da ipak znači djeluju snagom svoje uvjerljivosti, ja stvarno ne znam kak to onda drugačije protumačiti
eee ne znam pa da..istina ali opet nisam sigurna..koliko muka oko jednog pitanja..e i ono za kulpoznu odgovornost sto ej bitno to isto svatko svoje odgovara a u knjizi zbunjeno..
hmm a di se spominje ta odgovornost u vezi čega??joj ne kulpoznu...kauzalnu odgovornost... grrrr
ja mislim da ne, tj. nisam sigurna, al ja ne bih zaokružila... al nemoj to uzet kao potpuno točan odgovor...[/QUOTE
par postova unazad kolegica je napisala da je ponuđen odgovor nepotpun, tko god da ga je objavio...
Odgovor u testu glasi- koja djeluje snagom svoje uvjerljivosti i znanstvene argumentiranosti. DAKLE TOČAN JE !!!
Dođe mi da plačem kad vidim da ni doma uz knjigu i vremena napretek nemogu odgonetnut neka pitanja... šta da onda očekjem na ispitu, BEZ KNJIGE I SA 15 MIN. VREMENA!
ja mislim da ne, tj. nisam sigurna, al ja ne bih zaokružila... al nemoj to uzet kao potpuno točan odgovor...[/QUOTE
par postova unazad kolegica je napisala da je ponuđen odgovor nepotpun, tko god da ga je objavio...
Odgovor u testu glasi- koja djeluje snagom svoje uvjerljivosti i znanstvene argumentiranosti. DAKLE TOČAN JE !!!
Dođe mi da plačem kad vidim da ni doma uz knjigu i vremena napretek nemogu odgonetnut neka pitanja... šta da onda očekjem na ispitu, BEZ KNJIGE I SA 15 MIN. VREMENA!
znaci da se to zaokruzi onda ?? ako je tako u testu to je u redu onda.ali ako mi stave samo ako djeluje snagom svoje uvjerljivosti to je onda nepotpuno i sad opet je pitanje dal se treba zaokruziti
lila_887
tvoje pitanje br. 13 Ja mislim da je samo PRIMARNA EFIKASNOST točan odg. jer u knjizi ako pročitaš do kraja piše da je efikasnost pod A primarna efikasnost, pod B sekundarana efikasnost, a pod C sekundarna i primarna neefikasnost.
Slažem se da je -primarna efikasnost iz razloga sto je dispozicija postovana i u adresat se ponasa u skladu sa njom te samim time nema mjesta sankciji ni potrebe za sankcijom (kao sekundarnoj efikasnosti),a pojam totalna efikasnost se spominje na 33.str. u knjizi ovako: " Navedenom analizom pokazuju se tri činjenice :pitanje je dakle ako se adresat ponaša u skladu sa zahtjevom pravne norme kažemo da je to:
to je primarna efikasnost (jer je odmah ispunjena dispozicija kao primarna efikasnost) time dolazimo do toga da sankcija koja se naziva i sekundarnom dispozijcijom bude neefikasna, dakle govorimo o sekundarnoj neefikasnosti, tako da po meni to spada isto pod točan odgovor (Pogledaj si u knjizi pod A je objašnjeno i o tome, a onda ide pod B i C dalje) jedino što me malo muči da li je to onda totalna efikasnost, ali ja bi i to zaokružila pa što bilo bilo... eto
je, vidiš to za totalnu efikasnost je točno :laughing:Slažem se da je -primarna efikasnost iz razloga sto je dispozicija postovana i u adresat se ponasa u skladu sa njom te samim time nema mjesta sankciji ni potrebe za sankcijom (kao sekundarnoj efikasnosti),a pojam totalna efikasnost se spominje na 33.str. u knjizi ovako: " Navedenom analizom pokazuju se tri činjenice :
-nemoguce je postojanje prav.poretka TOTALNE PRIMARNE efikasnosti
-nemoguce je postojanje prav.poretka TOTALNE SEKUNDARNE efikasnosti
-nemoguce je postojanje prav.poretka TOTALNE NEEFIKASNOSTI
Dakle niti u jednom slucaju ne mozemo govoriti o totalno efikasnosti ili neefikasnosti,pa ju ja nebi zaokruzila.
kauzalna ili objektivna odogovrnost je takva odgovornost u kojoj se traži objektivni element protupravnosti, što znači da je bitno da je nekom štetnom radnjom uzrokovana šteta u imovini oštećenog i bitno je da postoji kauzalni neksus odnosno uzročno-posljedična veza između protupravne štetne radnje štetnika i štete u imovini oštećenikajoj ne kulpoznu...kauzalnu odgovornost... grrrr
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.