slobodno zaokruži za doktrinarnu da obvezuje samo snagom svoje uvjerljivosti, tako piše u mojim bilješkama sa predavanja:crazy:a onda je..ma ako bude zaokruzit cemo to ma kud puklo da puklo)
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
slobodno zaokruži za doktrinarnu da obvezuje samo snagom svoje uvjerljivosti, tako piše u mojim bilješkama sa predavanja:crazy:a onda je..ma ako bude zaokruzit cemo to ma kud puklo da puklo)
Ja pretpostavljam da bi tu trebalo pisati dakle otumačenje pravnih pravila - esej
molim u natuknicama malo![]()
ja ću si samo naučit ovaj s obzirom na obveznu snagu jer je jedino taj bio već u ispitu. Nisu nikad sva tri. Kaže: tumačenje pravnih pravila a posebno s obzirom na... (jedan od ta tri)katasrofaaa je i meni to! a ništa malo ću pročitat to, ni ja nisam to naučila...:sad: sretno nam bilo sutrai hvala na odg:happy:
mislim da ti se ne čini :sad:ne znam zašt je tak teško proć ovaj ispit... il se to meni samo čini...
ESEJI:može li molim vas netko napisati koji su se sve eseji do sad pojavljivali na ispitima!!! ja sam našla neke tu na forumu, al ako netko može napisati baš sve...puno se zahvaljujem...
dal se doktrina podjele vlasti odnosi na ono DRUŠTVENA, SUVERENA, PRISILNA ili šta ? to mi baš nije jasno, jer mislim da to nije isto što i trodioba vlasti.
znam da je trodioba zakonodavna, sudbena i izvršna ali pitam dal je DOKTRINA PODJELE VLASTI isto što i TRODIOBA VLASTI?pa drustvena suverena i prisilna su bit države... to nije trodioba vlasti ..trodiobaje zakonodavna sudska i izvršna...
DA !znam da je trodioba zakonodavna, sudbena i izvršna ali pitam dal je DOKTRINA PODJELE VLASTI isto što i TRODIOBA VLASTI?
to sam imala i ja , bilo je još kategoričko pravilo, načela upravnog postupka, napisat ću više kad se sjetim.evo ja sam dana bila bila na ispitu, pa evo pitanja, možda može nekom pomoć:
Eseji:
1. parnični i izvanparnični postupak
2. protupravnost i pravna odgovornost
3. antinomije i kako se one riješavaju
Pitanja:
1. državni organi prema sastavu
2. punomoć kako prestaje
3. fikcija što je
4. antinomije
5. pravna osoba
- baš ih se i ne sjecam...
nismo imali pravene osobe...bilo je i drzavljanstvoto sam imala i ja , bilo je još kategoričko pravilo, načela upravnog postupka, napisat ću više kad se sjetim.
fali ti ono za punomoćnika - kako može prestat punomoć :wink5:bilo je drž.organi prema sastavu,načela upr.postupka,opći pr.akt,kategoričko pravilo,državljanstvo,fikcije,antinomije,teološko tumačenje,sustavni dijelovi,trebalo je zaokružit pr.norma,pr.institut i pravna grana i još mi 1 fali..
Prof. Burazin je stvarno super, ako kod njega netko padne onda stvarno taj nije i zaslužio prolaz. Jako je ugodan, pita osnovna pitanja, za višu ocjenu će naravno pitati malo teže. Pomaže max. Ako ne odgovorite do kraja na pitanje on će ga dovršiti. E da, voli postavljati trik pitanja ovima za višu ocjenu da vidi koliko ste prisutni na ispitu. Samo riječi pohvale.:wink5:A jesmo se mi s -2 skrumpirali?!Mene zanima dal ce nas davit ii samo nešto ovak pitat za čvrstu dvojku?!Ajmo profil Burazina,djeluje ko da im smisla za humor likneke vele da je čudan,skinula sam si pitanja kaj on pita i ne čini se strašan
![]()
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.