AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam isto izvanredan student ovo s kolokvijima me samo zbunjuje, jer mi je ovo prvi put da polazem ispit preko kolokvija!Nista mi nije jasno!Kolokvi ne prijavljujem vec samo izadem na rok?Kako su cijeline rasporedene tj.od koje stranice trebam za prvi znati a od koje stranice za ostale kolokvije? Ako mi moze netko pomoci molim vas!

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dakle literatura za ispit je: Berislav Perić "Država i pravni sustav" izdanje 1994 (pretisak 2009.) Informator Zagreb i Berislav Perić "Struktura prava" izdanje 1994. (pretisak 2009.) Informator Zagreb.

Grupa A (A-K)

I. kolokvij 02.11.2009. Država i pravni sustav 1-138
II. kolokvij 30.11.2009. Struktura prava 1-185
III. kolokvij 11.01.2010. Država i pravni sustav 138-227 i Struktura prava 186-261
IV. kolokvij 25.01.2010. Sve

Grupa B (M-Ž)

I. kolokvij 06.11.2009.
II. kolokvij 04.12.2009.
III. kolokvij 15.01.2010.
IV. kolokvij 29.01.2009.

Prva tri kolokvija će biti pitanja na zaokruživanje (može biti više njih točno, ništa točno ili sve točno), a zadnji će biti esejski.

Paulina

Je li moguce ovaj ispit dati bez kolokvija? I jesu ispitni rokovi za nas isti, kao i za vas koji taj ispit polazete preko kolokvija?Hvala!

saga

Je li moguce ovaj ispit dati bez kolokvija? I jesu ispitni rokovi za nas isti, kao i za vas koji taj ispit polazete preko kolokvija?Hvala!
Ovaj predmet nije toliko težak i može ga se riješiti bez kolokvij, ak te stvarno zanimaju osnove prava onda će ti biti zanimljivo. Ispitni rokovi vrijede i za redovne i za izvanredne jednako s time da redovni ne mogu izaći na ispit dok ne odslušaju predmet do kraja, a izvanredni mogu.

MARYYNNA

Dakle literatura za ispit je: Berislav Perić "Država i pravni sustav" izdanje 1994 (pretisak 2009.) Informator Zagreb i Berislav Perić "Struktura prava" izdanje 1994. (pretisak 2009.) Informator Zagreb.

Grupa A (A-K)

III. kolokvij 11.01.2010. Država i pravni sustav 138-227 i Struktura prava 186-261

Grupa B (M-Ž)

I. kolokvij 06.11.2009.
II. kolokvij 04.12.2009.
IV. kolokvij 29.01.2009.

Prva tri kolokvija će biti pitanja na zaokruživanje (može biti više njih točno, ništa točno ili sve točno), a zadnji će biti esejski.
di sam ja tu?prezime mi je na L,al sam vanredni student,kada da ja dođem?

saga

ispričavam se kaj sam zaboravil L, nemoj me držati za riječ ali mislim da je to B grupa, najbolje da se raspitaš na faxu, a to kaj si izvanredna nema veze jer koliko sam skužio kolokviji će biti u isto vrijeme i za redovne i za izvanredne

lina_31

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
a jel se zna dali je tocna informacija da je u 8 h prvi kolokvij..jer sam cula svakakve termine..Ja se nadam da k spada pod prvu grupu..hvala

Nina.

Molim vas dal mi netko može reći kako se prijavljuje za ispit? Dal se mora osobno doć u Gundulićevu ili se može nekako internetom? Probila bi pisat ispit 13.11. a pročitala sam negdje da se mora prijaviti 29.i 30.10. a to je već sad ovaj tjedan a nebi htjela zakasniti jer neznam kako prijaviti ispit.
Dal se ispit piše u Gundulićevoj?Iz čeg se vi mislite učiti, iz knjiga ili iz skripte? Dal ima tko primjere kakvih pitanja koj su inače, nešto da mi malo olakša učenje?

Mana

Grupa A (A-K)

Grupa B (M-Ž)

I. kolokvij 06.11.2009.
II. kolokvij 04.12.2009.
IV. kolokvij 29.01.2009.

htkela sam samo nadodat vrijeme u koje se piše kolokvij, znači kolokvij se održava u terminu REDOVTIH predavanja iz predmeta. konkretno za izvanredne u petak 13h20 min u dvorani IV.

L je druga grupa. kolokvij 6.11.2009 u 13h20 u dvorani IV

natasha

Zanima me da li je potrebno znati sve one članke koji su navedeni na određenim mjestima - tipa npr. gdje je riječ o sudovima, treba li znati članke zakona o sudovima u RH?

Marinica

Zanima me da li je potrebno znati sve one članke koji su navedeni na određenim mjestima - tipa npr. gdje je riječ o sudovima, treba li znati članke zakona o sudovima u RH?
ne moras znati clanak taj i taj pa sve izrecitirati.

lola

Može li netko navesti poglavlja koja se nalaze od 1-138 str iz Države i pravnih sustava. Imam samo skriptu pa da se pokušam nekako snaći.

lina_31

Ima li netko tko može odgovorit 100% tocno na pitanje kada je kolokvij..jel prva grupa u 8 uj...u 13.20 ili u 17..Hvala

Može li netko navesti poglavlja koja se nalaze od 1-138 str iz Države i pravnih sustava. Imam samo skriptu pa da se pokušam nekako snaći.
Struktura države,Bit i oblik države i Elementi drzave

natasha

1. Pravna znanost i njena dioba, uloga predmeta "teorija prava i države" u pravnoj znanosti i pravnom studiju

2. Glavni objekti pravne znanosti: država i pravo. Njihov postanak i bit

3. Struktura države, neka pobliža obilježja države, organi i funkcije države

4. Bit i oblik države

5. Elementi države

lola

Kakva su vaša iskustva sa ovom skriptom iz naše skriptarnice?Da li mi je ona dovoljna barem za izlazak na prvi kolokvij?

cocci

Kakva su vaša iskustva sa ovom skriptom iz naše skriptarnice?Da li mi je ona dovoljna barem za izlazak na prvi kolokvij?
mislim da i nije. ovaj predmet se može položit učeći samo iz knjige, skripta može samo za ponavljanje. al prvi kolovij je uglavnom jako lagan pa pročitaš par puta i to je to. i vjerojatno će vas bit jako puno pa ćete pisat u više grupa, pa od prve grupe ostali uglavnom pohvataju pitanja i odgovore!:crazy::crazy::crazy:

lina_31

Re: OGLASNA PLOČA za I. godinu

zna li netko gdje se odrzava prvi kolokvij uvoda u drzavu i pravo?
2.11 u 8 sati...ali gde..koja dvorana..hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks