Leptiric_20
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Upravni studijKatedra za opću teoriju prava i drĹľavea jel znaš stranicu na kojem su rezultati?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Upravni studijKatedra za opću teoriju prava i drĹľavea jel znaš stranicu na kojem su rezultati?
ovako ja sam probala točno odg. pa ovo su moji odgovori:jel bi netko znao točne odgovore na ovo ja nisam baš 100% sigurna...
1. Doktrinarna interpretacija je interpretacija:
a) nema pravno obveznu snagu
b) s obzirom na obveznu snagu
c) koja djeluje snagom uvjerljivosti
d) s obzirom na tehniku
e) koja se razvija djelatnošću stručnjaka znanstvenika
2. Sud je :
s) transpersonalan
b) donosi presude i rješenja
c) rješava i upr.sporove
d) prema načelu podjele vlasti
e) ne provodi izvanparnične postupke
f) je impersonalan
3. Opće karakteristike poglavara republike:
a) izbornost
b) polit.odgovornost
c) nasljednost
d) da predstavlja državu prema unutra i prema vani
e) posjedovanje apsol.veta
f) neograničeni mandat
4. Pravni posao
a) akt kojim se očituje autonomija volje
b) može biti dvostran
c) ugovor o kupoprodaji
d) isključivo može nastati sukladnim izjavama dvaju subjekata
e) je i jednostrano obvezni ugovor
f) je uvijek očitovanje volje
5. Autentična interpretacija:
a) može imati retroaktivnu snagu
b) onoga koji je dotično pravno pravilo i donio
c) koja djeluje snagom svoje uvjerljivosti
d) pravna obveza
e) s obzirom na obveznu snagu
rekli su da se može proći sa 2 eseja, dakle na 3.ništa, ali ova 2 moraju biti savršeno!napisani!!Ček ček,ovo si 100 sigurna da se može proć sa 2 napisana eseja.
Pod 2 mislim da na 3. eseju stoji samo njegov naslov.
pa možda to ovisi, mene je pitao a to uopće nije bilo u pismenom, logičko zaključivanje i culpa lata i levis, al inače je ok kak dobiješ na pismenom ocjenu tak i na usmenomi mene isto zanima za burazina kakav je? Jel istina da on ispituje ono kaj baš nisi najbolje znal na pismenom??
Upravni studijKatedra za opću teoriju prava i državeGdje se mogu pogledati rezultati ispita? Hvala...:happy:
ESEJI A grupa: Elementi države, posebno teritorij, zakonodavni postupak, radno pravo.Može netko napisati i eseje grupe A? Hvala!
Obvezna literatura za polaganje ispita iz predmeta Uvod u državu i pravo:moze li mi netko napisat literaturu za ovaj predmet
idem u 9 mjesecu ga polagat
![]()
sad ovu smo imali pravo na kolokvije,vjerojatno će tako bit i u sljedećoj akademskoj...al to budeš na vrijeme saznala :wink5:
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.