Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
moon-samouprava stranica-101 uvod u pravoe jel mi može netko reći što je ovaj "dvostruki kolosjek", tj. gdje je to u knjizi?? hvala...![]()
na kojoj stArNI JE UPRAvni akt i uprAVNI SPOR---
i opci i pojedinacni ravni akti posebno u zakonu...''''' kaj da pisem o tome ili na kojoj je strani
i di se nalazi oborivost pravnog poslaaa
hej, ja sam čula da je savić super na usmenom... oni su dobili i ocjene i nemoraju doći na usmeni sutra... što mislim da je malo nepravedno...:angry:ljudi dal zna netko kakav je savić na usmenom?? i vi koji ste pisali u prvoj grupi kolokvij dal ste već imali usmeni ili imate i vi 2.?
joj i ja sam to imala... nisam bas znala, pisala sam bilo sta samo da bude nesto napisano...eseistička su pitanja danas bila katastrofa...napisala sam jedno pitanje cijelu stranicu,a druga dva pola stranice s time da mi nemaju baš smisla...oće li me rušiti,što će tražiti na usmenom u utorak ? ako netko zna...
1.državni organi-pojam, posebno o međusobnim odnosima između državnih organa
2.subjektivno pravo-pojam, posebno o ostvarivanju subjektivnih prava
3.pravna grana-pojam,posebno o građanskom pravu
pa ako nekom bude trebalo...
a sta je to analogija? je li savić strog na usmenom? e i svi koji su prošli ispit preko kolokvija da li samo upisuje ocjenu na usmenom ili uz to i još pita?
U pravnoj nauci postoji specijalna interpretacija koja se zove analogija za koju neki smatraju da nije samo sredstvo tumačenja prava, nego i sredstvo nadopune ili stvaranja.
Primjenjivač prava, da bi popunio pravnu prazninu, može se poslužiti analogijom koja se običava dijeliti u dvije vrste, tj. dva stupnja
a) zakonska analogija
b) pravna analogija
- popunjavanjem pravne praznine posredstvom analogije dešva se tada kad za jedan životni slučaj nije izričito predviđeno pravno pravilo, ali je taj slučaj bitno sličan ( analogno) s jednim dugim slučajem, za koji je izričito predviđeno pravno pravilo : tada se to pravno pravilo zbog sličnosti slučaja posuđuje i primjenjuje na taj prvi slučaj, koje pravo nije normiralo;
1. Naravno da ima i drugih.gospodo kolege drage,imam nekolicinu pitanja,za koja bi volio dobit odgovor...
1.ona pitanja na zaokruzivanje sto su na forumu navedena kao A,B,C grupa su samo ta i iskljucivo ta koja se pojavljuju na pismenom ili ih ima jos drugih?
2.koliko ih tocno treba odgovorit na ispitu,da bi se proslo
3.jel istina,da su na zaokruzivanje najbitnija, a eseji usputni???
4.hvala svima i sretno u petak![]()
2. 5 točnih da bi ti se eseji uopce čitali.
3. Nema tu bitno-nebitno, moraš imati 5 točnih na zaokruživanje i eseje (možeš i jedan ostavit prazan, al ova 2 moraš onda stvarno dobro napisati)
4. Hvala, i ja svima želim puno uspjeha u petak.
jel se mozes sjetit kaj te pitao? i kakva su mu inace pitanja na usmenom,opsirna,kratka..sto trazi? i jel usmeni isti dan u pravilu ili ?Savić je jako korektan na usmenom, bar je meni bio. Jest da sam pao, ali to je bila moja krivica. Postavio mi je 2 pitanja na koja nisam znao odgovor na što sam ga molio da mi postavi treće pa ako ide-ide. I tu molbu mi je uslišio tako da mislim da sam točno odgovorio na to 3. pitanje da bi bila dvojka.
1. Interpretacija pravnih pravila ti je poglavlje Tehnika prava, interpretacija s obzirom na osobe koje to čine, interpretacija s obzirom na obveznu snagu (zakonsko tumačenje) i interpretacija s obzirom na tehniku tumačenja (jezično, logičko, historijsko, teološko, suženo, prošireno i doslovno, sistemsko tumačenje).ljudi, ak može mala pomoć molim vasidem sutra na ispit i skupila sam neka pitanja s foruma...al u knjizi nemrem nać neke odgovore, već sam tri puta prošla knjigu i ništa...uvijek mi promakne
pa ak neko možda zna, bila bi mu jako zahvalna...di se nalazi - interpretacija pravnih normi, a posebno s obzirom na obveznu snagu
pravni posao
trodioba vlasti
i juridička načela
hvala unaprijed
![]()
Onih 10 pitanja na zaokruživanje ti je čista kopija onog ispita kaj se vrti na forumu, a eseji A grupe su bili:ekipa napisite koja su dns pitanja bila..sa danasnjeg rokaaaaaaa!!!
frend mi je reko da je bilo ovo pitanje na danasnjem roku...moze neko pomoc??? evo pitanjaa
-pravni posao moze prestati ako-
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.