AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvođenje treće godine studija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

outsidespace

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Upravo ti govorim da će treća godina onda startati tek kada ta generacija ili pojedinci iz nje doguraju do treće godine.A to je tek za 3 godine koje svakako neću čekati.Trenutačno ta opcija također nije izgledna.Jako dobro znam kako ovaj faks funkcionira i ne bi se čudio da i toj generaciji počnu pričati nakon dvije godine bajke o startu treće godine:laughing:

Arbutina je ove jeseni bio vrlo samouvjeren kada je pričao da će treća godina startati sljedeće akademske godine.Onda je sljedeći mjesec malo smanjio taj optimizam,počeo okolišati i trenutačno imaš ovo što imaš.Gledajući plan treće godine,to je po mojem mišljenju samo još 8-9 bespotrebnih kolegija koji se ne razlikuju mnogo od prethodnih dvadeset iz prve i druge godine.Fakultetu kronično nedostaje prakse.
ne bih brzao sa zaključcima,uostalom pročitaj cijelu vijest na stranici pravnog fakulteta.To nisu bespotrebni kolegiji zato što iduće godine ulazimo u Europsku uniju i bit ćemo na tržištu Eu gdje će se tražiti stručnjaci poput nas.uostalom ova obavijest je stavljena prošli tjedan i još nemamo sve odgovore.uostalom završetkom treće godine ćemo steći smjer prvostupnika i ta opcija je omogućena svima i brucošima i onima koji su već diplomirali.

Martina

aha, to sam vidjela. to je od prije još. mislila sam da ima neki tekst opširniji o uvođenju 3. godine i o specijalistićkom na javnoj upravi

Mutley

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
aha, to sam vidjela. to je od prije još. mislila sam da ima neki tekst opširniji o uvođenju 3. godine i o specijalistićkom na javnoj upravi
Pa to je novost, jer sad de facto za porezni smjer piše da studijski program traje 3 god., a upravni ostaje na 3, dakle, još ništa od specijalističkog za neko vrijeme.

katy_-

Pa to je novost, jer sad de facto za porezni smjer piše da studijski program traje 3 god., a upravni ostaje na 3, dakle, još ništa od specijalističkog za neko vrijeme.
Evo, vidim da se piše o uvođenju 3. godine. Vidjela sam to i poslala mail tajniku Pravnog fakulteta, koji je tu obavijest i sastavljao. Pitala ga naravno, pod kojim uvjetima MI koji smo završili po dvogodišnjem programu, možemo nastaviti školovanje i tu 3. godinu...

Odgovorio mi je:

...Za treću godinu Poreznog studija odnosno priznavanje naziva molim kontaktirajte kolegicu Sanju Storjak na broj 01 4890 215...

Nju sam kontaktirala- ona još nista ne zna točno...
:confused2::confused2:

Mutley

Evo, vidim da se piše o uvođenju 3. godine. Vidjela sam to i poslala mail tajniku Pravnog fakulteta, koji je tu obavijest i sastavljao. Pitala ga naravno, pod kojim uvjetima MI koji smo završili po dvogodišnjem programu, možemo nastaviti školovanje i tu 3. godinu...

Odgovorio mi je:

...Za treću godinu Poreznog studija odnosno priznavanje naziva molim kontaktirajte kolegicu Sanju Storjak na broj 01 4890 215...

Sreća da su usklađeni :rofl:

N A N S Y

Odgovorio mi je:

Ovo " priznavanje naziva" me malo buni... zar bi to moglo značiti da dobijemo titulu bacc. samo na zahtjev, bez upisivanja te 3. god???

N A N S Y

ok, ali već je 5. mj, a nema nikakvih info o tome kako, kada i pod kojim uvjetima upisujemo mi koji smo diplomirali.

katy_-

Ovo " priznavanje naziva" me malo buni... zar bi to moglo značiti da dobijemo titulu bacc. samo na zahtjev, bez upisivanja te 3. god???
Ja isto nista ne kuzim... Svatko svoje prica- prebacuju jedan sa drugog i na kraju nitko nista OPET nezna...

Ja sam ga pitala u vezi nastavka, on meni vrati mail u vezi priznavanja... Ocito je da oni jos niti ne znaju kako i što... al bitno da je godina "UVEDENA"! :confused2:

Skeletor

Nema nikakvih informacija jer treća godina neće tako skoro startati i još ništa ne upisuješ jer nemaš što upisati.Ako se treća godina i realizira,sigurno ćeš morati upisati izvanredno,platiti masnu školarinu,dok će sljedeća generacija poreznika to najvjerojatnije redovito upisati,možda i bez plaćanja školarine ako imaju traženi prosjek.:happy:

blondy2302

drage kolege ja ne znam kako je s vama ..al mene ovo sve užasno BRINE U DEMOTIVIRA??? i što da mi sad u ovakvoj situaciji radimo?? upisujemo drugi fax?? ponovo idemo polagat državnu maturu?? čekamo red na burzi :(( ja stvarno ne znam... zanima me što vi planirate :(??

Marinica

kolege, da li je netko od vas završio tečaj za knjigovođu ili računovođu? ili poznajete nekoga? šta mislite da li bi mi to moglo biti korisno? konkretno bi mi zanimalo za učilište magistra ako netko ima sa njima iskustva? jer vidim da su trenutno na ponudi dana na popustu pa bi ja to možda uzela.

*AK*

Ako nam ne omoguće ove godine upisivanje treće godine, mislim da bi nam se itekako vrijedilo pokušati izboriti za to i da bi nam čak šanse bile jako dobre. Sjećate se kada je bolonja tek došla, i znači s 5 godina studija si bio magistar struke, onda su oni što su završili tadašnje 4 godine visoke tražili da im se da status magistra struke i dobili su, tako da ne vidim razlog zašto se nama ne bi omogućilo isto to. Da su bili pametni (znali su da se nisu uspjeli prilagodit bolonji prije nego su je uveli), trebali su nam kolegije podijeliti na 3 godine i ovog priblema sada ne bi bilo. Godinama nam obećavaju treću godinu, i sada kada je napokon uvedu, a nama koji smo diplomirali ne omoguće upisivanje, svi znamo da to nije pošteno. I zato smatram da bi nam moglo uspjet priznavanje statusa bacc, u slučaju da nam i ove godine ne omoguće upis u treću godinu. Samo se nadam da će mo se u tom slučaju moći svi izorganizirat i borit pošto do sada i nije bilo uspjeha...

Tihana988

Ako nam ne omoguće ove godine upisivanje treće godine, mislim da bi nam se itekako vrijedilo pokušati izboriti za to i da bi nam čak šanse bile jako dobre. Sjećate se kada je bolonja tek došla, i znači s 5 godina studija si bio magistar struke, onda su oni što su završili tadašnje 4 godine visoke tražili da im se da status magistra struke i dobili su, tako da ne vidim razlog zašto se nama ne bi omogućilo isto to. Da su bili pametni (znali su da se nisu uspjeli prilagodit bolonji prije nego su je uveli), trebali su nam kolegije podijeliti na 3 godine i ovog priblema sada ne bi bilo. Godinama nam obećavaju treću godinu, i sada kada je napokon uvedu, a nama koji smo diplomirali ne omoguće upisivanje, svi znamo da to nije pošteno. I zato smatram da bi nam moglo uspjet priznavanje statusa bacc, u slučaju da nam i ove godine ne omoguće upis u treću godinu. Samo se nadam da će mo se u tom slučaju moći svi izorganizirat i borit pošto do sada i nije bilo uspjeha...
Idemo se izboriti... :crazy:

*AK*

Odgovorio mi je:

Možda da mu se zahvališ na odgovoru i pitaš ga da li to znači da ako podnesemo zamolbu da li bi nam mogli priznati status bacc.

*AK*

Tihana988 i blondy2302 upravo idem poslati sanji mail pa javim šta mi je odgovorila. Poslije toga će mo vidjeti koji će nam biti slijedeći korak i da li će mo poduzimati kakve mjere... Javim se kad mi odgovori...

Skeletor

Nitko ništa od starih studenata,dakle onih koji su studirali i diplomirali prije Bolonje,nije tražio nego su oni morali svoje diplome uskladiti sa preddiplomskim i diplomskim stupnjem obrazovanja.To bi značilo da je danas prethodna diploma dipl.ing. istovjetna magistru struke po Bolonji.To svakako nije slučaj s nama.Naš stručni studij je dvogodišnji.Kako ćeš to uskladiti?Koliko znam,kod uvođenja treće godine studija javne uprave,svi koji su završili studij javne uprave u trajanju dvije godine morali su upisati treću godinu i nitko im ništa nije priznao stoga ne vidim zašto bi mi bili iznimka.Inače,ako će se pokrenuti akcija po tom pitanju,sve potpise i peticije predajete dekanu pravnog fakulteta jer smo mi konačno studijski centar u sklopu pravnog fakulteta.Koprić je oličenje bahatosti,nerazumijevanja i taštine,a ionako će reći da on nije nadležan za ništa od kad smo se mi priključili pravnom fakultetu.

kolege, da li je netko od vas završio tečaj za knjigovođu ili računovođu? ili poznajete nekoga? šta mislite da li bi mi to moglo biti korisno? konkretno bi mi zanimalo za učilište magistra ako netko ima sa njima iskustva? jer vidim da su trenutno na ponudi dana na popustu pa bi ja to možda uzela.
Porezni savjetnik,mislim da se preziva Braovac,koji je gostovao ove godine nama kao predavač iz kolegija porez na dobit,rekao je da nije potrebno završiti nikakav tečaj za računovođu da bi se bavio tim poslom.Taj posao možeš obavljati i sa diplomom koju si stekla na poreznom studiju.Također znam dok sam u srednjoj bio na praksi i vrtio se po računovodstvu da su tamo radile starije gospođe sa osnovnom i srednjom školom.Raspitaj se svakako.Mislim da je ovaj Braovac itekako upoznat s tim ako tvrdi da za bavljenje tim poslom nije potreban nikakav poseban dokument u vidu diplome.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks