AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvođenje treće godine studija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

N A N S Y

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Uvođenje treće godine poreznog studija

s obzirom da cemo u potpunosti pripasti pravnom faxu ja vjerujem da od jeseni krece nasa 3. god, a na upravnom jos +2... e pa tako jednog dana mozda i nama uvedu jos te dvije jer je i uprava bila dvogodišnji studij pa su im uveli 3. , a sad još i dvije... samo se treba strpiti i buduće generacije opet malo zapeti za uvođenje možda i 4. i 5. god kao što smo mi izborili tu 3.
pa nema veze ako nam se uvedu +2 i za pet god, oni koji namjeravaju i koji vole to što su završili ili još studiraju, oni ce upisat kad god da bude, to može i za 10 god biti veliki plus tamo di cemo raditi i automatski vece povlastice, placa itd... pa mladi smo mozemo jos malo cekat... glavno da se pokrenulo nesto

Pikulina

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

s obzirom da cemo u potpunosti pripasti pravnom faxu ja vjerujem da od jeseni krece nasa 3. god, a na upravnom jos +2... e pa tako jednog dana mozda i nama uvedu jos te dvije jer je i uprava bila dvogodišnji studij pa su im uveli 3. , a sad još i dvije... samo se treba strpiti i buduće generacije opet malo zapeti za uvođenje možda i 4. i 5. god kao što smo mi izborili tu 3.
pa nema veze ako nam se uvedu +2 i za pet god, oni koji namjeravaju i koji vole to što su završili ili još studiraju, oni ce upisat kad god da bude, to može i za 10 god biti veliki plus tamo di cemo raditi i automatski vece povlastice, placa itd... pa mladi smo mozemo jos malo cekat... glavno da se pokrenulo nesto
Šta ne bi nakon te 3. godine i mi mogli na specijalistički studij upravnog smjera, koji će se koliko sam shvatila uvesti zajedno s našom trećom na jesen? I jel može netko stariji ko je završio Porezni studij reći kako ih se tretira sa plaćama, računa li se koeficijent više stručne spreme za obračun iako nisu bacc.? Ako netko slučajno zna, nastavljaju li se prava redovnih studenata na tu 3.godinu ili ćemo i mi morat preć na plaćanje bez obzira na kontinuitet studiranja?

N A N S Y

oni koji su završili morat ce izvanredno vjerojatno, jer su tako i upravni morali kad im je uvedena 3. god... sta se tice placa mislim da jos nitko nije zaposlen u porznoj jer od kad je recimo prva generacija zavrsila taman je bila ona zabrana zaposljavanja u drzavnim sluzbama, a i bez 1 god radnog staza mislim da ni ne primaju, placa se racuna prema strucnoj spremi bez obzira sto za sad jos nismo bacc. , mislim da nam se racuna kao VŠS.
a u vezi ovog prebacivanja na specijalisticki na upravi, ti se u principu mozes i sad prebaciti na upravni, ali vecina nas to ne radi jer bi ipak htjeli nastaviti na ovom smjeru koji smo upisali i zavrsili...

Mutley

I jel može netko stariji ko je završio Porezni studij reći kako ih se tretira sa plaćama, računa li se koeficijent više stručne spreme za obračun iako nisu bacc.? Ako netko slučajno zna, nastavljaju li se prava redovnih studenata na tu 3.godinu ili ćemo i mi morat preć na plaćanje bez obzira na kontinuitet studiranja?
Mene su u firmi prijavili kao VŠS, a ne radim u struci zbog razloga koje ti je kolegica Nansy gore napisala!

Svi koji su upisali studij po dvogodišnjem programu, treću godinu će moći upisati naknadno samo kao izvanredni (dakle, uz plaćanje i bez studentskih prava). Tek će generacija koja se bude upisivala po novom, trogodišnjem programu (kad bude uveden, naravno) steći mogućnost da kao redovni završe 3 godine! :wink:

Pikulina

Re: Porezni studij

Mene zanima koje bi nam predmete mogli uvesti na tu treću godinu?

7 predmeta i diplomski na 3.godini, pretpostavljam veliku zbunjenost prof.i studenata prve godine po uvođenju te stoga relativno lagan prolazak:) sami predmeti su dosta izvedeni iz onih sa prijašnjih godina, netko je ovako napisao u postu prije godinu dana pa ja citiram:

III. godina studija – V. semestar

Prof. dr. sc. Jure Šimović: Proračunsko financiranje
Dr. sc. Sonja Cindori: Sustav sprječavanja pranja novca
Prof. dr. sc. Nikola Mijatović: Imovinski porezi
Prof. dr. sc. Jure Šimović: Doprinosi i izvanproračunski fondovi
Prof. dr. sc. Hrvoje Arbutina: Financiranje korporacija i upravljanje porezima

Ukupno ECTS 30

III. godina studija – VI. semestar
Prof. dr. sc. Hrvoje Arbutina: Europsko porezno pravo
Prof. dr. sc. Ivan Koprić: Organizacija porezne službe
Izrada diplomskog rada

Ukupno ECTS 30

maja2107

Jel može netko tko je često na faksu sad koji dan otići do referade i pitati jel oni šta znaju o tome???
Pa nas ostale obavijestit

aRpoteNa

Pitala sam u referadi, zar ce na jesen krenuti 3. godina poreznog studija, i veli mi zena da ne zna, da su to sve samo price i da ona zna koliko i mi znamo za sada. tak da ljudi moji jos nis vam to nije sigurno, nazalost!

Mutley

Pitala sam u referadi, zar ce na jesen krenuti 3. godina poreznog studija, i veli mi zena da ne zna, da su to sve samo price i da ona zna koliko i mi znamo za sada. tak da ljudi moji jos nis vam to nije sigurno, nazalost!
I tako se opet sve vraća na početak, točnije na ono "rekla-kazala"...

aRpoteNa

I tako se opet sve vraća na početak, točnije na ono "rekla-kazala"...
E tako nekako, sve dok nece biti negdje sluzbene obavijesti o tome npr. na stranici od faksa i sl. ne moramo se uopce nadati, jer ovo su sve očito samo price, a tako se prica vec godinama.

N A N S Y

samo tek toliko da znate, tete u referadi i teta Sanja nemaju odobrenje pričat o tome i zabranjeno im je davat bilo kakve informacije koje i znaju o tome... vjerujte mi ovo ne pričam samo tak, bzvz... čula svojim ušima!!!

Tihana988

samo tek toliko da znate, tete u referadi i teta Sanja nemaju odobrenje pričat o tome i zabranjeno im je davat bilo kakve informacije koje i znaju o tome... vjerujte mi ovo ne pričam samo tak, bzvz... čula svojim ušima!!!
Naravno da ne smiju dok ne bude odobreno. Pa valjda to trebaju svi znati s obzirom da studirate to što studirate. :laughing:

Mutley

Ne kužim čemu takva tajanstvenost i misteriji oko uvođenja te treće godine! Meni sve to izgleda (kad čitam postove) ko neka urota :rofl:, onak sve šuš-šuš!

so_good

ja sam se prijavila ove godine za državnu maturu, na popisu studija za porezni studij piše trajanje od 2 godine..to se još može mijenjati ali za sada piše tako

Mutley

ja sam se prijavila ove godine za državnu maturu, na popisu studija za porezni studij piše trajanje od 2 godine..to se još može mijenjati ali za sada piše tako
I eto nam odgovora na pitanje hoće li ove godine biti uvedena 3 god., moš' mislit! Kod nas na faksu su svi tak ažurni oko organizacije studija da me sve strah...:rofl:

Tihana988

I eto nam odgovora na pitanje hoće li ove godine biti uvedena 3 god., moš' mislit! Kod nas na faksu su svi tak ažurni oko organizacije studija da me sve strah...:rofl:
Stvarno nas svi pokušavaju sabotirati. Kao da im nije stalo da to postane kakav takav normalni fax.
Kažem vam da su se stare babe iz Prezne urotile i drže svu vlast u koncima zajedno s ostatkom vlasti, jer im nije u interesu da ovako mladi ljudi poput nas dobiju kvalitetno obrazovanje jer onda one neće više moći laditi dupe i primati lovu za to što ništa ne rade... :crazy:

To je samo moje mišljenje...

pitija

Stvarno nas svi pokušavaju sabotirati. Kao da im nije stalo da to postane kakav takav normalni fax.
Kažem vam da su se stare babe iz Prezne urotile i drže svu vlast u koncima zajedno s ostatkom vlasti, jer im nije u interesu da ovako mladi ljudi poput nas dobiju kvalitetno obrazovanje jer onda one neće više moći laditi dupe i primati lovu za to što ništa ne rade... :crazy:

To je samo moje mišljenje...
Dobra teorija, no ja znam da i kad zavrsim faks, nista vise necu znati o porezima nego li sam znala prije nego sam upisala faks, na zalost.

Mutley

Dobra teorija, no ja znam da i kad zavrsim faks, nista vise necu znati o porezima nego li sam znala prije nego sam upisala faks, na zalost.
Što je i normlano kad nema nikakve prakse na faksu (pogotovo na 2 god. kad su svi stručni ispiti)! Trebali bi barem na mjesec dana ići u poreznu upravu da vidimo uživo kak to sve skupa izgleda,a ne ovak biflat napamet zakone o raznim porezima i puku teoriju koju zaboraviše drugi tjedan, a o struci nemamo pojma...nažalost!

zri

pa to je jako žalosno ako ti to stvarno misliš.. ako si ti u dvije godine položila tolike ispite, a ništa o porezima ne znaš onda je problem u tome kako si učila i kako si prolazila.. istina je da nam na studiju fali prakse i da bi nam zasigurno puno značila pri zaposlenju, ali ako teoriju ne znaš onda ti bome ni praksa ne bude ništa značila, jer se uz teoriju i praksa lako svladava..
ispričavam se ako sam bila preoštra, ali takve me izjave izbace iz takta..

pitija

I mene je izbacilo iz takta nesto od tebe (znas na sto mislim).

Ne smatram to svojim problemom nego nasim. Nitko od nas ne bi znao obavljati posao za koji smo skolovani bez poduke od nule.
Nauciti mozes, samo ako sam ucis, sa strane, uglavnom ne koristeci literaturu koja nam je propisana. Eventualno pet knjiga od njih dvadesetak koje su nam namijenjene.

zri

I mene je izbacilo iz takta nesto od tebe (znas na sto mislim).

Ne smatram to svojim problemom nego nasim. Nitko od nas ne bi znao obavljati posao za koji smo skolovani bez poduke od nule.
Nauciti mozes, samo ako sam ucis, sa strane, uglavnom ne koristeci literaturu koja nam je propisana. Eventualno pet knjiga od njih dvadesetak koje su nam namijenjene.
pa u tome se ne slažem, ja mislim da mi imamo dobru podlogu.. da se na našem faksu doda još koji mjesec prakse mislim da bi nam se sve posložilo i da bismo bili puno korisniji onima koji bi nas nakon faksa zapošljavali.. na kraju krajeva, naš se posao sastoji od stalnog praćenja zakona i ono što smo prije mjesec dana naučili može se već ovaj mjesec promijeniti, a osnovnu teoriju ili si naučio ili nisi..:blushed:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks