AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

sampic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel bio tko danas na ispitu?
Kod prof. Ane: ustavni običaj, organski zakoni, ustavni zakoni, promjene ustava, način mijenjanja ustava, izbor ustavnih sudaca, Državno sudbeno vijeće, imunitet saborskih zastupnika, ustavna tužba, pokretanj postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, razlika između poništavanja i ukidanja zakona i drugih propisa, retroaktivnost zakona, D´Hontov sustav, sustav većine, izborne jedinice, postupak udruživanja RH u saveze s drugim državama, zakonodavna delegacija... ne mogu se dalje sjetiti. Uglavnom ne traži pričanje na dugo i široko, postavlja potpitanja, znati razlike u 2/3, 1/3, većinom glasova nazočnih... Prof. Ana korektna, dajem joj ocjenu 5:palacgore:

ethela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ok,da malo bacim dojmove sa današnjeg usmenog kod Podolnjaka: atmosfera ležerna,ne davi detaljima,pomaže podpitanjima,ma čovjek je stvarno odličan !! a pitanja su:eek:vlasti Sabora,ovlasti Vlade,organski zakoni,ustavotvorni referendum,aktivno i biračko pravo,politička prava,izbor predsjednika,većinski sustav...sretno svima!!

mariposa

Znači, po svemu što sam pročitala tu, za prolaz je dovoljna ona skripta od 169 stranica + plava knjižica + ustavni zakon o ustavnom sudu rh broj 49/02 ? Neka se nađe neka dobra dušica pa nek odgovori. ;) :)

sampic

Znači, po svemu što sam pročitala tu, za prolaz je dovoljna ona skripta od 169 stranica + plava knjižica + ustavni zakon o ustavnom sudu rh broj 49/02 ? Neka se nađe neka dobra dušica pa nek odgovori. ;) :)
Da, plava knjižica je odlična, obrati pažnju na pitanja s foruma.

Andreja

Procitala sam svasta za prof.Gardasevica , no ipak nikad dosta, stoga molim za neke savjete , upute , pitanja , ma bilo sta :)
ja sam kod njega položila, ugodan profesor, ali stvarno kod njega trebaš znat za prolazak, traži razumijevanje i povezivanje gradiva, ak naučiš, samo bez straha, sretno :)

filmar

je more niko pomoc,sad izlazin kod prof.ane...kakva je ona i dali se bazira dosta na plavu knjizicu ??
Imaš sreće.
Ne traži puno i uglavnom je susretljiva i dobronamjerna.Treba učiti iz knjige,ali i iz plave knjižice.Voli postavljati pitanja vezana uz konkretne događaje i datume.To naravno donosi i višu ocjenu.

danchika

Imaš sreće.
Ne traži puno i uglavnom je susretljiva i dobronamjerna.Treba učiti iz knjige,ali i iz plave knjižice.Voli postavljati pitanja vezana uz konkretne događaje i datume.To naravno donosi i višu ocjenu.
Ja sam bila kod nje prošle god. i nisam prošla :sneaky: ... je, fakat je ok, pomaže, pusti da razmisliš, ja fakat nisam znala i trema me oprala pa eto...
ali sam zato kod Gardaševića dobila 3 :grin:

marionette

je more niko pomoc,sad izlazin kod prof.ane...kakva je ona i dali se bazira dosta na plavu knjizicu ??
Profesorica za koju bi rekla da ocjenjuje kako je raspoložena, čula sam i dobre komentare o njoj ali moje iskustvo je bilo malo drugačije. Također neke njezine komentare smatram neprimjerenim.
Kad sam ja odgovarala rušila je dosta ljudi, jednu curu je pitala jedno pitanje i rekla da se vide na idućem roku, jedna je prošla a da nije odgvorila niti na jedno pitanje kak treba, punoo podpitanja, voli se šaliti sa studentima pa i ako padnu bar nasmješeni izlaze van! :awesome: :twisted:
Sretno, želim i vama i njoj dobar dan. ;)

Vuco10

Ja sam bio u 9.mj kod nje, ma sasvim je u redu i ne pita tesko al mene je pitala stvarno puno pitanja (8ili 9), doslovno me iscijedila i znao sam ih dosta al ustavno tuzbu nisam bas dobro objasnio tako da me srusila ipak..a da ne govorim o decku prije mene koji nije znao slozit jednu prosirenu recenicu pa je proso.al kako bilo njoj na dusu, a mene evo opet kod nje ovaj put sam sigurniji u sretan zavrsetak :D

marionette

Ja sam bio u 9.mj kod nje, ma sasvim je u redu i ne pita tesko al mene je pitala stvarno puno pitanja (8ili 9), doslovno me iscijedila i znao sam ih dosta al ustavno tuzbu nisam bas dobro objasnio tako da me srusila ipak..a da ne govorim o decku prije mene koji nije znao slozit jednu prosirenu recenicu pa je proso.al kako bilo njoj na dusu, a mene evo opet kod nje ovaj put sam sigurniji u sretan zavrsetak :D
Znači uspijela te zavarati. :razz:

Ne razumijem njezin princip ocjenjivanja, ta cura koja je odgvarala samnom stavrno nije znala, niti jedno pitanje i nije dobila 2 nego 3!!! A prije nas je rušila dosta ljudi.
Mene je isto puno ispitivala, kad je vidjela da znam ovo iz knjige počela je sa nekim primjerima da objasnim, imala sam osječaj kao da ispituje sve dok ne nađe neke kaj neznaš. Ah da i kad sam govorila tisuću stalno me je ispravljala da govorim hiljadu. :lol:

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ah da i kad sam govorila tisuću stalno me je ispravljala da govorim hiljadu.
Čekaj, čekaj, čekaj... Ispravljala te da umjesto TISUĆU govoriš HILJADU??? Reci mi da se zafrkavaš, molim te.
Bez pardona bih je ispravo i reko da nismo mi u Grčkoj pa da koristimo riječ hiljada pored naše, hrvatske riječi tisuća.
P.S. Hiljada je grčkog porijekla - khilias -> hillas -> hilada -> hiljada.

iskreno mislim da se pali na mene
:D :palac-gore:

marionette

@ Horiemon

Ne zafrkavam se, pitala me je promjene Ustava i svaki put me ispravila i rekla da kažem hiljada jer je to lijepa hrvatska riječ.

Al iskreno mislim da se pali na mene pa me htjela vidjet na jos jednom roku haha
:wub:

DWade3

Kod svih njih ovisi kakve su volje koji dan.I to ne pricam za ustav nego za sve usmene.Profesori su isto ljudi,samo se nadam da u srijedu nece ustat na lijevu nogu.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ne zafrkavam se, pitala me je promjene Ustava i svaki put me ispravila i rekla da kažem hiljada jer je to lijepa hrvatska riječ.
Ispravljati nekome govr je u najmanju ruku bezobrazno i arogantno. A, "hiljada" niti je bila niti će biti hrvatska riječ, pa taman da ju je pokojni nam PreCjednik proglasio takvom dekretom. ;)

Vuco10

dodjemo na ispit u 14, cekamo horvaticu sat vremena ko debili i onda nam kazu da ce bit tek u cetvrtak..pa to samo kod nas ima, sreca da je teta spremacica isla pogledat raspored
Jer bi vjerojatno cekali do navecer -.-
Ak se vec nece odrzat ispit onda se to napise na stranici faksa

nika99

Izasla sam danas prvi put na usmeni kod Podolnjaka i polozila :D ucila sam oko 2 tjedna, prvih tjedan dana sam citala knjigu, a iducih tjedan dana udrila sam po pitanjima profesora. sto se tice profesora Podolnjaka, postavi jedno pitanje i znas / ne znas. ako vidi da znas postavi drugo ili pomaze podpitanjima. ja sam imala dosta srece jer su me potrefila pitanja koja sam dobro naucila. uglavnom pita osnove koje se moraju znati, i ucite po pitanjima. eventualno o ustavnom sudu naucite nesto vise iz knjige. sretno svima :)

DWade3

Bio na ispitu i proso hvala bogu.Ako nekog zanimaju pitanja koja su mi postavljena:Interpelacija,publikacija,zakonodavna delegacija.Dobio sam 2 i ne zalim se nimalo.Sretno svima u 4 mj.Pusa.

ovojezafax

Pozdrav! unaprijed se ispricavam ako negdje pise odgovor... zbunjuje me sva silna literatura... jel mi moze neko napisat sta nam sve STVARNO treba? cula sam da je u sklopu knjige ustav i sve... jel to istina? i koju skriptu skinut? hvala unaprijed :)

minnie92

Ljudi, jel se Gardašević drži svojih pitanja tj. ovih kaj se vrte po forumu? Dosad sam učila po onoj skripti od 169 str, al mi je ostalo još skoro pola pa mislim da neću stići. :/
ne mora biti da se drzi bas svojih pitanja. voli cjepidlacit, pitati podpitanja ali ako znas, nemas brige :D nije strasan uopce!! :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks