AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel dovoljna ona skripta plava knjizica Ustav 2010 za spremit ispit?
Obvezna literatura:

Branko Smerdel i Smiljko Sokol: Ustavno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2009. (poglavlja I, II/1, III, IV/2, V/1, 3 (Ustavni sud RH) i 4, VI/2 i 3, VII, VIII, IX, X/1 i XI).

Branko Smerdel: Temeljne značajke ustavnog poretka RH na 20. obljetnicu „Božićnog Ustava“ u knjizi Ustav RH, 16. izdanje, Informator, Zagreb 2010., str. 84-155.

Branko Smerdel: Hrvatski Ustav u Europskoj uniji: državna zajednica ili zajednica novog tipa, Hrvatska pravna revija, rujan 2012.

Ustav RH, Narodne novine, 85/2010. obj. u knjizi pod 2.

Ustavni zakon o Ustavnom sudu, NN br. 49/2002 (pročišćeni tekst) – objavljen u knjizi pod 1.

vibica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel dovoljna ona skripta plava knjizica Ustav 2010 za spremit ispit?
uff ovako na prvu mi se i ne čini baš nešto najboljim izborom. ali vidim da ima jedan komentar da je cura položila preko nje.
najbolje bi ti bilo izvuć pitanja po prof, pa po tome učiti. štoviše, ima već napravljenih skripti na temelju toga.
a dok ne saznaš kod kog si, prvo kreni sa samim ustavom. to skuži i onda pređi na ili Karlovu skriptu ili neku već od profesora jer su više manje slične. :)

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
uff ovako na prvu mi se i ne čini baš nešto najboljim izborom. ali vidim da ima jedan komentar da je cura položila preko nje.
najbolje bi ti bilo izvuć pitanja po prof, pa po tome učiti. štoviše, ima već napravljenih skripti na temelju toga.
a dok ne saznaš kod kog si, prvo kreni sa samim ustavom. to skuži i onda pređi na ili Karlovu skriptu ili neku već od profesora jer su više manje slične. :)
a cek sami ustav ucim iz te plave knjizice ili? jel bi bila dosta ta plava knjizica i ta karlova skripta npr?

vibica

a cek sami ustav ucim iz te plave knjizice ili? jel bi bila dosta ta plava knjizica i ta karlova skripta npr?
apsolutno da :)
ta plava knji. ti je zapravo šire objašnjenje ustava. A sam ustav imaš i na webu narodnih novina pa možeš pogledati čisto da budeš sigurna.

bihter

apsolutno da :)
ta plava knji. ti je zapravo šire objašnjenje ustava. A sam ustav imaš i na webu narodnih novina pa možeš pogledati čisto da budeš sigurna.
Super onda. Jel treba ucit onaj zakon o ustavnom sudu? Negdje je netko na temi nap da treba.. I ta karlova skripta je ona od 169 str?

nika99

Super onda. Jel treba ucit onaj zakon o ustavnom sudu? Negdje je netko na temi nap da treba.. I ta karlova skripta je ona od 169 str?
da karlova skripta je ta od 169 str, nauci zakon o ustavnom sudu i sve sto se tice ustavnih sudaca...a kad vidis kod kojeg si prof. uci najvise po njegovim pitanjima :grin:

škola

dakle redovni studenti 1. godina ne mogu izac na ovaj rok u travnju?
Ako si prvi puta upisao/la 1. godinu moraš odslušati predavanja da bi mogao/la na ispit. Ako ponavljaš godinu onda možeš na bilo koji rok.

bihter

Sad sam vidjela da sam kod Gardaševića,moze netko rec kakav je on?Jel puno pita? Jel se potrefi koje pitanje sa foruma? Hvala unaprijed

britni

prema mom iskustvu dosta je sitničav.postavi ti neko pitanje i ne miče se s njega sve dok ne kažeš i zadnju sitnicu u vezi toga,a nekad se nečeg zbog treme teško sjetiti.dobro je što daje dosta vremena za razmisliti.ona skrpita s njegovim pitanjima može,ali i ne mora biti dovoljna.zna pitati i neke stvari izvan nje.najviše sreće imaju oni koji prvi odgovaraju,ako si kasnije na redu počne izmišljat pitanja i teže je proći.sretno :)

bihter

prema mom iskustvu dosta je sitničav.postavi ti neko pitanje i ne miče se s njega sve dok ne kažeš i zadnju sitnicu u vezi toga,a nekad se nečeg zbog treme teško sjetiti.dobro je što daje dosta vremena za razmisliti.ona skrpita s njegovim pitanjima može,ali i ne mora biti dovoljna.zna pitati i neke stvari izvan nje.najviše sreće imaju oni koji prvi odgovaraju,ako si kasnije na redu počne izmišljat pitanja i teže je proći.sretno :)
a jel pita po abecedi ili kako hocemo?

raznolikost

Kupi drugu i s njom se pojavi na ispitu. Ako si doista predao na vrijeme, nije tvoja krivnja i nije prvi put da se to događa. Prilično sam sigurna da neće biti problema.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks