AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

Tourniquet

jane doe.
ako udes medu prvima onda su dovoljna a ako bude medu zadnjima onda bas moras znat onu plavu knjizicu,ja sam bila skroz medu zadnjima i pito me koi se sve zakoni donose 2/3 vecinom svi zastupnika i na temelju 1 pitanja me rusio
pa to ti je eliminacijsko pitanje, zato te rušio..

nika99

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim vas da li mi netko moze napisati stranice iz knjige koje se moraju nauciti...hvala

~crystal~

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim vas da li mi netko moze napisati stranice iz knjige koje se moraju nauciti...hvala
Ovako sam si ja zapisala na predavanju kad je diktirao prof:
1.poglavlje - cjelo, 2. poglavlje- glava 1 (2.1), 3.poglavlje - cjelo, 4.poglavlje-4.2, 5 poglavlje- glave 1,3 i 4, 6.poglavlje- glave 2 i 3,
7-8-9 poglavlja cjela, 10.poglavlje- glava 1 i 11.poglavlje cjelo

chee2

Kako je bilo na ovim usmenima ovaj tjedan??? Da li je netko bio? kakvi su bili profesori? prolaznost?? neprolaznost? :D :) :)

Odisej

Kako je bilo na ovim usmenima ovaj tjedan??? Da li je netko bio? kakvi su bili profesori? prolaznost?? neprolaznost? :D :) :)
Bio sam kod prof. Podolnjaka.
Prolaznost nikakva,iako ne bih rekao da je problem u profesoru.
Prve dvije,tri osobe koje su odgovarale i zadnje dvije,tri su prošle,ako sam dobro pratio.

Bilo nas je četrdesetak...

danchika

daj mi molim te reci koliko ljudi ulazi i dali proziva?
Kod nje po dvoje,prije ispitivanja proziva po popisu pa podijeli u grupe,prva grupa od cca deset ljudi ostaje a drugi dolaze za sat vremena pa treca grupa ako je ima dolazi za cca dva sata..prije ispitivanja pita jel ima tko da mu je hitno odgovarati zbog posla,doktora i sl.
Znaci kad jedan izadje drugi udje u sobu...

sava

kolege dal netko zna kako se rješava proutrječje između zakona i uredbi donesenih na temelju zakonske ovlasti?

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
danas kod Podolnjaka... mene je pitao ovlasti predsjednika, i onda sam još počela pričati o njegovu izboru.. i pitao me kak vlada i predsjednik surađuju..
najbolje da uđete među prvima..
reko je da treba naučit plavu knjižicu i sigurno se prolazi..

sretno svima s ustavnim :)

ja se sad odjavljujem s ovog kolegija, bilo je dosta druženja s njim..

hvalapusabok :D :* ;)

Tenčica

Danas kod podolnjaka sam ušla među zadnjima i ono što je bilo grozno je da nisam dobila nijedno svoje pitanje nego sam odogvarala na njihova podpitanja (jos su dvije cure bile samnom)koje je on zakoplicirao dodatno nekakvim primjerima..i prije nego sam se snašla sve tri smo srušene...sto je najbolje njihova sam pitanja znala...ali one nisu znale, i onda ih je on pokusao navlačiti na odgovor nekim glupostima kad ni to nisu znale onda je to mene pitao..užasno je bilo..a stvarno sam se pripremila

danchika

ZAKONODAVNA DELEGACIJA??? tnx
to ti je u knjizi pod - poremećaj nadležnosti.
Zakonodavna delegacija - kada samo zakonodavno tijelo ovlasti izvršnu vlast da svojim odredbama ili da donese odredbe kojima će uređivati određene društvene odnose...te odredbe koje onda donosi izvršna vlast su uredbe na temelju zakonske ovlasti...tak neš, moram i ja još jednom sve ponovit :frustrating:
nemam sad knjigu pored sebe pa ne znam riječ po riječ kako piše...

Tenčica

Nadam se da ce ovo pomoci nekome, dakle ovo su pitanja danas sa komisije iz ustavnog...ja sam bila slušač unutra i pisala sam pitanja..nitko nije prošao ...pitanja su: organski zakon, formiranje vlade, zakonodavna delegacija, institut retroaktivnosti, odnosno što ustav govori o tom institutu, uredbe iz nužde, ocjena ustavnosti i zakonitosti, izbor predsjednika, po ustavu sloboda izražavanja, odnosno kad se garantira sloboda izražavanja po ustavu, dhontov sustav, prohibitivna klauzula, zastupnički imunitet, razlozi formalne neustavnosti, ustavni zakoni, kada se može raspustitit hr.sabor, čl.16, poništavanje i ukidanje propisa, odgovornosti predsjednika...eto to su vam sva pitanja...sretno svima ...

danchika

Nadam se da ce ovo pomoci nekome, dakle ovo su pitanja danas sa komisije iz ustavnog...ja sam bila slušač unutra i pisala sam pitanja..nitko nije prošao ...pitanja su: organski zakon, formiranje vlade, zakonodavna delegacija, institut retroaktivnosti, odnosno što ustav govori o tom institutu, uredbe iz nužde, ocjena ustavnosti i zakonitosti, izbor predsjednika, po ustavu sloboda izražavanja, odnosno kad se garantira sloboda izražavanja po ustavu, dhontov sustav, prohibitivna klauzula, zastupnički imunitet, razlozi formalne neustavnosti, ustavni zakoni, kada se može raspustitit hr.sabor, čl.16, poništavanje i ukidanje propisa, odgovornosti predsjednika...eto to su vam sva pitanja...sretno svima ...
hvala na pitanjima...
a zašto nitko nije prošao ? jel nisu znali ili se traži puno o svakom pitanju ?

Tenčica

Ma znaš kako je to tamo..trema prevada i neznaš ništa više ni što si znao...pitanja i nisu bila tak teška...cura nije znala ništa npr reći o formiranju vlade jer joj se u tom trenutku sve pomiješalo a čim je pala i izašla van cijelog postupka se prisjetila..,atmosfera unutra je dosta mirna...nema priče nikakve da ti malo razbiju tremu..dođeš unutra, sjedneš na stolicu preko puta njih..i odmah, svatko po jedno pitanje ti postavi...daju dosta vremena da se prisjetiš ali ako neide samo kažu hvala kolega/kolegice...neznam...ja se iskreno nadam da će na dekanskom svi proći...moramo se truditi i uspjeti..

Vanessa

Smjena predsjednika?
Hvala :)

Pronašal sam smjenu :) Alii.. zakonodavna inicijativa ? Što treba reci o njoj?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks