AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

chee2

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Od Gardaseica skripta, ona obuhvaca skoro sve..
koja je to od gardaševića skripta? i pročitala sam sve postove i isprintala sve skripte ali ne znam koja je to njegova?? da ne bi bilo.. hvala na odgovoru. 8)

sava

kolege ja bih vas zamolila pomoć za završni rad treba mi samo jedna informacija ako zna netko :) ovako glasi rečenica: "Člankom 110. Ustava iz 1990. godine bilo je propisano da Vlada može donositi uredbe u skladu s Ustavom i zakonom. Sadašnji Ustav RH ne predviđa mogućnost da Vlada Republike Hrvatske donosi uredbe na temelju neposredne ustavne ovlasti." meni treba sad primjer u koja dva slučaja je vlada iskoristila tu ovlast. zahvaljujem :) ako netko zna il gdje se to nalazi u knjizi iz ustavnog prava

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pozdrav molim pomoc da li bude na netu raspored polaganja ako da gdje ga pogledam? hvala

evo ja pronasla trebala malo bolje gledati:)

ethela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ok,ljudovi,upravo vidjeh da imam usmeni kod Podolnjaka,pa me zanima kakav je,pita li detaljno,koncentrira li se najviše na svoja pitanja?

vibica

Ok,ljudovi,upravo vidjeh da imam usmeni kod Podolnjaka,pa me zanima kakav je,pita li detaljno,koncentrira li se najviše na svoja pitanja?
Gore u tražilicu napiši "podolnjak". Stvarno ima puno postova o njemu.
Ali ukratko.. kako koji put :D
Ne pita predetaljno, neke osnovne stvari se moraju znati.
Yup, najviše po svojim pitanjima, osim ako mu ne dođe da počne bubat brojeve čl Ustava pa da pričaš o tome.

ethela

Gore u tražilicu napiši "podolnjak". Stvarno ima puno postova o njemu.
Ali ukratko.. kako koji put :D
Ne pita predetaljno, neke osnovne stvari se moraju znati.
Yup, najviše po svojim pitanjima, osim ako mu ne dođe da počne bubat brojeve čl Ustava pa da pričaš o tome.
a zna li se orijentaciono koji su to brojevi članaka Ustava ili koje mu dođe? i još jedna stvar:eek:va Plava knjižica obuhvaća i Božićni ustav ?

vibica

a zna li se orijentaciono koji su to brojevi članaka Ustava ili koje mu dođe? i još jedna stvar:eek:va Plava knjižica obuhvaća i Božićni ustav ?
a ima par uber važnih, tako da pretpostavljam da po tim dribla.
i da, plava obuhvaća božićni.
božićni ustav = ustav
a u plavoj knjižici je detaljnije objašnjen ustav.

Darijana

gdje si vidjela vec kod koga si?meni nece da se ucita a jucer kad sam gledala nije nista pisalo

danchika

ja sam ti bila kod njega i meni je bilo super iako dosta čujem da je strog ovakav onakav i sl. ugl kod njega ne možeš odgovarat do pola na pitanja znači na postavljeno pitanje od početka do kraja sve odgovoriti ako se ne možeš sjetiti pusti da razmisliš tj da se prisjetiš...pomogne malo i tak...
koliko sam skužila ako ne znaš na prva tri pitanja odgovorit, dalje ne pita.
i pusti skripte i sl..uči iz knjige.

ethela

Može li mi netko objasniti zakonodavni postupak ? Može li se objašnjenje učiniti sažetije,jer nekako užasno djeluje :/

Darijana

Dal se mozda moze trazit da odgovaramo kod nekog drugog? :/
mislim da ne moze, a kod koga si?

ljudi kako ste saznali kod koga ste meni se nece cijeli dan ucitat raspored polaganja ako netko zna kad i kod koga je slovo N bila bi zahvalna da podijeli

Vuco10

dajte ljudi jos neke detalje o gardasevicu, sad imam ispit kod njega pa ako neko ima jos kakve savjete i prijedloge nek slobodno napise :)

moonshadow

Jel mi može netko reći gdje se u knjizi nalaze ova pitanja:
1. Povijesni načini donošenja Ustava
2.Važnost supotpisa
3.Peticija
4.Uredbe sa zakonskom snagom i uredbe iz nužde
5.Neposredna demokracija
6.Koje uredbe postoje
7.Načelo diobe vlasti
8.Formalni dijelovi Ustava
9.Vrste pravnih normi
10.Županijski dom
11.Izvanredna stanja u RH
12.Izborni sustavi-apsolutna većina,relativna većina

ja nikak da to iskopam... molim Vas ako mi netko može pomoći barem s nekim pitanjima... :(

Darijana

jel bio tko danas na ispitu?
ja danas bila kod Gardaševića i prošla pitanja formiranje vlade,uredbe za izvršenje zakona, odgovornost predsjednika i postupak za ocjenu ustavnosti. profesor je super bar meni, pomaze podpitanjima, naravno treba nesto, i znati al ne traži da recitiras sve od slova do slova kako sam ja bila zaključila čitajući postove o njemu, ja bas nisam briljirala, a prosla sam.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks