AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

uniball

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne mogu u Prijavomat :) Još nemam AAI račun. Pamti li netko kada su bili rokovi za Uljpicu u studenom prošle godine? Ono, čist okvirno da se krenem pripremati za ovaj sad rok u studenom. Thx

uniball

11.11.2014.
Hvala ti!

+

Komentar kojeg sam dobio u inbox:

HEJ,

evo moj savjet što se tiče ULJP-a - ja sam učila isključivo po skripti pitanja odgovori (već stoljećima se vrte ista pitanja u različitim kombinacijama) i zbilja nastojala to naučiti napamet jer - premalo je vremena na pismenom i čak i da učiš po knjizi, u toj strci ćeš samo izgubiti vrijeme na razmišljanje o tome gdje se što nalazi i u kojem poglavlju. Gradivo je prilično apstraktno dakle, naštrebaj to tako kako je i riješi se muke:) I sretno na roku.
Metode analize posla:
1.thresholdova analiza osobnih obilježja
2.metoda kritičnih slučajeva
3.metoda elemenata posla
4.upitnik za analizu položaja
5.upitnik za analizu menadžerskih položaja
6.funkcionalna analiza posla
7.fleishmanov pregled analize posla
8.popis dijelova posla
9.analiza zadataka
10.bujasov sustav analize posla
Jel dovoljno ih samo znati nabrojiti ili treba o svakoj znati sve?

Darijana

Ja nisam učila sve,obično pitanje bude nabrojati i eventualno objasniti jednu po izboru, tako da nauči samo jednu koja ti je najlakša za objasniti.

raznolikost

bok,
jel može netko, ljubazno bih molila, baciti oko u studomat i vidjeti do kad su prijave za rok u 11 mj.? ne mogu još u studomat, jer nisam pokupila podatke u referadi. naime, nisam trenutno u zg. help, please!

deki2211

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
bok,
jel može netko, ljubazno bih molila, baciti oko u studomat i vidjeti do kad su prijave za rok u 11 mj.? ne mogu još u studomat, jer nisam pokupila podatke u referadi. naime, nisam trenutno u zg. help, please!
Piše teta iz referade: koji su odslušani u prethodnim akademskim godinama te za koji su stečeni uvjeti za polaganje moći će se prijavljivati od najkasnije 2. studenog 2015. god.

Rok je 10.11.2015

raznolikost

Piše teta iz referade: koji su odslušani u prethodnim akademskim godinama te za koji su stečeni uvjeti za polaganje moći će se prijavljivati od najkasnije 2. studenog 2015. god.

Rok je 10.11.2015
Hvala!

Dovoljna je ona skripta za prvi i drugi kolokvij jel tako?
Mislim da je ta skripta i previše.

Npr. pogledaj na strani 24 i 25. te skripte (II. kolokvij) pitanja 38., 39., 40. i 41. Normativni okvir, Strategijsko-organizaicjska razina, Tehnička razina, Personalna razina u RH... Svaki od tih ima za nabrojiti šest-sedam nečega. Sve je isto, sve nekakve fiktivne "preporuke" SIGMA-e, a ništa konkretno (kao neki predizborni program). Ne znam da li se to pojavljuje u ispitu, no ja sam to sebi izbacila za učenje, jer jednostavno je to preveliki gubitak vremena za zapamtiti, a nikakvo efektivno znanje. Nisma vidjela da se to pojavljivalo na ispitu. Možda mi je promaknulo. Ako je netko imao ta pitanja, slobodno neka podijeli iskustva.

je, ali nemaš puno vremena..10 pitanja a 45 min traje pismeni
Znači, krati i sažeti odgovori?

jelka21

Omiljena su im nabrajanja, slažem se. Nemojte zaobići ni one silne prednosti AC, bile na pismenom u 9.mj. Slažem se da je teško to sve popamtit i da za dva dana zaboraviš većinu, al bit je proći pismeni. Na usmenom ćete lakše, nemora sve bit od riječi do riječi ko pismeni..

raznolikost

meni se pojavila tehnička razina i još nekaj od tih nabrajanja, a vole i personalnu jako, tako da se to treba naučit :)
Sve te preporuke SIGME ta nabrajanja su im omiljena pitanja za pismeni...
Omiljena su im nabrajanja, slažem se. Nemojte zaobići ni one silne prednosti AC, bile na pismenom u 9.mj. Slažem se da je teško to sve popamtit i da za dva dana zaboraviš većinu, al bit je proći pismeni. Na usmenom ćete lakše, nemora sve bit od riječi do riječi ko pismeni..
Hvala vam na odgovorima. Sad barem znam da i tome moram posvetiti pažnju. Ima li nešto što ste baš konkretno preskočile učeći?

Moj Bože! Zavrti mi se u glavi od tih nabrajanja. Sve sam dubokog dojma da je jedini smisao ovog predmeta da ljudi čim dulje studiraju i čim više padaju ga i plaćaju što dulje njima školarinu.

Je li dosta 19 dana za spremiti ga? To je skoro tri tjedna. Već sam jendom pročitala knjigu i skriptu.

Darijana

Ma joj kad se sjetim fuj dosadno, ja sam znači učila po skripti al samo ono što se stalno pojavljivalo na ispitima ,skinula sam bila pitanja i označila u skripti i samo to učila...pitanja se stalno vrte ista,a sve ostalo preskočila.

JBlazek13

tako sam i ja, gledala po pitanjima, a sve ostalo preskočila.. za prvi kolokvij sam učila 2 dana, za drugi 4 i prošla :)

sufi

A ma bravo curke! Ja bi u Savu skočila najradije jer čini mi se da ću spaliti na živce kad ću to učiti..mislim da je svakako lakše rješit to po pola ..kolokvijem. Nego 2 i 4 dana učenja je da si se susrela 1.puta s uljp ili si već imala neko recimo znanje tj pokušaj polaganja?

JBlazek13

prvi put sam ga upisala i odmah riješila. Ali ta dva dana sam sjedila za skriptom i bila nedostupna za sve hahaha i čak mi je taj prvi bio teži od drugog, jer u drugom su nabrajanja najvažnija i ima ih previše,al mi je lakške to nego ovo iz prvog dijela.. i za taj drugi bi trebalo čak i više od 4 dana da ti sve lijepo sjedne, al ja ih nisam imala pa sam gledala kaj je bilo na prva dva roka, i onda sam to manje učila, a više ovo kaj se nije pojavilo :) al predmet kao predmet je meni ok, donekle i zanimljiv :)

uniball

prvi put sam ga upisala i odmah riješila. Ali ta dva dana sam sjedila za skriptom i bila nedostupna za sve hahaha i čak mi je taj prvi bio teži od drugog, jer u drugom su nabrajanja najvažnija i ima ih previše,al mi je lakške to nego ovo iz prvog dijela.. i za taj drugi bi trebalo čak i više od 4 dana da ti sve lijepo sjedne, al ja ih nisam imala pa sam gledala kaj je bilo na prva dva roka, i onda sam to manje učila, a više ovo kaj se nije pojavilo :) al predmet kao predmet je meni ok, donekle i zanimljiv :)
Hmmm. Malo mi je to teško pojmiti. Četiri pet dana učenja za ovaj predmet malo je ma koliko tko imao kapaciteta. Druga stvar, kažeš da si učila samo po pitanjima koja su se pojavljivala, a sve drugo izbacila... Ok. Iz čega? Iz one skripte podijeljene na prvi i drugi kolokvij? Nemoguće mi se to čini, jer iz te se ama baš svako pitanje pojavljuje na ispitu. Čak i neka koja nedostaju u toj skrpiti poput "antimotivacijske teorije". Izvukao sam sva pitanja skroz tamo do 2011. godine. Mogu ti reći da si samo imala nevjerojatnu sreću i na pismenom i usmenom. :angel:

To je moja teorija, :blush:a ako netko slučajno ima drugačije mišljenje, evo, može slobodno navesti brojeve pitanja iz te skripte koja se "ne pojavljuju" na ispitu. :) Ja nisam upsio naći ni jedno, jer ta skripta je i napisana prema pitanjima.

JBlazek13

a gle imala sam malo vremena, pogotovo za drugi kolokvij koji je opširniji, ali sam gledala što se pojavljivalo na prva dva roka (tu možda jesam imala sreće ;) ) izvadila sam pitanja s foruma i ima nekih što se ne pojavljuju, a i profesorica je na predavanjima indirektno govorila da se neke stvari neće pojavit, eto :) usmeni nisam imala jer sam riješila preko kolokvija. i da, učila sam po tim skriptama za 1. i 2. kolokvij.. stvarno se može naučit u kratkom vremenu i čak bez izbacivanja pitanja ko što sam ja radila, barem u tjedan dana za svaki kolokvij :D zakon je lagan, a ovaj dio se mora naštrebat malo i to je to..mislim da ljudi rade preveliku frku oko ovog predmeta koji po meni nije toliko težak ni zahtjevan.. ali opet, svatko uči drugačije i treba mu više ili manje vremena, u to ne ulazim ;)

i onda po tome svatko može imati nevjerojatnu sreću na pismenom ako prije njega pogleda kaj se pojavilo na prijašnja dva i procijeni što bi se njemu moglo pojavit..mislim da svi to radimo :)

ivana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može li mi netko odgovoriti na pitanje: koje su temeljne vrijednosti u suvremenoj upravi???
tnxxx

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks