AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

LuckyIvana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Hvala Lucky Ivana na odgovoru...dnevno mogu izdvojiti 3,4 sata na učenje uljp-a.
S obzirom da učim i politologiju za 2mj.ne stignem više...,izaći ću pa ćemo vidjeti.
Da,poprilično kompleksan ispit..barem meni..lakše mi je i građansko bilo učiti,,nego ovo..
politologiju...ispit s 1 godine? planiraš nju dati pa onda izaći na ULJIP? ja sam politologiju dala kod prof Ravlića koji je zaista bio vrlo ugodan ispitivač...sretno!

leonica

politologija mi je uvjet da bih mogla dalje krenuti..ja sam od onih "starih" koji su se vratili učenju nakon 10 godina..nadam se da neće biti problema..Učim i po knjizi i po skripti..
Mislila sam da je uljp mnogo lakši,inače bih možda odabrala eup..ovo je teško štrebanje,no kad tad ću i to morati dati.No,čini mi se ipak da mjesec dana nije baš dovoljno..

LuckyIvana

politologija mi je uvjet da bih mogla dalje krenuti..ja sam od onih "starih" koji su se vratili učenju nakon 10 godina..nadam se da neće biti problema..Učim i po knjizi i po skripti..
Mislila sam da je uljp mnogo lakši,inače bih možda odabrala eup..ovo je teško štrebanje,no kad tad ću i to morati dati.No,čini mi se ipak da mjesec dana nije baš dovoljno..
o dobrodošla natrag :) sretno na politolgiji, ja na ULJIP izlazim 25.02., mislila sam 11.02. ali neću se stići spremiti do tada :)

leonica

o dobrodošla natrag :) sretno na politolgiji, ja na ULJIP izlazim 25.02., mislila sam 11.02. ali neću se stići spremiti do tada :)
hvala..onda zajedno izlazimo 25.02.
također,sretno...
Pitanjce...iz čega učiš,da li ova zadnja skripta podijeljena na dva kolokvija?

LuckyIvana

također,sretno...
učim iz skripte koju nisam vidjela u skriptarnici, a dobila sam je od frendice koja je završila ovu muku od fakulteta i naravno knjiga mi je pratnja kroz skriptu da eliminiram najesnoće i kontroliram skriptu ;)

koliko vidim svi sad uče po toj koja je podjeljena u 2 kolokvija...

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

također,sretno...
Ja sam ti samo i iskljucivo ucila po toj skriptici (knjigu nikad nisam drzala u rukama) prosla od prve !!! Nauci skriptu od prve do zadnje recenice i to je to... prosla sam na roku u 9mj !!!

Branimir

Nažalost, najveći problem ovog ispita (i s naučenim gradivom) je taj što je to u stvari ispit brzog pisanja. U 30 minuta imaš vremena samo za što brže ispisati ono što si naučio kao robot...i naravno to te još i frustrira jer ne stigneš niti napisati sve što znaš nego kratiš odgovore kako neko pitanje ne bi ostalo prazno. Uglavnom, zbog kratkog vremenskog roka, na kraju si limitiran s ocjenom.

danijelk

da li je dovoljna ona skripta koja je podijeljena na dva kolokvija?

ena38

Ja sam ti samo i iskljucivo ucila po toj skriptici (knjigu nikad nisam drzala u rukama) prosla od prve !!! Nauci skriptu od prve do zadnje recenice i to je to... prosla sam na roku u 9mj !!!

Prof. Marčetić bi bila presretna da pročita ovaj post...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24

Prof. Marčetić bi bila presretna da pročita ovaj post...
Zašto misliš da je nekom profesoru važno iz čega studenti uče, dok je a+b=c i u skripti i u knjizi prema kojoj je rađena?

Marija92

koliko dugo si ucila?

Kolko dugo si ucila?

ena38

Zašto misliš da je nekom profesoru važno iz čega studenti uče, dok je a+b=c i u skripti i u knjizi prema kojoj je rađena?

Nije baš od jučer općepoznata činjenica da preziru skripte, pogotovo autori.

A zašto im je važno, e to bi trebalo njih pitati...

Bila sam jednom prisutna kad je dotična profesorica netom prije usmenog, snimila studente da drže skriptice, prilično se uzrujala, i to se odmah reflektiralo na tijek usmenog, točnije na prolaznost.

Eto, pa iz iskustva "mislim".

LuckyIvana

ima netko da je danas bio na ispitu? pitanja možda? hvala :)

Branimir

Ne sjećam se baš svega točno ali evo pitanja s današnjeg testa:
1a Opiši administrativno birokratski model ULJP-a
1b Razlike između menađerskog i integralnog modela
2a ?
2b Kako se kroz povijest mijenjao odnos službnika prema građanima
3a Sustav klasifikacije radnih mjesta
3b Osnovna obilježja javnih službenika
4a Metode OOU
4b Učeća organizacija
5 Redoviti i izvanredni postupak prijma u državnu službu
5b Opiši testiranje kandidata za prijam u drž. službu

arnela

Nažalost, najveći problem ovog ispita (i s naučenim gradivom) je taj što je to u stvari ispit brzog pisanja. U 30 minuta imaš vremena samo za što brže ispisati ono što si naučio kao robot...i naravno to te još i frustrira jer ne stigneš niti napisati sve što znaš nego kratiš odgovore kako neko pitanje ne bi ostalo prazno. Uglavnom, zbog kratkog vremenskog roka, na kraju si limitiran s ocjenom.
to si dobro rekla,upravo je vrijeme od 30 minuta glavni problem..

ines09

I još je bilo pitanje dva trenda približavanja sustava radnih mjesta i klasifikacijskog sustava :)

andreina

jel treba znat ovo što je u najnovijoj skripti na kraju 1.kolokvija?

dakle definicije službeničke etike, def.sl.sustava,elementi i svha, službeničko zaknodavstvo, standardi eu za sužbeničke sustave zemalja kandidata, uloga javnih službenika u tranciciji, nomenklatura, vrste korupcija i koja je zastupljena kod nas ?

LuckyIvana

jel treba znat ovo što je u najnovijoj skripti na kraju 1.kolokvija?

dakle definicije službeničke etike, def.sl.sustava,elementi i svha, službeničko zaknodavstvo, standardi eu za sužbeničke sustave zemalja kandidata, uloga javnih službenika u tranciciji, nomenklatura, vrste korupcija i koja je zastupljena kod nas ?
da, prema pitanjima koja se vrte na usmenom ili pismenom potrebno je i to znati...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks