AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

LuckyIvana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Neshvatljivo je da ovaj ispit traje samo 30 minuta.
Grč, šok, panika i nevjerica kad dobiješ taj papir u ruke i počneš utrku s vremenom.
Ne vidim raloga zašto ne bi trajao 40 minuta. Ne treba trajati 4 sata, samo 10 minuta duže.
istog sam mišljenja, 10 minuta samo da je duže puuuno bi značilo...na žalost uvijek komentiramo isto ali zaista je velik problem tih 30 minuta, doslovce se nema vremena za razmišljanje ili prisjećanje, iz glave na papir...

Branimir

današnja pitanja s pismenog (katastrofa za pola sata vremena): sustav radnih mjesta, usporedba sa sustavom odjela, problemi kod ocjenjivanja - objasniti ih, funkcionalna definicija javnog služenika, uz definiciju po zakonu, svrha ocjenjivanja prema zakonu, koja državna tijela su dužna ustrojiti jedinicu za ljudske potencijale, koji su poslovi te jedinice, klasifikacija radnih mjesta s podkategorijom radnih mjesta, tvrde i meke metode upravljanja...sve u svemu premalo vremena da se sve stigne kako treba odgovoriti.
Uz sve gore navedeno bilo je još i pitanje "objasni pojam ULJP-a".

LuckyIvana

https://www.pravo.unizg.hr/UZ/drustveno_veleuciliste

rezultati današnjeg ispita tj. raspored usmenog
samo nas 7 prošlo...eto njihovih pola sata vremena...nadam se da će prof Marčetić biti velika srca :)

četvrak je 27.02., a oni su napisali četvrtak 26.02. - jesu mislili sutra ili zaista u četvrtak???

provjereno telefonski, na četvrtak su zaista mislili :)

300

samo nas 7 prošlo...eto njihovih pola sata vremena...nadam se da će prof Marčetić biti velika srca :)

četvrak je 27.02., a oni su napisali četvrtak 26.02. - jesu mislili sutra ili zaista u četvrtak???
to i mene zanima...

arnela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

provjereno telefonski, na četvrtak su zaista mislili :)
čestitam,i ako možete nam javiti dojmove i pitanja sa usmenog,bila bih jako zahvalna.sretno.

Patka

mislim da je vrag u detaljima
mene je zbunilo što je fukcionalne definicije službenika trebalo primijeniti na Zakonu o sustavu uprave, ako se ne varam wtf?
mislim da je pitanje bilo objasni "meki" i "tvrdi" uljp a ne metode (neka me ispravi netko ako sam u krivu)
klasifikacija i potkategorije iz uredbe...
pre-previše detalja...
pismeni kao da je namijenjen za strogo filtriranje hehe

LuckyIvana

današnji usmeni kod prof. Marčetić - nas 4 - sve prošle :D profesorica je vrlo ugodna ali voli puuno pitati, mislim da smo nas dvije 45 minuta odgovarale :D Pitanja od nas dvije: strategijsko upravljanje, timovi, podražavajuća komunikacija, razlika administrativnog/integralnog te menađerskog/integralnog modela, komunikacija kako se razvijala kroz povijest, homogena/heterogena, teške povrede sl dužnosti/kazne, odbor za državnu službu, zahtjev za podnošenje postupka za povredu sl dužnosti, ocjenjivanje, službenički sud...
sretno svima :)

katyy

mene i još jednu curu je pitala merit sustav i iznimke,plaće u sustavu radnih mjesta, spoil system, rudimentarne službenike, tko odlučuje o teškim povredama službene dužnosti pa onda sve o službeničkom i višem službeničkom sudu, prestanak državne službe i prestanak po sili zakona

twiggy

Tema kolegija: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo‎

Skripatarnica koelgija

Popis literature za 2013./2014. akademsku godinu

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U JAVNOJ UPRAVI
I SLUŽBENIČKO PRAVO
Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Zagreb: Društveno
veleučilište u Zagrebu, str. 43-311
Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.
Propisi:
Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 49/11, 150/11 i 34/12
Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08, 81/08 (čl. 1-6, 11, 17)
Etički kodeks državnih službenika, NN 40/11

DOPUNSKA LITERATURA:
Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj samoupravi), Narodne novine broj 28/10
Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Narodne novine broj 86/08
Jedno pitanje, ovaj link ne radi samo meni za download ili...

katyy

kako su prošli ovi kaj su odgovarali kod manojlovićke

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

pozdrav svima :) zanima me može li se ovaj kolegij proći po skripti uljup lolokvij I i II i zakonom o državnim službenicima? Hvala!

katyy

pozdrav svima :) zanima me može li se ovaj kolegij proći po skripti uljup lolokvij I i II i zakonom o državnim službenicima? Hvala!
Ja bih ti preporučila da učiš po knjizi a ta skripta da ti služi za ponavljanje jer sad je na ispitu bilo modeli uljpa a o tome je u skripti samo jedna rečenica...tak je sa drugim stvarima...uljp je opsežan i vidš kolika je mala prolaznost tako da je knjiga moja preporuka

arnela

današnji usmeni kod prof. Marčetić - nas 4 - sve prošle :D profesorica je vrlo ugodna ali voli puuno pitati, mislim da smo nas dvije 45 minuta odgovarale :D Pitanja od nas dvije: strategijsko upravljanje, timovi, podražavajuća komunikacija, razlika administrativnog/integralnog te menađerskog/integralnog modela, komunikacija kako se razvijala kroz povijest, homogena/heterogena, teške povrede sl dužnosti/kazne, odbor za državnu službu, zahtjev za podnošenje postupka za povredu sl dužnosti, ocjenjivanje, službenički sud...
sretno svima :)
puno hvala na informacijama

Ina18

tko je bio dns na predavanju ,ako mi moze odg na pitanje kada su kolokviji i moramo li dolaziti na predavanja (redovni ), te sto obuhvaca literaturu za 1 ,a sto za 2? :)

martinisa

1 kolokvij je 15.5. a drugi na jednom od rokova u ljetu, dolaziti se mora jer se potpisuje, a što se tiče literature to je rekla da će reći drugi put.
13og nema predavanja

sufi

tko je bio dns na predavanju ,ako mi moze odg na pitanje kada su kolokviji i moramo li dolaziti na predavanja (redovni ), te sto obuhvaca literaturu za 1 ,a sto za 2? :)
Redovni nemaju 13tog predavanje, nadoknadit ce se "u hodu" tijekom svih sljedecih pomalo cenavodno produzit predavanja (neka) pa to ispredavati kaj ce bit zaostatak. I ove god.isto vrijedi pravilo da na kolokvij mogu samo oni koji su ove akademske god.upisali prvi puta kolegij. I redovni i izvanredni. Al izvanredni zato ne moraju hodocastit s redovnima vec doci iduci tj.na predavanje za izvanredne jer tamo ce prof.imati popis svih onih koji mogu kolokvirati. Nema veze jer netko nije nikad izlazio na ispit niti kolokvij, ako je ponovno upisao uljp pozdravite se s kolokvijem jer profesorica je bas zabrijala da "ne moze i bok!"

mape5

Super Moderator

jučer je na predavanju za izvanredne prof. marčetić rekla da je prvi kolokvij 15.05. isto kad i redovnima, a drugi negdje u ljetnom ispitnom roku, samo nisam skužila da li će ona reći ili mi sami odlučujemo na kojem ispitnom roku ćemo pisati drugi kolokvij. za prvi je samo pismeni i kad ga položimo, to je to, a drugi je isto pismeni ali i usmeni.

literatura je one njezine dvije knjige i zakon o državnim službenicima.

Također je prozivala one koji imaju pravo ići na kolokvij, a koje se odnosi na to da si prvi put upisao taj predmet, i naravno obveza je dolaziti na sva tri predavanja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks