AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

wooya

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

dal postoje negdje neka pitanja od marčetićke?? i kakva su vam iskustva kod nje?

Balerinica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

dal postoje negdje neka pitanja od marčetićke?? i kakva su vam iskustva kod nje?
Kazu da je ugodan ispitivac i da stvarno pomaze ako vladas barem osnovama. I naravno nemres ju zmuljat nikako ipak je knjigu zena napisala.
Sve u svemu nije losa ali trazi, stvarno trazi!
Sretno od srca!

Otam

Znaci ona je na gornjem gradu? Valjda cemo imat srece.

wooya

Znaci ona je na gornjem gradu? Valjda cemo imat srece.
ja se nadam da budemo.samo nek ne krene s onim aspektima na kraju,OECD,ocjenjivačima unutar i van org,upravljanje karijerom sad i nekad, i tim glupostima :unsure:

Andreja

evo neka
AC, tko mogu biti ocjenjivaci (unutar i izvan organizacije), zapreke za prijam u sluzbu i ne znam vise. a kolegicu je pitala normalizaciju uprave
ZODS-odbor koji odlucuje o zalbama:tko ga imenuje,o cemu odlucuje,sastav,mandat..
Definicija Tima,karakteristike i objasniti podjelu..
Klasifikacijski sustav,i sustav place u sustavu radnih mjesta.
1. ocjenjivanje službenika (ZoDS,
2. strateško upravljanje LJP,
3. automatski sustav napredovanja,
4. plaća u klasifikacijskom sustavu,
5. karakreristično za prijem u državnu službu.
teške povrede službene dužnosti i sankcije za takve povrede, karijerni sustav i sustav radnih mjesta, napredovanje u službi po zodsu, napredovanje ( automatski i otvoreno ), koje države imaju karijerni, a koje sustav radnih mjesta

ivana2103

a jel bi mogao netko napisati par rijeci o asis.giljevicu? :happy:

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

a jel bi mogao netko napisati par rijeci o asis.giljevicu? :happy:
Suuuper asistent, ja sam prošli put prošla kod njega kao i svi iz moje grupe. Pogledaj si nekoliko postova iznad, imaš tamo negdje moj post. Ugl, smiren, sve je laganini kod njega, odgovaraš dok si spremna i tako.

marty1711

Ljudi molim vas jel mi može netko to napisati? nemam knjigu, pliz, pliz plizzzz...
prednosti i koristi strategijskog uljp?
to je bilo u ispitu a nisam znala :(

Našla sam !!! :) hvala svejedno!!! I sretno nam svima sutra društvo!!!

jelaa

Prošla ispit napokon :) trojčica u indeksu :). Bila kod prof Marčetić, sve pohvale, ugodna, smirena.
Pitanja koja me pitala: Prestanak državne službe, timski rad, iznimke kod merit sustava,neke stvari što nisam znala u ispitu i karakteristike državnih službenika.

Pošto ovaj ispit već duže spremam moje preporuke su da bar pročitate knjigu ak već neučite iz nje, jer dosta traži povezivanje a i bar iz rispekta prema njoj jer je žena napisala knjigu. Primjetila sam kad sam išla na slušanja kod nje da duže pita one koji su učili samo po skripti, ako složite par suvislih rečenica i skuži da ste učili iz knjige neće vas puno gnjavit, i ja sam učila iz knjige pa mislim da me zato nije dugo ispitivala nego pitala samo osnove. To je moje mišljenje. Sretno svima na dekanskom :)

katyy

da li kod pitanja službenici kao nositelji državne funkcije treba pisati ono gdje su nositelji vlasti ili nekaj drugo

hypnogirl

da li bude: tvrde i meke metode kod instrumenata ULJP-ima?-183.str.
uloga pojedinca u javnim organizacijama?-172.
metode analize posla-140.
opseg primjene strategijskog ULJP-a?128.
uloga menadžera u strategijskom uljp-u? strategijski planski ciklus?
ekonomske teorije o razvoju uljp-a?
motivacija za rad?
upravljanje radnim izvršenjem?-218.
problemi u sustavu ocjenjivanja?onih 8 ?
razvoj osoblja?

-nisam ih vidjela u pitanjima s ispita pa ono:/ ne uči mi ih se jer sam knap s vremenom...

katyy

da li bude: tvrde i meke metode kod instrumenata ULJP-ima?-183.str.
uloga pojedinca u javnim organizacijama?-172.
metode analize posla-140.
opseg primjene strategijskog ULJP-a?128.
uloga menadžera u strategijskom uljp-u? strategijski planski ciklus?
ekonomske teorije o razvoju uljp-a?
motivacija za rad?
upravljanje radnim izvršenjem?-218.
problemi u sustavu ocjenjivanja?onih 8 ?
razvoj osoblja?

-nisam ih vidjela u pitanjima s ispita pa ono:/ ne uči mi ih se jer sam knap s vremenom...
tvrde i meke metode analize posla uloga menadžera strategijski planski ciklus je bilo već na ispitima za ostalo nisam sigurna

da li kod pitanja službenici kao nositelji državne funkcije treba pisati ono gdje su nositelji vlasti ili nekaj drugo
i da li za nove vrijednosti kojima je pridonjela profesionalizacija treba pisati ono meryt system efikasnost i efektivnost ili ono o činovnicima

jelaa

Tvrede i meke metode str 182 budu
Metode analize posla znati nabrojiti i objasniti jednu atr 140
Uloga menađera u strategijskom uljp i strategijski planski ciklus budu str 124,127
Ekonomske teorije o razvoju uljpa budu str 71
motivacija za rad bude str 210
Upravljanje radnim izvršenjem i metode procjene radnog izvršenja budu str 218, 222
Problemi u sustavu ocjenjivanja budu str 228,229

marty1711

problemi u sustavu ocjenjivanja je mene jučer pitala na usmenom, opčenito ti ona jako često kolko sam shvatila pita ocjenjivanje na usmenom i to sve o njemu i po knjizi i po zakonu.

Ja sam hvala Bogu jučer prošla, imala sam 8 bodova tak da je bilo knap a ni usmeni nije bio baš briljantan, već sam mislila da ću frknut, ali na sreću moju VELIKU :) DVOJČICA JE U INDEXU!!!

Pitala me rudimentarne službenike, PTRI, problemi kod PTRI, integralni model, dva trenda koja pokazuju na približavanje klasifikacijskih i sustava radnih mjesta.

i uletila sam jedno 4 puta kad kolegice nisu znale, 2 puta krivo :D i 2 put točno :D

Kolegice je pitala, klasifikacijski sustav, karijerni, radnih mjesta, (mislim da to uvijek pita na usmenom) plaće u tim sustavima, sustavi napredovanja i prednosti i nedostaci u njima, administrativni model i menadžerski, kakva je organizacija u njima (centralizirana-decentralizirana) znat to dobro objasnit jer smo se nas tri sve spetljale u tome. Kakav je status službenika u tim modelima i znati objasnit zašto je takav. Iz zakona mislim da joj je omiljeno pitanje ODBOR ZA DRŽAVNU SLUŽBU, sve o njemu, prestanak službe po sili zakona ( SVE STAVKE NABROJATI). Ja i kolegica smo prošle a za treću curu neznam jer je ostala još unutra, troje ispred nas šta su bili isto su svi prošli.
Profesorica je ok stvarno, ne tlači ako neznaš nego te navodi na odgovor , maksimalno pomaže i sama ti objasni ako ne razumiješ. Ma stvarno je super, jedino šta stvarno traži razumjevanje onog šta joj pričaš i povezivanje s drugim stvarima u knjizi i tako to...

Eto, ja sam ovo položila iz prve, kombinirala sam 2 skripte i zakon, bazirala se STRIKTNO na pitanja sa foruma i to je bio moj recept za prolaz. Sretno svima na dekanskom i ubuduce!!!

Kiki_p

Jučer sam položila kod prof. Giljevića, stvarno kao što su već i druge kolegice i kolege naveli jako je ugodan ispitivač, pomaže, da ti vremena da razmisliš o pitanju.

Uglavnom pitao je karijerni sustav, sustav radnih mjesta i sustav odjela (prednosti, nedostatke), otvoreni sustav napredovanja, na što sve utječe ocjenjivanje službenika, politički model, birokratski i integralni (sve o njima prednosti, organizacija upravljanja), iz zakona sve o ocjenjivanju.

Sretno svima na slijedećim rokovima...

Patience

Jučerašnja pitanja kod Tea su bila 2 pitanja iz knjige, jedan iz zakona…razlika između personalne funkcije i funkcije uljp-a, vrste timova i objasni jednog.,definicija uljpa, karijerni sustav i sustav radnih mjesta, razlika između ljudskih potencijala u užem i širem smislu, pojam ljudski potencijali, ljudski resursi…odbor za državnu službu, ocjenjivanje državnih službenika, jedinice za razvoj i upravljanje ljp., napredovanje po zakonu, uloga menađžera u stretegijskom uljp-u ( pitanje za višu ocjenu)…. Najbolje se bazirat na stalno ispitivana pitanja i prolaz je tu :happy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks