Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Tako je. Ovo što si napisala za knjigu "Javni službenici i tranzicija" je točno.Bok dragi kolege!!! Evo danas startam sa uljp, pa imam jedno pitanje, znam da je već 100 puta svašta napisano ali samo da budem 100 % sigurna nek mi netko da potvrdu prije nego počnem učitI POŠTO UČIM IZ SKRIPTE.
Dakle knjiga: Gordana Marčetić -javni službenici i tranzicija - po novoj literaturi zadnji podnaslov je : POJAM SLUŽBENIKA U HRVATSKOM ZAKONODAVSTVU,
a više ne treba : ULOGA JAVNIH SLUŽBENIKA U TRANZICIJI I SLUŽBENIČKI SUSTAV (MAĐARSKA,LITVA, SLOVENIJA)
Isto tako sam pročitala da nije potrebno : metode uljp u komparativnim službeničkim sustavima ( Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Mađarska).
Molim dobru dušu da mi potvrdi da li su te informacije 100 % točne i hvala unaprijed.![]()
Ok, hvala ti puno.Tako je. Ovo što si napisala za knjigu "Javni službenici i tranzicija" je točno.
Ali u drugoj knjizi metode ULJP u komparativnim službeničkim sustavima ipak treba znati. To spada u literaturu.
ja to nisam učila, i po pitanjima koja su bila postavljena na forumu nisam vidjela da se to pitanje pojavljuje nit na pismenom niti na usmenom, i još mi je jedna kolegica rekla da to ne pitaju, da se taj dio uči za predmet Komparativna javna uprava :wink5:Ok, hvala ti puno.
Što se tiče tih metoda uljp u komp. služb. sustavima -to znam da spada u literaturu, nego netko je napisao na forumu da to ne treba znati, pa sam to shvatila u smislu kao da to nebude baš u ispitu tj. da to baš ne pitaju... Jel imaš iskustva s tim, koliko često budu pitanja iz toga ili uopće ne budu ? :happy:
http://www.pravo.unizg.hr/UZ/drustveno_veleuciliste/ispitineka neko napise tocnu literaturu za ovaj predmet i sto se tocno treba znat za prvi kolokvij... hvala
evo ovo vam je novo objavljeno na katedrineka neko napise tocnu literaturu za ovaj predmet i sto se tocno treba znat za prvi kolokvij... hvala
Dal u kopiraoni imaju tu literaturu ( djelove knjiga ) ? Tj... kako da nabavim literaturu ? Baš mi se ne kupuju knjige za par djelova koje moram znat ...evo ovo vam je novo objavljeno na katedri
Literatura za I. kolokvij:
Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi.
Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu, str. 43-183;
Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno
veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.
Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,
49/11, 150/11, 34/12 (čl. 1-38).
Literatura za II. kolokvij:
Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi.
Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu, str. 183-311;
Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,
49/11, 150/11, 34/12 (čl. 38-153);
Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08,
81/08 (čl. 1-6, 11, 17)
Etički kodeks državnih službenika, NN 40/11
http://www.pravo.unizg.hr/UZ/drustveno_veleuciliste/ispiti
pa možeš im ti reći da ti kopiraju samo te stranice.Dal u kopiraoni imaju tu literaturu ( djelove knjiga ) ? Tj... kako da nabavim literaturu ? Baš mi se ne kupuju knjige za par djelova koje moram znat ...
Znaci imaju ih ?pa možeš im ti reći da ti kopiraju samo te stranice.
Trebali bi imati! :wink5:Znaci imaju ih ?
mogu , ali samo oni koji su prvi put upisali ovaj predmet , na predavanjima za izvanredne će skupljati potpise , nisam sigurna ,ali mislim da su ti predavanja završilaDa li netko zna da li izvanredni mogu pristupiti kolokviju
najjednostavnije je učiti iz svoje skripte koju napraviš kombiniranjem par njih u ovom slučaju ona od 80 str i jedna s pitanjima i odgovorima, zakone skineš, a knjiga je potrebna radi povezivanja stvari, ja ju nemam i ovo je previše :S i da jel se stigne za manje od 2 tj naučiti s tim da sam krenula još prošli tjedan, za one koji su prošli?Iz čega je najbolje učiti ovaj predmet...postoji li koja dobra skripta ili se mora knjiga uhvatit?
nažalost, ja ne bih baš rekla da se može sve za 2 tj naučiti...najjednostavnije je učiti iz svoje skripte koju napraviš kombiniranjem par njih u ovom slučaju ona od 80 str i jedna s pitanjima i odgovorima, zakone skineš, a knjiga je potrebna radi povezivanja stvari, ja ju nemam i ovo je previše :S i da jel se stigne za manje od 2 tj naučiti s tim da sam krenula još prošli tjedan, za one koji su prošli?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.