AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

simpa1988

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

personalna funkcija
-formalno provođenje pravila i postupaka
-parcijalna i kratkoročnog karaktera
-djeluje kroz standardizirane forme, statična je i kruta
-personalni stručnjaci i rukovoditelji tradicionalnih personalnih
odjela obavljaju izoliranu i specijalističku funkciju unutar org.

uljp
-usredotočen na podizanje org. sposobnosti i uspješnosti
-integralan, dugoročan i strategijski orijentiran
-pristup mu je aktivan i dinamičan
-individualiziran i fleksibilan
-od menadžera i stručnjaka se očekuje da su široko integrirani na svim razinama izvršenja
u djelatnost upravljanja te da u većoj ili manjoj mjeri sudjeluju u cjelokupnom poslovanju org. zajedno s drugim menadžerima

pozzz

LIV

molila bi jednu dobru dušicu da mi odgovori na pitanje koje me jako muči,a usmeni je sutra pa...personalna funkcija i funkcija uljpa?:confused2:
klasična personalna f. se bavi uglavnom administrativnim poslovima; vođenje formalnih evidencija o zaposlenima, te vođenje obveznih i propisanih postupaka s obzirom na službeničke odnose. Bavi se još tzv.poslovi- "aktivno unaprijeđenje kadrovskih prilika-- poslovi: popunjavanje radnih mjesta, stvaranje i usavršavanje klasifikacijskog i platnog sustava, politiku nagrađivanja i napredovanja, osposobljavanje službenika, te briga za povoljnije uvjete rada i stvaranje i održavanje visokog radnog morala
funkcija uljp-a-poslovi koji se tiču razvijanja i utemeljenja i poboljšanja službeničkog sustava (klasifikacijski i platni sus., te sus. napredovanja), odabira osoblja i njihova razmještaja na radna mjesta, motiviranja službenika i nagrađivanja, te utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranja zaposlenika.

Srćeko

Ljudi jeste vi učili zakone? meni se čini da je ovaj o državnim službenicima malo velik + skripta +ostali zakoni!

Vaše mišljenje i iskustva molim :)

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Imaš literaturu i bilješke sa predavanja u skriptarnici foruma, pogledaš na web stranici što treba, i odeš na konzultacije + pitanja sa foruma i rezultat riješen

Adriana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

molila bi da napišete dojmove sa usmenog i što vas je pitala?
da li je stroga,je li rušila?na kojem pitanju?
pita li više zakon ili knjigu?

simpa1988

molila bi da napišete dojmove sa usmenog i što vas je pitala?
da li je stroga,je li rušila?na kojem pitanju?
pita li više zakon ili knjigu?
Ja sam odgovarala samo drugi dio bez zakona, i pitala me je karijerni sustav, s. radnih mjesta i s. odjela, službenici nositelji društvene funkcije, karakteristike j. službenika, plaće temeljene na radnom izvršenju. Ja sam mislila da sam super napisala test, kad ono 4 nule i 8 bodova, što mi nije išlo u glavu kako...njihov sistem ocjenivanja je stvarno čudan...ali dobro glavno da sam dobila trojčicu! Profesorica traži razumijevanje, ali i puno zahtijeva, rešeta svakoga po pol sata i više, ali atmosfera je ugodna.

Ena.zg

Mene je pitala kada državni službenik mora odbiti nalog,što mora sadržavati platni sustav da bi bio optimalan,još je pitala integralni i menadžerski model,službeničku etiku,upravljanje karijerom,strategijski planski ciklus,teške povrede službene dužnosti,analiza posla,opis posla,vertikalna,horizontalna ,višesmjerna komunikacija,itd..uglavnom prolaznost je bila jako dobra,palo je možda dvoje ljudi,profa je skroz ok

martina4

Bok, ja sam prošla danas na usmenom, pitala me sastav službeničkog suda, rudimentarne službenike, sustav radnih mjesta, personalna funkcija i funkcija ULJP-a... bilo je ok, profa je super!!!

LIV

E ljudi i ja sam prošla!!! :)) Pitala me razliku između emocionalne inteligencije i emocionalnog rada, dva nova trenda koji pokazuju klasifikacijski sus. i sus. radnih mjesta, probni rad!! Sretno svima na dekanskom!!!

mya_zg

pa bila je prilično dobre volje i nije gnjavila. dosta dugo ispituje iako imam dojam da nas je brzo pustila van. traži razumijevanje

lupa

Molim pomoć oko ova 2 pitanja, pliiiiiz:
1) koje komponente/faktori utječu na to da je drugačiji sustav obrazovanja u RH, V.Britaniji, Njemačkoj?
2) Što je karakteristično za personalnu funkciju u tradicionalnom weberijanskom modelu?
To sam čula da je pitala, pa bi molila za pomoć.

ineska

ej ljudi koliko je bitno pročitati one str od 313 do 394,zab sam to kopirat?

Tompa

ej ljudi koliko je bitno pročitati one str od 313 do 394,zab sam to kopirat?
Nikoliko bitno, tj. nebitno. Radi se o studiji koju je profa radila u gradu Zagrebu... nije ispitna literatura tak da ne moraš to čitati. Osim naravno ako te mori neizreciva težnja za spoznajom kako upravljanje ljudskim potencijalima funkcionira u uredima gradske uprave u Zagrebu. U tom slučaju svakako temeljito prouči navedenu materiju :tongue2:

Kentiki19

da li ima netko tko je bio na komisijskom? Kakva su iskustva,da li ima barem malo više razumjevanja ili i tu ruši, meni se čini da je ovo najgori ispit na godini,s tim da još nisam bila na građanskom i radnom, pretpostavljam da su ta dva još teža

zvrka

Građansko je meni lakše od uljp-a... Tamo barem možeš pričati svojim riječima, a ovo je samo biflanje napamet, tako da sam još na nultoj točki! :frustrating:

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Građansko je meni lakše od uljp-a... Tamo barem možeš pričati svojim riječima, a ovo je samo biflanje napamet, tako da sam još na nultoj točki! :frustrating:
I meni je npr bilo lakse radno nauciti nego ovo, ovo je cisto bubanje, tu nemas sta logicki razmisljati, nego sjedi i bubaj...ovaj me ispit ubija...

tiky

ej... iz čega vi ucite uljp? ima koja dobra skripta a da obuhvaca sve?

Monika O.

Najbolje ti je učiti iz skripte iz skriptarnice koja ne obuhvaća zakone, zakone još dodatno naučiš! Mislim da je skripta dobra!

martina4

ja sam učila iz skripte koju sam sama napisala prema knjizi, ta skripta nije u skriptarnici, ima 80 str. i ne obuhvaća zakone, ako netko želi neka mi pošalje mail na martina.jurcec@gmail. com :happy:

nina_b

Učim iz knjige i zakona, al učim po pitanjima koja se vrte. Tak najbolje kužim gradivo!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks