Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Molila bi ako netko zna odgovor na pitanje kako su određene plaće za vježbenike. Vidjela sam u prijašnjim postovima da piše kao 85% min plaće. Da li netko zna ziher jel to to? Unaprijed hvala
1.nazive i definicije klaseMolila bi pomoć oko pitanja-Koje elemente treba imati klasifikacijski sustav? Sorry ak sam dosadna ali ovaj premet me već polako izluđujeeeeee!
S aspekta personalne funkcije ULJP-a razlikujemo tri komunikacijska obrasca:Molila bi pomoć-Koja su 3 komunikacijska obrasca? Hvala
Odbor je nešto treće, nema veze sa službeničkim sudom, niti višim službeničkim sudom.Vidjela sam u prijašnjim postovima da voli pitati- Odbor za državnu službu? Da li se to odnosi na službenički i viši službenički sud ili nešto drugo? Opet hvala
i još - kad se javnom politikom želi pozitivno djelovati na određena društvena kretanja ili zaštititi određene interese; favoriziranje pripadnika minoriziranih ili zaštičenih socijalnih skupina pri zapošljavanju i napredovanju - žena, nacionalnih manjina...hej ljudi...jel mi netko moze odgovorit na pitanje 3 iznimke od merit sustava? to je pitala na usmenom, nas troje koji smo bili unutra smo se s tim navlacili dobrih 10 minuta, a zapamtila sam samo jednu, i to onu da politicki imenovane osobe dolaze na neke polozaje, a da za kvalitetno obavljanje strucnih poslova javne uprave mogu jamciti samo profesionalci.. to je jedna, pa ako netko zna jos preostale dvije, pliz pomozite...
Tipične su iznimke od tog pravila izabrani službenici i politički položaji. Iako je merit sustav postavljen kao suprotnost političkoj patronaži, ne primjenjuje se na kategorije političkih funkcionara na samom vrhu upravne piramide. Tkđ. u upravnim sustavima u kojima prevladava element automatskog sustava napredovanja, postojeći službenici napreduju na više položaje interno, unutar svoje upr. organizacije. Takvi sustavi ne isključuju merit načela, ali postavljanja na više položaje rezervirana su za uzak krug službenika unutar određene službe. Pokazuje se da ni otvoreni sustavi napredovanja koji se temelje na klasifikaciji radnih mjesta nisu toliko otvoreni kako se često prikazuje. Jedan oblik iznimke od merit načela primjećuje se i u situacijama kad se javnom politikom želi pozitivno djelovati na određena društvena kretanja ili zaštititi određene interese. To se događa u zemljama koje pri zapošljavanju favoriziraju pripadnike zaštićenih socijalnih skupina.hej ljudi...jel mi netko moze odgovorit na pitanje 3 iznimke od merit sustava? to je pitala na usmenom, nas troje koji smo bili unutra smo se s tim navlacili dobrih 10 minuta, a zapamtila sam samo jednu, i to onu da politicki imenovane osobe dolaze na neke polozaje, a da za kvalitetno obavljanje strucnih poslova javne uprave mogu jamciti samo profesionalci.. to je jedna, pa ako netko zna jos preostale dvije, pliz pomozite...
ovo 3. pitanje, kako orijentacija sl. utječe na org.kulturu - jel tu pišemo o profesionalno-proaktivnoj i uredsko-reaktivnoj orijentaciji ili nešto drugo?Pitanja su ti ista samo umjesto pitanja iz zakona:
- preporuke SIGME
- razlika poduzetnička i upravljačka kultura organizacijska
- kako orijentacija službenika utječe na org.kulturu
- personalne mjere
ja sam ti pisala o tim orijentacijama isto, ne znam jel to točno, ja mislim da je...ovo 3. pitanje, kako orijentacija sl. utječe na org.kulturu - jel tu pišemo o profesionalno-proaktivnoj i uredsko-reaktivnoj orijentaciji ili nešto drugo?
i ovo 4., jel to ono iz knjige prof.Marčetić pod personalna razina?
unaprijed hvala na odgovoru...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.