AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

goga

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
To se odnosi na redovne studente....pa valjda je netko nešto i zabilježio....
Na izvanrednim predavanjima je primjerice netko slikao sa mobitelom....ali nama nije niti desetina prikazana zbog skraćenog trodnevnog predavanja

ethela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hej,ljudovi koji učite uljp!
Ima li itko da zna odgovore na ova pitanja,bila bi jako zahvalna,jako jako!
1.koji su to faktori koji utječu na uljp i kratko ih objasni?( ne znam na što se točno misli)
2.što je posredovanje i kako se izabire posrednik?
3.koeficijenti radnih mjesta.rasponi koeficijenata?
4.kako su određene plaće za vježbenike u hrv.zakonodavstvu?
5.na koji način su se mijenjali sustavi obrazovanja i usavršavanja službenika?prosudbeni i razvojni model i to povezati sa hrv.zakonodavstvom?
6.prosudbeni i razvojni model i to povezati sa hrv zakonodavstvom?
Znam da ima dosta toga,ali ne znam ove odgovore,pa eto ako tko ima volje da mi ih objasni ukratko! Hvala

GEORGE C

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitanja s današnjeg roka:
1. službenici kao nositelji povlastice i spoils system
2. merit sistem i iznimke
3. ustrojstvene jedinice nadležne za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima i njihovi poslovi
4. odbor za državnu službu
5. tvrde i meke metode ULJP-a
6. konponente osnovnog okvira za model uljp-a u javnoj upravi prema svjetskom izvješću UN-a
7. razlika između klasnične personalne funkcije i funkcije ULJP
8. metode i tehnike zapošljavanja u JU
9. kako se u karijernom sustavu bira vodeće osoblje
10. nedostaci administrativnog modela upravljanja

Darijana

da li je dovoljno uciti za kolokvij po skripti pitanja odgovori za prvi kolokvij iz skriptarnice
Ja mislim da nije jer čini mi se da je gradivo drugačije raspoređeno za kolokvij ove godine više knjige a manje zakona...

Paulina

Pozdrav!Je li ima netko dobru skriptu, za preporučiti iz ovog kolegija, po kojoj je ucio i polozio? Zahvaljujem...

Zeljaa

Ja imam onu knjigu Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi pa ti mogu reci naslove iz te knjige- Koncepti javne uprave (43-62str)
Pojam i znacenje upravljanja ljudskim potencijalima (69-81)
Znacenje i koncepcija upravljanja ljudskim potencijalima u ju (89-107)
Osnovna obiljezja upravljanja ljudskim potencijalima i njihova primjenjivost u org.javne uprave (119-182)
Ona druga knjiga ima dvadesetak stranica
I ZODS, nema toga puno, jucer sam usporedila sa onim sto pise z skripti i to u skripti je sasvim dovoljno.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks