AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upis u V. i VI. semestar

hedviga

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav može li mi itko reći ide li na rok u 11mj. iz predmeta pravo okoliša i jeli možda već bio, dojmovi i literatura me zanima???
Hvala
pa za to imaš temu pravo okoliša pod izborni predmet:wink5:

pepy

šta da ja sada radim, platila sam 3600 bez veze, nekako mi se ne da nekome tamo zamjerati, a opet puno mi znači 1650 kn što sam više platila.

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
šta da ja sada radim, platila sam 3600 bez veze, nekako mi se ne da nekome tamo zamjerati, a opet puno mi znači 1650 kn što sam više platila.
Nisam upoznata sa slučajem ali oni ti vraćaju novac i obično ti bude na računu za par dana,zovi Sanju...pa znaš ti što je 1650 kn...halo...bori se

hedviga

prvo referada
povedi i Nji ako će htjeti
pristojnim tonom:angry26::sweat: izloži situaciju:happy:
ak će još biti problema
pravac Marčetić:wink5:

pepy

otići ću sama sljedeći tjedan u ponedjeljak najvjerovatnije, ovaj tjedan radim do 5 svaki dan pa ne stignem. ionako moram postaviti par pitanja o praksi jer bi i to voljela riješit što prije!

ako ne stignem u ponedjeljaka kada rade u utorak popodne?

Nji

Pozdrav svima! Imam jedno pitanjce. Redovna sam, bez plaćanja. Ove godine sam upisala čitavu treću. Sanja mi je rekla da iduće godine, ukoliko ne diplomiram, plaćam godinu. Jel to na kraju tocno ili nije??? Samo sam do sad jednom upisala parcijalu, tj. pad (parcijalu druge). Hvala na odgovorima :)
Pa valjda je..Redovni si...Znači da trebaš u roku završit!Ako ne završiš moraš platit...

Pa probaj prvo nazvat!Danas već...Fakat je ljubazna i ok Sanja,mislim da će ti odgovoriti...
E a koji put si treća??
Stvarno mi nije jasno kak ti je tak naplatila ak si u situaciji istoj,istoj kao i ja...Ne kužim...

Popodne ti rade utorkom od 15-16 h,ali sljedeći tjedan ti više nisu upisi...Pa bi možda bilo bolje ovaj tjedan...Ma zovi...

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav svima! Imam jedno pitanjce. Redovna sam, bez plaćanja. Ove godine sam upisala čitavu treću. Sanja mi je rekla da iduće godine, ukoliko ne diplomiram, plaćam godinu. Jel to na kraju tocno ili nije??? Samo sam do sad jednom upisala parcijalu, tj. pad (parcijalu druge). Hvala na odgovorima :)
Bez plaćanja (tj. na teret ministarstva) možeš studirati 4 godine.
Pretpostavljam da si upisala 2006/07..

Nji

E da ovo za prijavu teme bez prakse,a ova teta iz sobe 8 je zvala dole sanju da se konzultira,pa mi je prijavila temu,valjda zato kaj mi nije bilo dopušteno upisat praksu u parcijali prošle godine (to sam joj i rekla,napomenula),pa su rekle da se za praksu dogovaram s Tijanom,kad bude,i prijavila mi je ,valjda zato kaj mi je takva situacija...
A da vidjela sam na oglasnoj ispred sobe 8 da piše,stvarno da za prijavu diplomskog izvanredni trebaju i potvrdu prakse...Ali valjda kad mi je situacija takva kakva je...
Možda se to i mijenja sad,trebalo bi...Nekak mi se čini da je to malo zastarjelo pravilo,pošto mi isto sad moramo odradit praksu,i ne može se samo donijet potvrda da radiš bilo gdje...

amalka

Oh, pa ovo više nije normalno, tu svako svoju politiku vodi... a onda su mene zaj... generalno kad nisam temu mogla prijaviti a u istoj sam situaciji.

onda ja sutra PONOVNO idem tamo i reći ću da ne mogu nekima prijaviti temu a nekima ne...

uglavnom, što se tiče PRAKSE bila sam kod prof Tijane
ona kaže da nije mjerodavna za odobravanje prijevremene prakse (tj one koju sami pronađemo) te treba podnijeti molbu prof. Marčetić za odobrenje.
eto toliko ...

Nji

Odi ponovo probat prijavit možda su se tek sad dogovorili kaj da rade s nama takvima...Kad su skužili da ima i toga!Ma...ne znam kaj bi rekla...Ja sam mislila da će i meni to tak reći...Jer sam to tu pročitala...Naglasi da nisi mogla upisat praksu u parcijali...

Samo nemoj "krenut u napad":crazy::crazy:
lagano...

hedviga

Samo nemoj "krenut u napad":crazy::crazy:
lagano...
ja ću reć: a onoj Enđi ste dali, ha?
:angry26::laughing:
mislim da će me skužit
a sad jel to njima dovoljno lagano
ja sa ljubaznošću obično dobijem uljudni otkantaus...

Nji

Ma na finjaka,ako si ljubazan ne znači da se daš zaje...
To sam mislila...
A ne da prvo pucaš, pa onda pitaš...:wink5:

Jasna

molim vas potvrdu informacije.. čula sam da izvanredni studenti stari program mogu polagati ispite sa 3. godine ako im je ostao 1 ispit sa druge?

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
molim vas potvrdu informacije.. čula sam da izvanredni studenti stari program mogu polagati ispite sa 3. godine ako im je ostao 1 ispit sa druge?
Studenti po starom programu mogu polagati ispite 3.godine ako im je na 2.god. ostao još jedan ispit.

zoki

bok gospođa mirjana u refereadi mi je rekla da će upisi u 3. godinu bit u 9.mj i da će pisati na webu od kad točno do kad pa me zanima gdje se ti datumi mogu vidjeti ako zna netko

archi

Pozdrav svima,
trebala bih malu pomoć... U 9. mjesecu upisujem parcijalu treće, znači sve osim prakse, diplomskog i jednog izbornog predmeta.. Ali se dvoumim da li da upišem redovno ili izvanredno.. Ove godine sam se upisala na pravo kao redovni student, pa ne znam kako će mi biti lakše kombinirati ispite.. Redovno, zbog kolokvija i slično, ili izvanredno zbog manjih obaveza...

Kakva je razlika između redovnih i izvanrednih studenata na trećoj godini, u smislu predavanja, prakse i općenito obaveza.. Što bi mi vi preporučili?

HVALA PUNO unaprijed, znam da je još rano za takve stvari i da imam još mjesec - dva, ali voljela bih se što prije odlučiti...

Martina

Ja sam izvanredni i jedino od predavanja na koja sam išla su NOMOTEHNIKA, INFORMATIČKA RADIONICA I VJEŽBE UPP pa mislim da bi ti to bilo lakše. U svakom slučaju pametnije je ići na predavanja na pravu nego kod nas. Mislim, korisnija su.

Naravno da je i cijena u pitanju, ovisno jesi redovni uz plaćanje ili bez plaćanja.
Cijena za god. izvanrednog stud. je 3600,00 kn

ne znam kako je s redovnima s obzirom da sam od početka studiranja izvanredni student

archi

Ja sam izvanredni i jedino od predavanja na koja sam išla su NOMOTEHNIKA, INFORMATIČKA RADIONICA I VJEŽBE UPP pa mislim da bi ti to bilo lakše. U svakom slučaju pametnije je ići na predavanja na pravu nego kod nas. Mislim, korisnija su.

Naravno da je i cijena u pitanju, ovisno jesi redovni uz plaćanje ili bez plaćanja.
Cijena za god. izvanrednog stud. je 3600,00 kn

ne znam kako je s redovnima s obzirom da sam od početka studiranja izvanredni student
Hvala ti.. I ja mislim da bi mi možda bilo bolje upisati izvanredno, ali opet bi mi dobro došlo da mogu na kolokvije, pa se dvoumim... Jesu li za redovne sva predavanja obavezna?

Koji si ti smjer upisala? Kakva je općenito težina predmeta na trećoj godini? Oprosti što gnjavim, ali sad sam sva u panici jer nemam pojma što me čeka... :blushed:

Ja ću parcijalu upisati, s nekih 46 bodova.. Tako da mislim da nije velika razlika u cijeni.. Muče me jedino predavanja i praksa.. Kak ide to s praksom za izvanredne? Negdje sam vidjela obavijest da moraju ići 3 mjeseca na praksu ili donijeti potvrdu da su u stalnom radnom odnosu?

Uh, puno pitanja.. Sorry.. :wink5:

koki

Draga archi,
od kolokvija na trećoj imaš samo jedan iz postupovnog, i možda koji na predmetima smjera, zavisi za koji smjer se odlučiš (ja sam bila ekonomski i zadovoljna sam s njim, ni preteško, ni prelako). Težina predmeta - postupovno i lokalna najteže, menadžerski smjer dosta zahtjevan, kod izbornih pazi na policijsko - teže nego što se čini (mlad i nadobudan profesor ispituje - isti kao i na postupovnom).
Što se tiče prakse za izvanredne - mislim da oni trebaju donijeti potvrdu da rade, nadam se da će ti netko od izvanrednih to bolje objasniti, a redovni pet dana obavezno u nekom ministarstvu ili drugoj upravnoj organizaciji (ove su godine išli i u zatvor).
Ti si temeljita, prođi topice po predmetima i odluči sama, u svakom smjeru ima i zeznutih i laganih predmeta - javne službe, višestupanjska uprava te teorija organizacije su jedni od zeznutih - najviše zbog profesora, ali neka te to ne odbije, ako ti se sviđaju predmeti.
Kod vježbi i nomotehnike razlika je u broju radova koji se trebaju napisati, mislim da izvanredni imaju jedan manje.
Ja sam, da se pohvalim, diplomirala kod prof. Ravlića prije desetak dana i mogu reći o trećoj godini da je lakša od druge, ali ima par predmeta oko kojih ćeš se morat pomučiti.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks