AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

U sklopu Pravnog?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

patti

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pa zašto su inda i osnovali ovaj fakultet ako eto svi kao brundamo da se uz ekonomiste i pravnike nećemo zaposliti...mislim, šta su oni vredniji od nas zbog nečeg?
Oke pravo je definitivno zahtjevniji fakultet, ali te konstantne komparacije ne dovode do ničeg konkretnog samo da se osjećamo bjednije, a i sam stva studenata spram ovog faksa puno toga govori i o nama.
Drugo, čekati da oni uvedu taj famozni 3+2 je ko da čekamo Godota, mislim smisao bolonje jest mobilnost pa stoga ne vidim razloga da ne probam još 2 god. na nekom drugom fakultetu ako mi odobri (taj neki fakultet, jer je to ionako do njih). nisam baš sigurna ni da mi se da još 2 god kisit na faksu koji ima katedre da bi si osigurali plaće i gradivo koje mi zvuči kao da učim 'bajke' a u praksi je to goli...i čini mi se kao da stalno spremam jedan te isti ispit.
Bilo bi sjajno kada bi se potrudili i ponudili nam više i tu mogućnost izbora, kavalitetnije kolegije, više prakse, više angažmana, gostiju predavača i takvih nekih stvari...cesta je dvosmjerna...

frenki

Hey! Ovo sam čuo jutros na Dobro jutro Hrvatska!

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU
PRAVNI FAKULTET OSIJEK

raspisuje

N A T J E Č A J

ZA UPIS NA SPECIJALISTIČKI STRUČNI DIPLOMSKI STUDIJ
JAVNA UPRAVA

ZA STJECANJE STRUČNOG NAZIVA: STRUČNI SPECIJALIST / STRUČNA SPECIJALISTICA JAVNE UPRAVE (spec.publ.adm.)

PRAVO UPISA NA STUDIJ IMAJU PRISTUPNICI KOJI SU ZAVRŠILI STUDIJ DRUŠTVENOG USMJERENJA :
• stučni prvostupnik/prvostupnica javne uprave
• upravni upravnik uz priloženo uvjerenje o priznavanju stručnog naziva stručni prvostupnik/prvostupnica (sukladno čl. 120 st. 1. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)
• stručni prvostupnik/prvostupnica koji su završili neki drugi stručni studij uz polaganje razlikovnih ispita
• oni koji su završili neki drugi stručni dodiplomski studij uz polaganje razlikovnih ispita uz priloženo uvjerenje o priznavanju stručnog naziva stručni prvostupnik/prvostupnica (sukladno čl. 120 st. 1. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)
• oni koji su završili preddiplomski studij

Pristupnici se prijavljuju na propisanom obrascu koji je dostupan na internet stranici Pravnog fakulteta u Osijeku Pravni fakultet u Osijeku S. Radica 13, Hrvatska-Croatia, Faculty of Law in Osijek - Croatia, profesori, asistenti,novaci S. Radica 13, 031-224-500 - Osijek, Hrvatska-Croatia, Faculty of Law in Osijek-Croatia na kojem je i popis priloga koje treba priložiti uz prijavu. Na istoj internet stranici nalazi se i studijski program, te sve dodatne obavijesti.

Studij traje dva semestra (jednu godinu).

Školarina iznosi 16.000,00 kuna uz mogućnost obročnog plaćanja.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA : 25. OŽUJKA 2011.

Potpisane prijave se šalju na adresu:
Pravni fakultet u Osijeku
(studij: Javna uprava)
S. Radića 13
3100 OSIJEK

Prijave se mogu poslati i putem e-maila na [email protected]
Informacije se mogu dobiti na e-mail: [email protected] ili na tel. (031) 224-533

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi jedina mogućnost,ako nema posla u Hrvatskoj ja selim za Njemačku :D ;)Švicarsku ili Austriju

vodenjak

Ja sam pitala neki dan u referadi šta će bit s našim studijem,rečeno mi je da će se pripojit PF u Zagrebu.Da studenti neće biti oštećeni ni na koji način,ali da nam za sad još ne mogu omogučit nastavak studija,znači +2 godine.I da nemamo razloga za brigu.

mica

eto jučer je prof. Marčetić rekla da smo od iduće akademske 2011/2012 u sklopu PF, tj. još treba samo neke tehničke stvari riješiti, u biti ništa se ne mijenja ostaje sve po starom isti prof, ista zgrada...:laughing:što se tiče 3+2, to je isto u planu samo nije da ćemo baš svi na to masovno hrliti jer će postojati najvjerovatnije kvote i određeni uvjeti za upis...a kad se i to završi opet će ostati problem zaposlenja jer to kod nas nije još prepoznato uz pravnike i ekonomiste tako da će sigurno proći još desetak godina dok ne zaživi :wink5:
ali meni sad nije jasno zašto nas uopće sile na tu razliku po bolonji kad još duže vrijeme neće biti tih famoznih 3+2?što se uopće događa baš i nisam u toku zbog čega se pripajamo pravnom fakultetu...hvala na info...

Fireflower

da, naravno da nećemo svi pohrlit, naravno da će staviti kvote. naravno da nam se mora ograničiti pravo studiranja u +2 shemi koja će zaživjeti vjerojatno za 5 godina (ako i tada! jer ako je u 5 godina nisu bili u stanju staviti u funkciju onda neće ni u narednih 5 mjeseci) . i naravno da mi ne pada na pamet natezati se s ovim više od ovoga što se natežem i koliko ću se natezati još do te tzv. diplome. jednom kad je se dokopam tražim bilo koju drugu opciju za nastavak. jer ovo je farsa a ne studij, bio u sklopu pravnog ili ne.

Ljudi jedina mogućnost,ako nema posla u Hrvatskoj ja selim za Njemačku :D ;)Švicarsku ili Austriju
Ja u Skandinaviju! ASAP!

misty

Mislim da bi se iz udruge trebao netko oglasiti sa točnim, provjerenim i detaljnim "tko, kada, zašto, koliko" informacijama pa da nas i tu malo informiraju, a ne reći kako tu nije mjesto za informiranje nego da svi trebamo doći na sastanak udruge pa ćemo tamo čuti sve i svašta (tako je jednom prilikom rečeno ovdje na forumu) ili pak neka bace pogled na facebook stranice. A ne moram reći da za jedan ili drugi slučaj netko nema vremena, pa dođe tu u nadi da će neku informaciju naći. Mislim da bi bilo pošteno od uvaženih članova udruge da se dobro informiraju kod nadležnih s faksa pa da nam prenesu te informacije u kojoj je sve to fazi jer očito je da nedostaje komunikacije između udruge i studenata koja je najaktivnija u vrijeme prikupljanja potpisa za dekanski rok i sličnih aktivnosti. Ako ništa drugo, barem da se stane na kraj ovim pričama "ova je rekla ovo, ova je rekla ono pa je to točno" i tako to, a hvala nekome mi tu možemo do besvijesti nagađati što će biti, a što neće... :wink5:

patti

Pod uvijetom da 'nadležni s faksa' barataju ikakvim pouzdanim informacijama ili da ih stvarno žele podijeliti, jer izvlačenje iz njih je ravno izvlačenju državne tajne ili slično tomu.

misty

Pod uvijetom da 'nadležni s faksa' barataju ikakvim pouzdanim informacijama ili da ih stvarno žele podijeliti, jer izvlačenje iz njih je ravno izvlačenju državne tajne ili slično tomu.
Moraju davati informacije, barem kolegama iz udruge da bi nas na kraju oni mogli obavijestiti što se događa...pa i ne mislim samo na ovu situaciju nego i na sve ostalo. Udruga je kao nekakav posrednik između nadležnih i studenata, zar ne?:wink5:

marac

Re: Info o pripajanju PFZG-u

o čemu je bilo riječi na sjednici 24.3...tko nas može o tome informirati...kad je tu uvijek sve obavijeno velom tajni...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks