AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Tribina o nastavku Upravnog studija

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Sastanci udruge su otvoreni za sve, dođite tamo, predložite to što imate i krenite u akciju!
Na sastanku se pojave uvijek isti ljudi, prema tome ne možete kriviti udrugu za djelovanje ili ne djelovanje, to jest za neuvažavanje vaših stavova...
Najlakše se kriti iza nickova za forumu i predlagati neke ideje!

Nela

slažem se schuman s tobom
svi su aktivni kada treba kritizirati ali kada bi trebalo nešto napraviti ili u nečemu pomoći ili se jednostavno pojaviti na tribini to je onda teško
krenite od sebe a ne od drugih
dođite na sastanak udruge
zajedno možemo više

Mustang11

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ja sam napisao prijedlog, nikako kritiku na način rada udruge.
Idemo vidjeti tko bi sudjelovao aktivnostima vezano za nastavak studija???

Dopunite listu da vidimo koliko nas ima.

1. ja - Mustang11

Nela

ne vrijedi ti raditi popis, to baš ništa ne znači
dođi na sastanak - utorkom u 17:15
i svi ostali koji bi se htjeli pridružiti

george costanza

Sekcija prvostupnika javne uprave Instituta za javnu upravu je već poslala dopis svim relevantnim institucijama. Središnji državni ured za upravu (sada Ministarstvo uprave), Agencija za znanost i visoko obrazovanje, MZOŠ, Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje itd.
Znam da su i kolege iz studentske udruge poslale zaključak s tribine („Nastavak upravnog studija“) nadležnim institucijama. Vjerujem da i Studentski zbor dobro surađuje s udrugom „Upravni student“.

Savjetujem studentima da dođu na sastanak studentske udruge. Ne vjerujem da će vas siliti da se učlanite ili nešto slično, ali svakako bi bilo dobro da porazgovarate, razmijenite ideje i sl.

Sekcija prvostupnika javne uprave Instituta za javnu upravu će vrlo vjerojatno krajem listopada organizirati jednu tribinu pa je to zgodna prigoda da se okupe stručni prvostupnici javne uprave, studenti i drugi zainteresirani.
Detalje ćemo Vam javiti na vrijeme. Siguran sam da će uredništvo IZS-DVZ objaviti naš poziv. Naime i dosad smo dobro surađivali :wink5:.

Nirvana

može li mi netko objasniti, prema shemi mzos-a poslije stručnog studija od 3 godine moguće je studiranje na specijalističkom studiju od 2 godine čime se postaje specijalist struke ali nije omogućen magisterij i to je ono što bi vi htjeli postići ili...

Cokolada

ja sam napisao prijedlog, nikako kritiku na način rada udruge.
Idemo vidjeti tko bi sudjelovao aktivnostima vezano za nastavak studija???

Dopunite listu da vidimo koliko nas ima.

1. Ja - mustang11
definitivno se slaŽem da bi trebali neŠto orgaanizirati.poput prosvjeda,peticija il sl.da se vidi Što je sa tih 2 god.

Pogotovo sada kad je aktualno pitanje reforme drŽavne uprave i ulazak rh u eu,molim naŠu udrugu da pokrene neŠto

svi za jednog jedan za sve

Pontifex

Ma prosvjed bi po mome mišljenju trebao biti krajnje sredstvo, dakle prvo valja iscrpiti neke "redovne" puteve, kao potpisivanje peticije i sl., ali koliko shvaćam trenutno je zahtjev koji je podnjet od strane veleučilišta za specijačlistički studij kod Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje na odobravanju pa sada vjerojatno možemo samo čekati, a sada bi vjerojatno bitnije pitanje bilo kada bi po prilici vijeće trebalo donijeti odluku, da li možda netko zna???

Mustang11

Ma prosvjed bi po mome mišljenju trebao biti krajnje sredstvo, dakle prvo valja iscrpiti neke "redovne" puteve, kao potpisivanje peticije i sl., ali koliko shvaćam trenutno je zahtjev koji je podnjet od strane veleučilišta za specijačlistički studij kod Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje na odobravanju pa sada vjerojatno možemo samo čekati, a sada bi vjerojatno bitnije pitanje bilo kada bi po prilici vijeće trebalo donijeti odluku, da li možda netko zna???
Pa upravo je cilj prosvjeda da se izvrši pritisak na to Vijeće da izvadi predmet iz ladice, obriše prašinu i zveknu žig da se odobrava...

A i kad se malo afirmira javnost, tisak i tv, onda djeluje i Ministarstvo...vjeruj mi znam šta pričam jer radim u jednom od ministarstva i čim nekaj dospije u novine i tv odmah se hitno poduzimaju svi mogući koraci...pogotovo sad kad je premijerka zasukala rukave...

Cokolada

pa upravo je cilj prosvjeda da se izvrši pritisak na to vijeće da izvadi predmet iz ladice, obriše prašinu i zveknu žig da se odobrava...

A i kad se malo afirmira javnost, tisak i tv, onda djeluje i ministarstvo...vjeruj mi znam šta pričam jer radim u jednom od ministarstva i čim nekaj dospije u novine i tv odmah se hitno poduzimaju svi mogući koraci...pogotovo sad kad je premijerka zasukala rukave...
potpuno se slaŽem ,idemo na prosvjed.

Treba se Čuti naŠ glas.

Nemojte biti pasivni,treba neŠto uČiniti...

vodenjak

ne znam jeste li bili na našim novim stranicama društvenog veleučilišta,ali u statutu,odnosno pravilniku već se spominje ta 4.godina specijalističkog studija. Znači bit će to odobreno,samo je pitanje vremena. Ja sam se malo informirala i navodno postoji mogućnost da se to održava na nekom stranom jeziku i definitivno će biti uvjetovano poznavanjem nekog stranog jezika. Jedina stvar koja se meni ne sviđa je ta što i nakon završenih tih 4. i 5. godine nećete dobit diplomu sveučilišta ,već običnog prvostupnika ( razlog tome je što se pravni lobi protivi jer bi onda njih bilo malo ili uopće ne bi bilo u državnoj upravi). S tom diplomom možete nastavit onda studirat na nekom sveučilišnom studiju ali na način da krećete od 4.godine ( što sad nije bilo moguće ,jer krenuli biste od prve). I da kažu da neće biti jeftino i da cijena neće biti prihvatljiva za svakog.

Žuža

( razlog tome je što se pravni lobi protivi jer bi onda njih bilo malo ili uopće ne bi bilo u državnoj upravi).

Evo tu je problem svega!!!

archi

ne znam jeste li bili na našim novim stranicama društvenog veleučilišta,ali u statutu,odnosno pravilniku već se spominje ta 4.godina specijalističkog studija. Znači bit će to odobreno,samo je pitanje vremena. Ja sam se malo informirala i navodno postoji mogućnost da se to održava na nekom stranom jeziku i definitivno će biti uvjetovano poznavanjem nekog stranog jezika. Jedina stvar koja se meni ne sviđa je ta što i nakon završenih tih 4. i 5. godine nećete dobit diplomu sveučilišta ,već običnog prvostupnika ( razlog tome je što se pravni lobi protivi jer bi onda njih bilo malo ili uopće ne bi bilo u državnoj upravi). S tom diplomom možete nastavit onda studirat na nekom sveučilišnom studiju ali na način da krećete od 4.godine ( što sad nije bilo moguće ,jer krenuli biste od prve). I da kažu da neće biti jeftino i da cijena neće biti prihvatljiva za svakog.
Pozdrav, zanima me od kud ta informacija da će se eventualno moći nastaviti studirati nakon specijalističkog studija na sveučilišnom? Koliko sam ja vidjela prema shemi studija objavljenoj na stranicama MZOS-a nema te mogućnosti...

Tompa

Jedina stvar koja se meni ne sviđa je ta što i nakon završenih tih 4. i 5. godine nećete dobit diplomu sveučilišta, već običnog prvostupnika (razlog tome je što se pravni lobi protivi jer bi onda njih bilo malo ili uopće ne bi bilo u državnoj upravi). S tom diplomom možete nastavit onda studirat na nekom sveučilišnom studiju ali na način da krećete od 4 godine.
To je jednostavno nemoguće. Naime, prema Bolonji prvostupnik ili baccalareus je onaj tko završi trogodišnji studij, odnosno skupi 180 ECTS bodova.
Ako završiš četvrtu u petu godinu i time skupiš sveukupno 300 ECTS ne možeš opet bit prvostupnik. Hoćeš li se tvoje zvanje nazivat 'magistar javne uprave' ili 'specijalist javne uprave' to je manje važno.
Važno je da si završio visoku školu specijaliziranu za rad u javnoj upravi.

Nela

nisam baš sigurna da si to sve našla u statutu
sve je još u prosecu, imenovani su recenzenti i čekaju se recenzije na program
zašto bi bilo na stranom jeziku??
ne možeš biti prvostupnik poslije 4. i 5. godine
prof. Koprić i prof. Marčetić na tribini su rekli da će skolarine vjerojatno biti iste kao ove...

vodenjak

ma neće se nastava odvijat na stranom jeziku,ali bit će više zastupljeni predmeti na engleskom,prema tome logično je da traže poznavanje nekog jezika. Sve sam te informacije dobila od tete iz referade kad sam se upisivala u 3.god znači prije nekoliko dana.Sve sam ispitala što me je zanimalo i podjelila s vama. Ja sam očekivala da ćemo dobit s 4. i 5. god diplomu sveučilišnog studija,ali nećemo. Jedino što se može napravit je nastavit studirat na nekom sveučilišnom studiju ,ako baš želimo takvu diplomu,ali s tim da krećemo od 4. god + 5 god na tom sveučilišnom studiju. I upravo zbog te razlike u veleučilištu-sveučlištu,na našem upravnom studiju moraš završit 5 godina,da bi mogao nastavit od 4.god npr. na pravu. A s završene naše 3 godine na koji god faks dođeš možeš se upisati samo bez prijemnog a inače krećeš od prve godine.

možete mi vjerovat ,a i ne morate,ja sam pitala tetu u referadi i stvarno se potrudila da mi sve objasni. Uglavnom teta Sanja iz sobe 3,tako mi je rekla ,pitajte ju sami ako hoćete. Ja sam samo htjela znati da li mi se to isplati nastavit i plaćat,jar imam upisanu pauzu 4.god na pravu,pa me konkretno zanimalo šta dobivam s tom 4 i 5 god.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks