AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

ivab080

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav,
zanima me da li je netko od izvanrednih bio na predavanjima i ako da šta kažu prof oko predmeta? i gleda li se dolaznost?

anđa

Dragi kolege i kolegice, imam par pitanja vezano za ispit. Da li se pismeni dio ispita provodi online ili u Gunduličevoj? I da li pismeni još uvijek bude koncipiran na način da ima 10 pitanja odnosno 5 pitanja svako po 2 podpitanja ili je došlo do nekih izmjena?

ANA1003

Kolokvij: ZUS 01.mj.2025. - 20 pitanja ( točno/netočno, zaokruživanje; jedan, dva ili više točnih - nikad svi!):

Nadležnost suda, Odbačaj zahtjeva za izuzeće, Zainteresirana osoba, Poduzimanje radnji u upravnom sporu, Prethodno pitanje, Obustava upravnog spora, Ogledni spor, Povrat u prijašnje stanje, Presuda, Odbijanje tužbenog zahtjeva, Rješenje, Žalba protiv rješenja, Ovlasti Visokog upravnog suda u odlučivanju po žalbi, Razlozi obnove spora, Podnošenje zahtjeva, Sastav vijeća Vrhovnog suda RH, ...

Rok 17.02.- ponedjeljak-online-položen kolokvij- 7 pitanja UZUS i Konvencija- isti princip:

Pozitivna nadležnost, Izborni sporovi, Odluke (usvajanje ustavne tužbe), Žalba (u vezi sudaca), Vjeroispovijed, Plenarna sjednica, Odbor ministara.

Usmeni- utorak/srijeda- Turudić i Held:

Tko može podnijeti Zahtjev za ocjenu suglasnosti, Ekscepcija ilegalnosti, Rok za ustavnu tužbu, Uvjeti za izbor sudaca, Podnesci, Pojedinačni zahtjevi iz Konvencije, kada je RH potpisala, u kojem protokolu se nalazi "Zaštita vlasništva",...

Velika količina gradiva, preporuka položiti kolokvij.

Posljednje uređivanje:

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Preporuke za kolokvij. Ove godine za izvanredni nisu bila obavezna predavanja, a bio je omogucen kolokvij. Ispit se pise preko Merlina (ZUS, Zakon od Ustavnom, Konvencija), 20 pitanja ticno/netocno, vise tocnih. Rezultatei se vide odmah. Usmeni kod Held je bio zapravo bezbolan; Zahtjev i prijedlog za ustavnu tužbu, koji je rok za podnošnje ustavane tužbe i što je ustavna tužba, neko od prava iz konvencije objasniti, iz zusa nesto koji sud donosi presude o zalbama prvastupanjskog suda... pita po 2 pitanja

Jenny555

Bok,kolege! :) Položila sam i posljednji ispit s 1. godine diplomskog studija
Usmeni ispit (prof. Held) - bila su dva pitanja : što su to rezerve - objasni? Povrat u prijašnje stanje?
Sretno svima! :)

surbek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Sta nije predavanje iz sudske kontrole uprave sutra prema rasporedu?
Ja sam izvanredan tako da smo mi imali danas. Jel mi možeš molim te javit šta će prof reć sutra u vezi predmeta? Nisam mogao ići a zanimaju me neke osnovne informacije tipa kako će izgledati seminar, hoćemo li pisat u timovima ili pojedinačno itd. (ukoliko si i ti upisao seminar iz ovog predmeta)

surbek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Predavanja nisu obavezna,niti uvjet za izlazak na kolokvij , niti na ispit.
A kada su kolokviji za izvanredne i koji tip? Na zaokruživanje, esejska pitanja ili nesto treće? Tražim izvedbeni plan predmeta ali ga ne mogu pronaći. Hvala puno unaprijed

Posljednje uređivanje:

Vugra

Kolokvij je 20.1.
20 pitanja na zaokruživanje , gradivo je Zakon o upravnim sporovima - cijeli

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks