AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Pomozite nam dopuniti Skriptarnicu

Ako imate skripte kojih još nema u našoj Skriptarnici foruma , pošaljite ih na [email protected] .

Svaka poslana skripta može pomoći drugim kolegama u učenju i pripremi ispita.

Sudska kontrola uprave

Helena40

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Za ovaj predmet savjetujem da izađete na kolokvij i olakšate si život, jer je količina gradiva ogromna (ZUS, UZUS, Konvencija i 2 knjige + prezentacije). Predavanja nisu obavezna, ali preporučujem od srca da idete na njih jer su stvarno korisna i naglasi se kaj je najvažnije, a kaj nije (iskreno, malo toga nije). Imali smo jedan opći kolokvij koji je održan krajem 1. semestra (20 pitanja na zaokruživanje; točno/netočno, višestruko točni odgovori, jedan točan, 10 bodova za prolaz). Rezultati kolokvija vrijede tijekom cijele akademske godine.

Ja sam bila seminarist iz SKU tako da smo mi seminaristi gradivo iz UZUS polagali preko seminarskog kolokvija u 12. mjesecu, što je ogromni benefit. Treći dio gradiva se polaže na ispitnom roku i sastoji se od pismenog i usmenog ispita, a tko položi seminarski kolokvij i opći kolokvij onda samo ima 3 pitanja na ispitu.

Pitanja s roka 13.04. (samo Konvencija, pismeni dio): pojedinačne mjere, prema čl. 1. Protokolu 1. ljudi uživaju apsolutno pravo vlasništva bez ograničenja (tako nekako je bilo formulirano pitanje) i derogacija konvencije. Usmeni sam imala kod prof. Lane Ofak, a pitala me protokole uz Konvenciju, pravo vlasništva i nešto u vezi diskriminacije.

Učila sam dio gradiva iz knjige po onim skriptama koje sam napravila za svaku knjigu, dok sam ostatak učila baš iz propisa (ZUS, UZUS i Konvencija) i malo nadopunila s prezama.

SKU seminar

Iskrene preporuke za ovaj seminar, budući da postoji mogućnost polaganja gradiva iz UZUS preko seminarskog kolokvija, što je ogromna prednost. Seminar se sastojao od analize slučajeva iz sudske prakse i rješavanja zadataka + morali smo napisati seminar od 15-20 str. Preporuke za ovaj seminar jer zapravo bio koristan i zbog te mogućnosti seminarskog kolokvija (iako ima nešto više obaveza u usporedbi sa seminarima iz drugih predmeta, na kraju se to i isplati jer možete biti oslobođeni velikog dijela gradiva). Dolaznost je bila obavezna (max 3 izostanka).

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks