AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Stari program: Produžimo rok do kojeg moramo diplomirati!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Baš me zanima dal bi se tako ponašale da se radi o njihovim pravima, prestrašno! Baš si razmišljam kako je gadno kad uvijek dođem negdje u neku administraciju vaditi neke papire i onda me uvijek dočeka neka nadrkana službenica sa totalno neprofesionalnim, čak drskim ponašanjem...jučer sam u tim curama vidjela te službenice i jao si ga nama ako one jednog dana diplomiraju i budu takve prema strankama kad su već sad takve prema kolegama...a možda još nisu položile službeničku etiku, tko zna...
i ja sam mislila da barem među nama studentima na faksu neće biti takvih situacija, ali eto... a ne treba im ni položena službenička etika, možda samo malo "profesionalnosti" ili hajdemo reći ljubaznosti da daju peticiju ljudima koji žele potpisati... lijepo od njih što sjede tamo par sati dnevno ovih dana, ali niti to nema smisla (barem po pitanju ove peticije za stari program) ako nije svima izložena peticija da ju vide i potpišu ako žele.

xxx

Najljubaznije molim sve koji imaju bilo kakva saznanja - provjerena - o tome na kojim je sve veleučilištima produljen rok da čim prije ovdje objave, hvala!

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ja sam 9.bila na faksu i htjela sam potpisati za kolege za produženo dillomiranje, ali osoba koja je sjedila tamo za stolom u predvorju faksa je rekla da od toga ništa, da se samo potpisuje za dekanski, mene je to razočaralo, ja sam bila spremna potpisati za kolege, morat ću se e-malom obratiti udruzi, pozdrav

mito

Najljubaznije molim sve koji imaju bilo kakva saznanja - provjerena - o tome na kojim je sve veleučilištima produljen rok da čim prije ovdje objave, hvala!
ČEKA SE SENAT
"Starim" studentima produžetak roka do diplome

Objavljeno prije 3 sata i 10 minuta.

Posljednja promocija diplomanata "po starom"

Piše: D.M., Foto: www.057info.hr (Luka Gerlanc)

ZADAR- Studenti zadarskog sveučilišta, koji su upisali studij „po starom", odnosno prije uvoženja bolonjskog sustava, najvjerojatnije će dobiti produžetak roka u kojem moraju doći do diplome.

Takva je odluka očekivana budući da je poveći broj studenata kojima se nije žurilo da polože preostale ispite i napišu diplomski rad.

Rok im ističe 30. rujna ove godine, ali će se, neslužbeno doznajemo, produžiti za godinu dana uz određene uvjete. Apsolventi starog sustava zasigurno će ostati bez studentskih prava i nema sumnje da će dodatno studiranje morati platiti. To je već poznat model kojim se zadarskim studentima izlazi u susret posljednjih godina.
Konačnu odluku donijet će Senat Sveučilišta koji će se sazvati iza 20. ovog mjeseca. Na toj će se sjednici donijeti i novi akademski kalendar kojim će na zadarskom sveučilištu nova akademska godina započeti, kao i obično, 1. listopada.

martex

Tehničko veleučilište u Zg

martex

Netko je prije spomenuo, mislim kolegica Jadra, da su produžili i višoj ekonomskoj u Zg.

jadra

ima li netko ideju kako, tj. koliko bi nam mogli naplatiti tih eventualnih 3 mj.? :unsure:

martex

Ja se nadam produženju od godinu dana, svim ovim navedenim faksevima su produžili godinu dana, ne vidim razloga zašto nebi i nama tako.

xxx

Dragi moji nebolonjci imam jednu ogromnu zamolbu... molba kojom tražimo produženje roka + liste s potpisima su predane u referadu za sjednicu što znači da je skoro pa polovica posla obavljena ali ono što sada predstavlja problem je što smo kolegica anaya i ja spriječene u četvrtak u terminu od 13,30-15h otići na razgovor s pročelnicom s temom produženja roka pa bi molile da se javi netko tko bi mogao izdvojiti malo svog vremena da uz predstavnika udruge bude prisutantom razgovoru kao predstvanik starog programa.

Molimo vas da nam pomognete ipak nas dvije ne uspjevamo sve same. Možete se javiti ili njoj ili meni da vas malo više informiramo o trenutnoj situaciji. Pomozite nam da dosadašnji trud ne bude uzaludan, mi smo već toliko vremena i truda izdvojile za ovu akciju, vrijeme je da nam se uskoči u pomoć jer ovo su zadnji trzajevi da se akcija provede.

Unaprijed zahvaljujem!

martex

Ja nažalost ne mogu kad radim od 9 do 17. Ali sigurno če se javiti netko tko može. Jel se zna koliko se skupilo potpisa?

xxx

Ja nažalost ne mogu kad radim od 9 do 17. Ali sigurno če se javiti netko tko može. Jel se zna koliko se skupilo potpisa?
Na urudžbiranje je s molbom predno oko 100-tinjak skupljenih potpisa, a kolegica je još naknadno predala listu s 40-tak potpisa, samo je pitanje dal će u referadi htjeti priložiti naknadno predanu listu već predanoj molbi budući da je molba s peticijom već zaprimljena-urudžbirana.

Sljedeći ključni potez prije održavanja sjednice je u četvrtak uvjeriti prof. Marčetić da nam je produženje roka stvarno potrebno pa još jednom molim nekog tko bi to mogao neka se javi.

Thnx!

jadra

Sljedeći ključni potez prije održavanja sjednice je u četvrtak uvjeriti prof. Marčetić da nam je produženje roka stvarno potrebno pa još jednom molim nekog tko bi to mogao neka se javi.
jel se itko javio? :eusa_pray:

anaya

jel se itko javio? :eusa_pray:
Koliko znam nije još nitko, pa se stvarno nadam da će se netko tokom dana javiti da može otići sa kolegicom iz udruge na taj sastanak kod pročelnice...:unsure:

jaanu

Nadam se da ce ova peticija uspjeti..

No molila bih jednu informaciju..

Nisam dala 3 ispita s druge godine i cijelu trecu ... i sad ako me bace na bolonju znam da se placa 80 kn po bodu

ali dal se takoder placaju i ispiti koje sam odlusala a nisam dala .. tipa gradansko, radno, upravno .. ili samo oni koje nisam ni slusala do sad stila politologija itd ..

jer nelogicno mi je da se placaju ispiti koje sam odslusala a nisam dala .. jer zna njih sam vec platila ..

Molim ako netko zna neka mi odgovori

jadra

Nadam se da ce ova peticija uspjeti..

No molila bih jednu informaciju..

Nisam dala 3 ispita s druge godine i cijelu trecu ... i sad ako me bace na bolonju znam da se placa 80 kn po bodu

ali dal se takoder placaju i ispiti koje sam odlusala a nisam dala .. tipa gradansko, radno, upravno .. ili samo oni koje nisam ni slusala do sad stila politologija itd ..

jer nelogicno mi je da se placaju ispiti koje sam odslusala a nisam dala .. jer zna njih sam vec platila ..

Molim ako netko zna neka mi odgovori
plaćaš nepoložene ispite, platila si ih već, ali za jednu akademsku godinu. a uskoro počinje nova...
znači tih 5-6 novih ispita je samo još dodatno opterećenje, što financijski, što općenito...

recite mi da se netko javio da ide na taj razgovor...

xxx

plaćaš nepoložene ispite, platila si ih već, ali za jednu akademsku godinu. a uskoro počinje nova...
znači tih 5-6 novih ispita je samo još dodatno opterećenje, što financijski, što općenito...

recite mi da se netko javio da ide na taj razgovor...

Ne nitko se nije javio, već sam u rubrici dekanski rok iznjela svoje ogorčenje pasivnošću starog programa...nekad si razmišljam da stvarno ne zaslužuju da se rok produži:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

jadra

Ne nitko se nije javio, već sam u rubrici dekanski rok iznjela svoje ogorčenje pasivnošću starog programa...nekad si razmišljam da stvarno ne zaslužuju da se rok produži:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
ako se do večeras recimo oko 21h nitko ne javi ići ću ja.
nije mi baš "zgodno" jer ću morati otići s posla itd., frka je s ispitima... ali ako nitko drugi ne može... radije ću riskirat ispit nego produženje. nadam se da će biti vrijedno toga... pa nećemo sad odustat...
istina, i meni se čini da se sve ovo svodi na 3-4 osobe, ali bar onda te 3-4 osobe su vrijedne toga da se rok produži...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks