AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ima li tko mozda one prezentacije s predavanja?
Ja imam iz socijalnog, ali ne iz radnog. Ako ima tko iz radnog nek se javi pa da nam senda, pls.
Ja ti mogu poslati na mail te koje imam.

spoz1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi dragi da li netko zna možda SOCIJALNE RAZLOGE KOD OTKAZA, što je to uopce i gdje se nalazi?

koki

Ljudi dragi da li netko zna možda SOCIJALNE RAZLOGE KOD OTKAZA, što je to uopce i gdje se nalazi?
Mislim da ti je to ono kad poslodavac odlučuje kome će dati otkaz, mora voditi računa o socijalnim prilikama radnika kojeg namjerava otpustiti - koliko je star, koliko mu fali do penzije, kakve su mu prilike u kući, dali supružnik radi, koliko djece i ostalih uzdržava...i shodno tome može odlučiti dati otkaz nekome mlađem, nekome tko ima malo staža i ne uzdržava nikoga.

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanje glasi koja prava imamo na temelju rizika starosti u mir. osig. i TOČAN odgovor je na starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu. ( bila sam na ispitu kad je to pitala )

mya_zg

antonia pogledaj u skriptarnicu pod 2 skriptu imaš i knjigu i zakone ali tebi trebaju zakoni malo prouči skriptu

spoz1

Ljudi jel mi zna netko pliz odgovorit na pitanja:
1.mirovine-definicija
2.naknada štete-radnik-poslodavac-sve objasnit, kada poslodavac nadoknađuje štetu trecim osobama-o kakvoj krivnji se mora radit, o kakvoj šteti se mora radit
3.otkaz uzrokovan skrivljenim ponašanjem radnika-koje su obveze poslodavca prije davanja otkaza, na što radnik ima pravo

unaprijed hvala

ljubeeee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze mi netko reci kako je kod prof.ivane grgurev..atmosfera,nacin ispitivanja...jer kod nje odgovaram a nisam uopce upucena:S ako netko moze pomoci..

tratincica

Molim vas pomozite mi sa pitanjima kod prof. Grgurev!!
1. zasnivanje radnog odnosa u gospodarstvu (ima dosta pitanja u vezi gospodarstva, a nisam to nigdje vidjela, gdje je to uopće?)
2. nezaposlena osoba-sva prava i novčane naknade
3.sporazumni prestanak uor
4. radni službenici

HVALA!!
5.

Twity

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Molim vas pomozite mi sa pitanjima kod prof. Grgurev!!
1. zasnivanje radnog odnosa u gospodarstvu (ima dosta pitanja u vezi gospodarstva, a nisam to nigdje vidjela, gdje je to uopće?)
2. nezaposlena osoba-sva prava i novčane naknade
3.sporazumni prestanak uor
4. radni službenici

HVALA!!
5.
1) Zasniva se ugovorom o radu, on se sklapa u pisanom obliku, ako nije tako sklopljen poslodavac je dužan prije početka rada izdati pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu. Može se sklopiti na određeno(do 3 god) ili neodređeno. Sadržaj: uglavci o strankama(prebivalište, sjedište), mjestu rada, nazivu posla, vrsti rada, opisu posla, datumu početka rada, očekivanom trajanju ugovora, trajanju plaćenog godišnjeg, otkaznim rokovima, osnovnoj plaći, dodacima na plaću, trajanju redovtiog radnog dana ili tjedna.
2) Nezaposlena osoba je osoba koja je sposobna ili djelomično sposobna za rad, u dobi od 15-65 god. koja nije u radnom odnosu, aktivno traži posao i raspoloživa je za rad. Prava za vrijeme nezaposlenosti su: pravo na novčanu naknadu(ako u trenutku prestanka radnog odnosa ima najmanje 9mj.rada u posljednja 24 mj.), pravo na mirovinsko osiguranje(ako je ostvarila pravo na nn i ostvaruje uvjet godina života za stjecanje prava na starosnu mirovinu dok ne stekne uvjet mir.staža, a najduže 5 god), pravo na novčanu pomoć i naknadu troškova za vrijeme obrazovanja i pravo na jednokratnu novčanu pomoć i naknadu putnih i selidbenih troškova.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks