zamolila bih one koji su prošli ili su bili na drugom kolokviju, da mi kažu okvirno, kakva je teorija i kakvi su zadaci?? dali je teorija ista kao i u prvom, onako na zaokruživanje i nadopunjavanje,(lakša ili teža) i da li su zadaci onaj sa metodom FIFO i onom drugom i knjiženja da li se sastoje samo od onoga što se radilo na predavanjima??? Hvala
Teorija je bila na zaokruživanje i nadopunjavanje ko i u 1. kolokviju. Bila je lakša, bar meni.
Trebalo je napisat koje stavke ulaze u kratkotrajnu financ imovinu, koje su metode amortizacije ( vremenske i funkcionalne ), što je marža, od kojih 3 procesa se sastoji evidencija sirovina i materijala, što NE ulazi u osnovicu za izračun amortizacije ( imaš ponuđeno, samo zaokružiš ), nešto s potraživanima prema kupcima, mislim da je bilo pitanje kada nastaju, isto zaokružiš, onda ona 3 kriterija po kojima se amortizira materijalna i nematerijalna imovina, što ulazi u trošak nabave robe ( zaokružiš ), napisat nešto o degresivnoj metodi amortizacije, razlika između kratkotrajne i dugotrajne imovine... Mislim da bi to bilo to.
A kaj se tiče zadataka, bio je jedan s amortizacijom prema učinku :sad: , nešto za 1. i 2. godinu. Pa onda još 2 zadatka o sirovinama, robi i tako... Bila je promjena vezana za FIFO al se nije trebala radit tablica... Ugl ono kaj samo radili...
Sretno! :crazy: