AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

viexen

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima, molim vas pomoć...
do kada izvanredni studenti po bolonji mogu upisati višu godinu? ako je je do kraja 11 mjeseca to bi značilo da još i tijekom tog mjeseca možemo polagati ispite? naime nadobudno se nadam polaganju nauke i politologije tak da ne moram upisivat parcijalu..
hvala
savjetujem ti da prije svega nazoveš referadu i da pitaš do kad izvanredni moraju upisati višu godinu. uvijek do sada je to bilo do kraja 10.mj, ali ako su upisi do kraja 11.mj kako ti kažeš naravno da možeš polagati ispite još i u 11.mj !!
ali pošto ćemo se izboriti još i za dekanski rok (eto ti razlog da dodeš potpisati peticiju), pa iako moraš upisati do kraja 10.mj imat ćeš znači rok još u 10.mj za politologiju... SRETNO!!

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
izvanredni studenti mogu upisati godinu još u 11 mjesecu ali zadnji ispitni rok na kojem mogu polagati ispite prije upisa pada,parcijale ili više godine je dekanski rok ako ga ima,ako ga nema onda je to drugi rok u 9 mjesecu

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav,

zna li netko koji se predmeti mogu upisati s 3.godine, 2.godina sam i imam 34,5 ECTS?
Da li se upisuju bilo koji predmeti u iznosu 34,5 boda?

Može li se upisati i odraditi informatička radionica, vježbe upp i nomotehnika, te praksa, pa i ako imaš još koji ispit za položit s 2.godine?
Prošle godine sam bila u identičnoj situaciji.
Upisala sam sve iz zimskog (5.) semestra i
vježbe iz postupovnog iz ljetnog (6.) semestra.
Bitno je da upisani predmeti iznose maksimalno
34,5 ects-a.

Eh, da.. praksu i diplomski ne možeš upisati na parcijali.
Sve je napisano na upisnim materijalima (samo trebaš tražiti
upisni materijal za parcijalu treće).

Nicole

@Nicole:

Znači li to da kao izvanredni koji ću sljedeće godine upisivati ostatak 3.god.praksu mogu odraditi tek u 5.mj.2010... Ili si mogu naći sama i odraditi to čim upišem?

Znaš li kako su raspoređene grupe predmeta za izvanredne na 3.god.? Zanima me zbog toga što upisati a da ne čekam predugo na polaganje jer i izvanredni trebaju čekati da odslušaju, pa tek onda mogu pristupiti polaganju.

Mogu li se ove vježbe i inform. radionica odraditi i ako nemaš položene sve ispite sa 2.godine?
Informatičku i vježbe možeš odraditi iako još nisi položila ispite sa druge godine.

Ako ne radiš, morati ćeš odraditi praksu (5 dana). Termine za praksu određuje faks, tj. ove je ak. godine bio objavljen popis studenata u tri grupe. Koliko sam pratila topic ''pitanja o praksi'', ako si kao izvanredni student zaposlena u upravi, onda niti ne moraš posebno odrađivati praksu, nego samo napisati ''izvještaj'' (u dogovoru sa prof. zaduženom za praksu). Oni koji ne rade, moraju odraditi tu praksu sa ostalima.

Od kad izvanredni trebaju odslušati predavanja da bi mogli polagati ispite? To je nešto novo..

hedviga

Ne radim. Znači, onda ipak ispada da ću praksu morati čekati do 4,5mj, one tam godine, kad je faks odredi, da poludiš, to odugovlači stvari...

A ovo s odslušavanjem predmeta, to mi je prošle godine rekla gdja Klanac i ja sam se toga držala, iako se svi tome čude i vjerojatno to ne poštuju jer isto tako to ne znaju, a nitko ne provjerava.

Znači i nomotehniku i informatičku i vježbe upp, kada budu na rasporedu, mogu odraditi?
Koje si predmete smijera izabrala i koliko otprilike vremena treba za svaki? Može li se na njih nekako izaći prije ovih s 2.godine?

Puno hvala Nicole!!

apostolka

Ja sam redovni student,e sad zanima me ako upisem parcijalu jel gubim prava?:unsure:I koliko tocno uopce treba bodova za parcijalu?

Ivy

Admin
za parcijalu treba 31 bod
i ne gubis prava
ako prvi puta upisujes parcijalu odnosno ako prosle godine nisi upisala pad godine

Nicole

Znači i nomotehniku i informatičku i vježbe upp, kada budu na rasporedu, mogu odraditi?
Koje si predmete smijera izabrala i koliko otprilike vremena treba za svaki? Može li se na njih nekako izaći prije ovih s 2.godine?

Puno hvala Nicole!!
vježbe i radionicu možeš.
iz radionice je potreban samo potpis (mi nismo pisali nikakav ispit).
vježbe sve odradiš na predavanjima, prof ti da zadatak, predaš ga
i na kraju odeš po ocjenu. prof iz nomotehnike je rekao da će nam
čuvati ocjenu dok ne rješimo 2. godinu.
a iz vježbi iz postupovnog smo dobili potpis i pored njega ocjenu (bez žiga).

upisala sam organizacijsko-menadžerski smjer. ako želiš rješiti ranije,
preporučam međunarodni smjer. za izvanredne nisam sigurna mogu li što od
predmeta smjera riješiti ranije, s obzirom da se to inače radi preko kolokvija,
a čini mi se da izvanredni nemaju pravo na kolokvije (možda sam u krivu..).
ne mogu ti reći koliko vremena treba, nažalost, nisam još počela rješavati
treću.. radno je ljeto bilo ;)

NIKICA

MoŽe jedno pitanje upisala sam prvu godinu 2003/2004 te 2005/2006 upisala parcijalu te ponovno upisala parcijalu 2007/2008 ostala su mi dva predmeta nauka i politologija ako polozim politologiju imam li pravo upisati drugu goinu ili moram poloziti i politologiju i gubim li pravo studiranja unaprijed hvala nikica

Ivy

Admin
ako polozis nauku mozes upisati drugu
a ako ne onda vjerovatno ponovo parcijalu
ali nisma sigurna
najbolje je da se primis nauke
das ju i nemas problema

Nicole

ivy hvala puno.Jos me nesto zanima,sta sa testiranjem indexa,sta to je i kad se obavlja?
testiranje indeksa obavljaš u referadi (soba 10). potrebno je imati sve potpise, žig od sistematskog i zubara ako upisuješ drugu godinu i žig da si vratila knjige u knjižnicu na pravnom faksu ako si ih posuđivala.
uglavnom, bezbolno je, traje svega pol minute..ovisno koliko teti u referadi treba da pregleda indeks i onda ti lupi žig ''testiran''.

Nicole

aliiiiii ja nemam zig od zubara:crazy::crying2:
ako ti pomaže.. stomatolog kod kojeg trebaš otići je Željko Burigo
i ordinacija mu se nalazi na trgu hrvatskih velikana (kod džamije).

sgrdan

Imam jedno pitanje: izvanredan sam studen i prošle sam godine upisala parcijalu druge i položila sam sve ispite iz prve i tri iz druge, a ostala su mi još tri ispita iz druge. Da li mogu upisati ostatak predmeta s druge ili moram riješiti sve predmete koje sam upisala prošle godine?
Ne, samo upisuješ one koji su ti ostali za riješit!:happy: Kolko ja znam i onda kad to riješiš ideš na 3.god!:wink5: Neka me neko ispravi, ako imam krivo.:unsure:

lupa

Ludi da li netko zna može li se s parcijale druge upisat parcijala treće, ako se skupi preko 30 bodova. Neki kažu da se ne može a neki kažu da treba pisati molbu, a one tete se bojim da bi ju pitala:mama:

burnley

pitanje; - ako smo jednom upisali pad, možemo li još jednom prije vanrednog.. ili? neam pojma kako to funkcionira. i.. ako sam pao jednu god., i onda dam neke ispite, tj. zadovoljim bodovni kriterij, mogu li upisati parcijalu druge?

Ivy

Admin
jos da postavis pitanje da se moze shvatiti u kojoj siti situaciji...
ccc

prica ide za redovne studente
znaci ako padnes prvu godinu poslije nje ne mozes upisati parcijalu jer ce te baciti na izvanredne jer defatko ides na prvu godinuonda tri godine
ali ako si pao prvu upisao drugu i zelis upisati parcijalu trece mozes

Lukap

Jedno pametno pitanje, da li izvanredni studenti moraju imati kakve potpisiće i žigiće u indeksu ili normalno upisuju parcijalu ili čistu godinu, ovisno o bodovima koje su skupili?

mimek

Pitala sam tetu Mirjanu da li kao izvanredan student moram dolaziti na predavanja i skupljati kakve potpise. Rekla je da samo lijepo doma učim i dolazim na ispite. Pretpostavljam onda da skupljamo bodove ovisno o tome koliko bodova nosi koji ispit, i to je to.

luceee

bok svima...zna li netko,kod upisa parcijale,jel ja upisujem točno 31 etcs sa druge godine ili onoliko koliko sam skupila? i ako riješim tokom godine ostatak prve i to što sam upisala iz druge godine,mogu li odmah upisat parcijalu treće ili baš moram čistu drugu upisivat? hvala

maya_21

Redovan sam student i upisala sam prosle godine parcijalu druge,iz prve godine su mi
ostala 3 ispita koja jos nisam rijesila,pa me zanima kakva me sudbina ceka u najgorem slucaju ako ih ne uspijem rijesiti:prebacuju me na izvanredne ili imam pravo jos jednom
upisat parcijalu?!thnx

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks