AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pad godine

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ima jedan problem i nadam se da mi netko može pomoći!
ja sam prošle godine upisala parcijalu prve godine, s tim da sam ponovno upisala nauku, financiranje i politiologiju.
e sda moje pitanje glasi: dali mogu sad kad ću upisivati drugu godini prenjet opet financiranje?
(znači, to bi bilo treći put da ga prenosim)?
molim nekog da mi pomogne
hvala unaprijed:frustrating:

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ima jedan problem i nadam se da mi netko može pomoći!
ja sam prošle godine upisala parcijalu prve (misliš druge) godine, s tim da sam ponovno upisala nauku, financiranje i politiologiju.
e sda moje pitanje glasi: dali mogu sad kad ću upisivati drugu godini prenjet opet financiranje?
(znači, to bi bilo treći put da ga prenosim)?
molim nekog da mi pomogne
hvala unaprijed:frustrating:
možeš prenijeti financiranje, bitno je da si skupila 50 bodova iz prve godine,
a jesi ako si dala sve osim financiranja.

Valeee

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi ja zbunjena... Ovako, zanima me što ako upišem parcijalu druge godine, a sa prve mi ostane 3 ispita. Dali onda postoji određeni rok do kojeg moram dati ispite sa prve? I još nešto, ako dam sve što upišem sa druge i očistim prvu prije kraja godine (to samo navodim kao teoretsku mogučnost) dali mogu naknadno upisati i ostale predmete sa druge godine ili nakon toga slijedi i parcijala 3.godine. Zapravo, zanima me dal parcijala jedne godine osuđuje na parcijale do kraja studija?

Sonia

možeš prenijeti financiranje, bitno je da si skupila 50 bodova iz prve godine,
a jesi ako si dala sve osim financiranja.
jel to sigurno? jer tada po treći put upisuje isti predmet, jel se to smije? koliko ja znam, predmete ne možeš upisati više od dva puta

a u sličnoj sam situaciji jer su mi ostali uvod i financiranje, i to bi mi puno olakšalo da dam samo jedan ispit a drugi prenesem opet

Nicole

jel to sigurno? jer tada po treći put upisuje isti predmet, jel se to smije? koliko ja znam, predmete ne možeš upisati više od dva puta

a u sličnoj sam situaciji jer su mi ostali uvod i financiranje, i to bi mi puno olakšalo da dam samo jedan ispit a drugi prenesem opet
Dakle, upišeš prvi put 1. godinu - ne rješiš sve ispite i upišeš parcijalu 2. godine. Nakon toga položiš sve ispite sa prve godine, osim jednog (bitno je da nosi manje od 10 bodova). Znači, imaš 50 ects bodova s prve godine i upisuješ cijelu drugu godinu. (financiranje prenosiš - ne upisuješ ga ponovo u indeks treći put). Nadam se je sad jasno.

Ljudi ja zbunjena... Ovako, zanima me što ako upišem parcijalu druge godine, a sa prve mi ostane 3 ispita. Dali onda postoji određeni rok do kojeg moram dati ispite sa prve? I još nešto, ako dam sve što upišem sa druge i očistim prvu prije kraja godine (to samo navodim kao teoretsku mogučnost) dali mogu naknadno upisati i ostale predmete sa druge godine ili nakon toga slijedi i parcijala 3.godine. Zapravo, zanima me dal parcijala jedne godine osuđuje na parcijale do kraja studija?
Ako sad (2008/2009) upišeš parcijalu druge godine, ova tri ispita s prve moraš položiti do zadnjeg ispitnog roka u 9. mjesecu 2009.
Ako daš sve (ambiciozno ;)), moraš čekati upise u 2009.g. i tada upisuješ preostale kolegije sa druge godine, a onda možeš upisati i parcijalu treće (jer tada bi imala skupljen 31 bod sa druge godine, što je preduvjet za upis parcijale treće). Zvuči komplicirano, ali nije ;)

Sonia

jasno je, hvala. ali sam mislila da je predobro da bi bilo istinito :luxhello::luxhello:

brianna

ja ne kuzim i dalje, ak sam redovni student cemu prepreka da idemo na kolokvije? pa platili smo god. to nije fer. ja sam cula da samo tko je upisao parcijalu da ne moze. do kad nam je rok za ispite? hvala!:happy:

tara

bok, imam i jja pitanje. izvanrednji sam, treća godina i prošle godine nisam mogla sve ispite s treće dati. što sad? pretpostavljam da ne trebam plaćati godinu, ali da provjerim za svaki slučaj...
ne netrebaš platiti ako si upisala cijelu treću...ali ako si upisala kao ja prošle godine parcijalu onda trebaš...imaš pravo 1g studirati 2g kao izvanredni student...:laughing:

dane4

neznam dal sam baš sad skužil najbolje al bolje da pitam,vjerujem da je to bilo i prije rečeno no ipak...znači prošle godine prešao na vanredne,upisao pad prve parcijala druge...i sad bi opet trebao upisat pad prve parcijala druge jer nisam ništa dao...1.dal sad moram ponovno upisivati taj pad i plaćati?2.ako nemoram,moram li kakve potvrde u referadi dizat il tako nešto?hvala

Ivy

Admin
neznam dal sam baš sad skužil najbolje al bolje da pitam,vjerujem da je to bilo i prije rečeno no ipak...znači prošle godine prešao na vanredne,upisao pad prve parcijala druge...i sad bi opet trebao upisat pad prve parcijala druge jer nisam ništa dao...1.dal sad moram ponovno upisivati taj pad i plaćati?2.ako nemoram,moram li kakve potvrde u referadi dizat il tako nešto?hvala
ne moras nista

ja ne kuzim i dalje, ak sam redovni student cemu prepreka da idemo na kolokvije? pa platili smo god. to nije fer. ja sam cula da samo tko je upisao parcijalu da ne moze. do kad nam je rok za ispite? hvala!:happy:
nemas pravo ici na kolokvije iz predmeta koji si vec odslusala
iz ostalih mozes, ali u dogovoru s profesorom

CRNA

Ljudi pomozite...prvu godinu sam isla 2 godine (jer izvanredni imaju pravo na to) i nisam uspjela poloziti nauku i engleski.prosle godine sam zato upisala parcijalu i normalno platila godinu. MeĐutim ove godine nisam nista dala sto zbog lijenosti, sto zbog posla(znaČi veČ sam tri godine na prvoj ). Sto sad?jel moram ponovno upisivati?platiti?ili sad ove godine moram poloziti i ovo sto mi je iz prve ostalo i ono sto sam upisala iz druge?
Ajde ak netko zna nek mi to objasni jer nema sanse da se dobije tete iz referade!a radim od 7-16 sati.
Hvala

Ivy

Admin
ove godine ne moras apsolutno nista
jer ti godina traje dvije godine posto si izvanredni
bez obzira sto si treca godina na prvoj godini

Nicole

e...a kaj sa sistematskim?jel ga moramo imat za upis pada ili?
Da. Moraš imati u indeksu žig od sistematskog i od zubara. Znam samo jednu osobu kojoj tete u referadi nisu provjerile zadnju stranicu indeksa, ali uglavnom se i to gleda pri upisu.

gricka vjestica

pad godine...ma samo hrabro svi, nije to ništa, jer ima onih koji padaju razrede u osnovnoj školi :mellow:
nekidan sam morala jednom takvom izdati jednu potvrdu :mellow:

brianna

ja sam danas bila na upisu, ali su rekli da pocinju tek iduci tjedan.:happy: kakav zubar? pa ja neznam da je itko isao.

Donieber

Večer,imam par pitanja i bio bih veoma zahvalan kada bi mi netko odgovorio.
Ovako,do kad je upis pada godine.tj rok?Gdje trebam kupiti materijale?(za pad).
i na kraju ja imam mogućnost da upišem parcijalu druge ali me zabrinjava to što sam čuo da već moraam upisat pad u 9.mjesecu.E da,dal je zubar i sistematski obavezan ako se piše pad godine?
Hvala unaprijed!

zizi

Pitanje!
Znam da kad si izvanredan student godina traje dve,tj.plačaš svake druge ako se ispiti ne polože.Zanima me dal je tako i po bologni,prošle god.sam upisala(morala se prebacit na bolognu),al nisam ništa položila. Da li moram sad nešto upisivat i plačat ili je kao i prije?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks