Imam pitanje, dali netko zna kako izgleda ispit iz sociologije? Na zaokruživanje,nadopunjavanje,esejska pitanja... ili sve to skupa? I dali je možda netko već izašao pisati sociologiju pa se sjeća kojeg pitanja sa ispita

?? Hvala unaprijed na odgovoru.
evo i pitanja sa nekih rokova
soc. imaginacija, propozicija racionalnog izbora, mikro sociologija, što je pravna filozofija, Duguit (tko je bio pod utjecajem Durkheima), Renner, što je sistematizacija, anketa, kakva može biti analiza podataka, sociokracija, što je pozitivizam za Webera i Durkheima, što je fizikalistički program, socijalne posljedice alijenacije, socijalni utopizam za Marxa, predstavnici kritičke teorije društva, tko je sve govorio o vrijednosnoj neutralnosti i objasni, anomija i tko je o tome govorio, ideal tip, podjela tradicionalne vlasti
1. pravna dogmatika
2. socijologija prava
3. karizma
4. R. von Jhering
5. sekularizacija
6. tipizacija
7. anketa
8. intervju
9. socijalna dinamika
10. sociokracija; anomija
11. norme po Durkheimu
12. anomičko samoubojstvo
13. tradicionalna vlast
14. historijski materijalizam
15. sociološka imaginacija
Tko je pod utjecajem Durkheima?
Ehrlich?
Sociokracija?
Soc.statika?
Marx?
Jednom uspostavljenu birokratsku strukturu teško je razoriti- čija je to rečenica?
Birokracija, Weber?
Renner
Kolektivna svijest
Mikro sociologija
Pravna dogmatika
Racionalizacija prava
Intervju
Biheviorizam
Alijenacija
Kritička teorija društva
Vrijednosna neutralnost
Anomija
1.anomija
2. racionalizacija svijeta - haloooo !!! - mislim da su to 4 tipa racionalnosti
3. kako Durkeim tumači pozitivizam-paaa svakako
4. kako utječe tradicija po tipovima vlasti
5. djela durkheima - cccc nisam se mogla sjetiti niti SAMOUBOJSTVA , a kamoli nečeg drugog, al mi je šapnula dobra ženskica ispred mene
6. historijsko-materijalno (nešto )
7. 3 predstavnika kritičke škole-ha?
8. Intervju - ja napisala razgovor između dvije osobe, heheheh nisam nigdje vidjela u knjizi, ak ništ drugo bar se budu dobro nasmijali kad budu čitali moje odgovore
9. društvena činjenica i kolektivna svijest
10 što znate o Iheringu - NIŠTA
11. objasni filozofiju prava -jesam
Rehbinder i pravna znanost, što znaš o Durkheimovoj studiji samoubojstva,anketa i njeni nedostaci,načela pozitivizma,faze otuđenja kod Marxa, baza i nadgradnja,razlike Weberove i Marxove stratifikacije,koje vrste društvene mobilnosti poznaješ,nešto je bilo iz devijantnosti mislim Cloward i Ohlin tko se bolje sijeća neka me ispravi,društveni pokreti Aberle, civilna kultura, ihering i pravo, što znaš o indeksu klasnog glasovanja
stranke prema Duvergeru, 3 obilježja države prema Prelotu, što je sistematizacija, interesne grupe, što je stratifikacija prema Marxu, politička kultura, tko je napisao društvenu strukturu i anomiji...
objasni mehaničku i organsku solidarnost, objasniti što znači da je društvena nejednakost društveno strukturirana, intrageneracijska i intergeneracijska mobilnost, za što je zaslužan Cohen, marksistička teorija države, objasniti po izboru 3 tipa države, pokreti prema Giddensu, anomija prema Mertonu, odnos između razmjenske i strukturalne mobilnosti, odnos između civilne i političke kulture, konsocijacijska demokracija, 3 idelna tipa političke kulture...
:laughing: