Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
prvi 20 pitanja drugi 26 pitanjakakav je kolokvij iz sociologije, znam da prvi ima 20 pitanja. eseji, zaokruživanje, nadopuna?![]()
Moraš imati ukupno 130 bodova na kolokvijima da možeš na usmeni, i da bi izašla na drugi moraš i na prvi...:wink5:jel netko zna kolko bodova moram skupiti na oba kolokvija da bi mogla izać na usmeni i da li mogu izać na drugi kolokvij ako npr. ne izađem na prvi? pliiz ako netko znahvala
zato što prvi kolokvij ima 70 bodova, a drugi 100.Moraš imati ukupno 130 bodova na kolokvijima da možeš na usmeni, i da bi izašla na drugi moraš i na prvi...:wink5:
drugovi i drugarice, prilažem ovo što sam ja uspio iščitati iz knjigegđa Grubišić na kolokviju zahtijeva (koliko sam shvatio, nemojte se baš sasvim pouzdati) slijedeće znanje:
da upravo takomislim da ukupno moras skupiti 90 bodova najmanje i na prvom i na drugom kolokviju da bi mogla na usmeni...ako ne skupis,onda moras na ispit...prvi kolokvij ti ima ukupno 70 bodova,a drugi 100...i da na prvom imas 0 bodova,moras onda na drugom 90 skupit...mislim da sam u pravu,ako nisam nek me netko ispravi...
Webera se smatra začetnikom sociologije prava: pojam 'sociologija prava' upotrijebio u svojoj najvećoj knjizi 'Privreda i društvo' gdje tvrdi da je nastanak i razvoj modernog prava izraz posebne situacije Zapada te povezuje proces racionalizacije svijeta i racionalizacije prava, kao i da je pravo neodvojivo povezano sa primjenom prava...pitanja...zasto se weber smatra zacetnikom sociologije prava, sto je socijalna uvjetovanost,na koji nacin socijalna integracija utjece na pojedinca,koja su vazna ogranicenja pravne dogmatike, u kojim se nacelima javlja alijenacija,kakav je odnos baze i nadogradnje???
unaprijed hvala)))
mislim da je to Weberova izmišljotina tj. znanstveni način objašnjavanja postupaka pojedinaca utemeljen na shvaćanju utjecaja (okoline, specifičnih vrijednosti u tom društvu..) koji djeluju na tog pojedinca.metodološki individualizam
ja ne preporucujem skriptu...ipak se pisu eseji na kolokviju i nije dovoljno samo napisat jednu il dvije recenice,al evo ja kazem ko voli nek izvoli...:wink5:..po kojoj skripti je naj uciti... Oni koji imaju iskustva nek jave.hvala![]()
moze mala pomoćkaj mi moze neko napisati sto je anomija i kolektivna svijest sve mi je zbrkano u knjizi?
poslala sam jel to na [email protected]?ja sam isto ponavljač, al sam redovni student, i prijavila sam se preko onog s katedre. e sad ne znam zašto tebe nema na tom popisu, jer je rečeno da ponavljači mogu na kolokvij, osim onih koji imaju komisiju il zabranu polaganja. tako da svakako dođi pa buš vidjela. il pošalji mail prof.
poslala sam jel to na [email protected]?
ma prijavila sam se kak je rekla di i svi drugi al me nema n a popisu al ko zna dal ce odgovoriti
anomija kod Durkheima = alijenacija kod Marxa (stanje loma normativne strukture društva...npr. nestanak vrijednosti, slom ideala i snova, osjećaj tjeskobe, neizvjesnosti i nesigurnosti...itd...Anomija je društvena situacija u kojoj je djelovanje normi nepredvidivo
Kolektivna svijest obuhvaća ideje, iskustva i vjerovanja, a pored toga sadrži i norme koje su regulator društvenog ponašanja, izvor obveza i ograničenja slobodne akcije pojedinca
ma ništa on ne shvaća :laughing: ali pokušat ću iz skripte to objasnit ovako: za njega kapitalizam ne znači odsustvo moralnih zahtjeva i pravnih normi - sasvim suprotno ! neobuzdana pohlepa za zaradom nije isto što i kapitalizam, štoviše kapitalizam znači upravo obuzdavanje tog nagona. kapitalizam razara društva tradicije, ali stvara nova i razvijena društva, novi moral.zna tko sto je najbolje napisati kako weber svaća kapitalizam, jer toga ima puno a prof trazi sto pametnijeg teksta, i sada na kraju ne znam sto je najbolje od sveg toga napisatihelppppppppp
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.