AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

Spalja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
u drugom kolokviju je samo- 243-264, 353-374, 375-406, 425-450 str u knjizi.
traje 45 minuta. ima 26 pitanja.

...ne...drugi kolokvij obuhvaća oba dijela...zato ima 26 pitanja i nosi 100 bodova...znači ove stranice koje su tu navedene + stranice za prvi kolokvij...tako je već godinama...nebi to sam tako promijenili...

comrad

...ne...drugi kolokvij obuhvaća oba dijela...zato ima 26 pitanja i nosi 100 bodova...znači ove stranice koje su tu navedene + stranice za prvi kolokvij...tako je već godinama...nebi to sam tako promijenili...
ne znam, nisam siguran...ja imam zapisana poglavlja po kolokvijima, drugi kolokvij od po 4 poglavlja...
a ono sto je godinama, ne mora se stalno ponavljati :wink5:, netko ce vec to kod profe pitati i javiti na forum :cool:

Spalja

mislim da ste krivo shvatili, ak se ne varam svi idu na usmeni (tj oni koji imaju 90 bodova nadalje) a ko ima 130 ima pravo direktno pristupit usmenom (tako sam ja shvatila)

...ako imaš od 90 do 130 bodova moraš ić na usmeni, pretpostavlja se da si samo prošao pismeni pa te rešetaju na usmenom...a kad imaš 130 i više bodova moraš izać na usmeni ali se pretpostavlja sa si već odgovorio za dva mada moraš odgovarat, nitko ti neće pitat jel bi ti da ti se upiše dvojka ak imaš više od 130 bodova...
...znači bez obzira na broj bodova ideš na usmeni, jedina je razlika u tome da će te manje i lakše pitat ako imaš veći broj bodova...

noblica

Ako netko na kolokvijima skupi 130 i vise bodova,onda ne mora ici na usmeni,jer je polozio ispit,a na usmeni ide ako on/ona to zeli...dakle ako ne ode na usmeni,to je ocjena 2,a ako zeli imat vecu ocjenu onda ide na usmeni...dakle nemora ici ako nece...

A prijava je od 21-22.1...a ispit je 1.2

Juudy

MOLIM??? za drugi kolokvij i ono iz provg kolokvija? jel se sad neko šali??? jer je to skroz glupo, ajmo sad prvi dio pisat i u prvom i u drugom kolokviju, na ispitu i na usmenom... mislim koj je onda svrha prvog kolokvija ako ga ionako ponovo pišemo u drugoom?!
i jel neko zna kad je drugi kolokvij, jel profesorica šta rekla?

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
MOLIM??? za drugi kolokvij i ono iz provg kolokvija? jel se sad neko šali??? jer je to skroz glupo, ajmo sad prvi dio pisat i u prvom i u drugom kolokviju, na ispitu i na usmenom... mislim koj je onda svrha prvog kolokvija ako ga ionako ponovo pišemo u drugoom?!
i jel neko zna kad je drugi kolokvij, jel profesorica šta rekla?
Na drugom kolokviju ćeš imati možda 3-4 pitanja iz prvog, samo toliko da vide da nisi zaboravila taj dio gradiva. Dakle 2. kolokvij ti je 90% gradiva iz drugog dijela knjige. Uostalom ti je svejedno jer na usmenom imaš cijelo gradivo.
Tek onak da se ne opustiš:blushed:

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Na drugom kolokviju ćeš imati možda 3-4 pitanja iz prvog, samo toliko da vide da nisi zaboravila taj dio gradiva. Dakle 2. kolokvij ti je 90% gradiva iz drugog dijela knjige. Uostalom ti je svejedno jer na usmenom imaš cijelo gradivo.
Tek onak da se ne opustiš:blushed:
istina
i to obicno budu neka lagana i kratka pitanja tipa anomija alijenacija i sl

Juudy

aha... ok ;) ja se već prepala... ma dobro, i sama sam malo pogledala po tim pitanjima, to su zbilja neke osnove, tipa one Weberove racionalnosti i to...

LuckyIvana

ne znam, nisam siguran...ja imam zapisana poglavlja po kolokvijima, drugi kolokvij od po 4 poglavlja...
a ono sto je godinama, ne mora se stalno ponavljati :wink5:, netko ce vec to kod profe pitati i javiti na forum :cool:
koliko se sijećam s predavanja (a imam zapisano i u bilježnici), drugi kolokvij obuhvača čitavu knjigu...

meni je odlična ova skripta... hm..razlikujemo se.. :laughing:

majica

Nakon svih procitanih postova meni apsolutno vise nista nije jasno. Ja sam izvanredni student i moja pitanja glase; trebam li prijaviti ispit iz sociologije na studomatu ili klasicno u referadi, kada je ispit iz soc i kada se prijavljuje ispit (jer su napisana dva datuma) i trebam li pod "obavezno" izlaziti na kolokvije? sve sto ste pisali samo sam se zbunila
Molim vas da mi neka dobra dusa odgovori

Ninek

Nakon svih procitanih postova meni apsolutno vise nista nije jasno. Ja sam izvanredni student i moja pitanja glase; trebam li prijaviti ispit iz sociologije na studomatu ili klasicno u referadi, kada je ispit iz soc i kada se prijavljuje ispit (jer su napisana dva datuma) i trebam li pod "obavezno" izlaziti na kolokvije? sve sto ste pisali samo sam se zbunila
Molim vas da mi neka dobra dusa odgovori
studomat ne postoji, znači referada je aktualna
prvi datum ti je datum prijave, drugi datum polaganje..točne datume pogledaj na oglasnoj ploči
ništa ne moraš pod obavezno, čak ni izlazit na ispit pa tako ni na kolokvije..to je čisto da se studentima olakša

Ninek

aha... :)

e jel ti znaš za onu skriptu koju je Kregar pohvalio, je li po novoj knjizi pisana???
jedinu skriptu koju znam da je Kregar pohvalio je kad je onoj curi na pravnom faksu dao 5 iz kolegija pa je to osvanulo u novinama..
to je bilo prije 100 godina, u tom nekom periodu sam i ja položila taj predmet, pa na žalost ne znam uopće da je izašla nova knjiga..:shocked:

keti

hi! zna li netko da li su i za ispit izbacili pojedine djelove iz knjige kao i za kolokvije?
hvala!

Shinzo

MOLIM VAS...ZNAM DA NA 2 KOL. BIT ĆE I GRADIVA 1 KOL. ALI KOJA SU TOČNO POGLAVLJA ZA 2 KOL...PRELISTAO SAM DALJE ALI TO NITKO NIJE NAPISAO..HVALA:crazy:

avemaria

MOLIM VAS...ZNAM DA NA 2 KOL. BIT ĆE I GRADIVA 1 KOL. ALI KOJA SU TOČNO POGLAVLJA ZA 2 KOL...PRELISTAO SAM DALJE ALI TO NITKO NIJE NAPISAO..HVALA:crazy:
socijalna stratifikacija (243-264)
ideologija (353-374)
država i demokracija (375-406)
politička i pravna kultura (425-450)

iva1401

a baziraj se na osnovama cijeli prvi kolokvi je bilo ono osnovno nije bilo nicega da traze u detalje ili si učio ili ne tak da mislim da nece biti nesto strasno :crazy: glavno da se oslobodimo pismenog:blushed:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks